A számolásod tökéletesen helyes, ezek szerint tévedtem. Mentségemre csupán az szolgál, hogy a legtöbb cég esetében az egy rv-re jutó osztalékmérték kerül megadásra, amiben az srv-re jutó rész még nincsen beleértve. Én is ebből indultam ki, de nem végeztem el az Általad elvégzett számolást. Köszönöm a korrekciót.
annyi, amit lejjebb is írtam, hogy ezen még módosít majd minimálisat, a most április 19től vásárolt sr, de tényleg minimálisat. Az én számolásom szerint az ebből a szempontból legoptimistább scenario szerint addigra a kintlévő részvény 16.719.672 dbra csökken és csak ennyi közt oszlik el az osztalék és úgy jön ki 15,00 helyett 15,12. De 18 nem lesz.
Tény, hogy most nagyon pozitív forgatókönyv valósult meg, de azt se feledjük el, hogy a 2019. év eredménye (ami a most osztalékként teljes egészében kifizetésre kerülő 2020. évi eredménynek több, mint 3x-osa, ha jól emlékszem) továbbra is a cégben maradt. Tehát amíg rendelkezésre áll, addig viszonylag kellemes, illetve prudens gazdálkodást tesz lehetővé. A 2021. évi első negyedéves termelési adatok alapján (bár még hosszú ez a gazdasági év, és számos meglepetés jöhet) a 2019-és évi eredményhez igen hasonló volumenű eredmény várható, így szerintem jövő ilyenkor fog eldőlni, hogy a vezetés hozzá(n)k állása ténylegesen megváltozott-e és a cég egy stabil kilátásokkal rendelkező, osztalékfizető cégként tekinthető céggé vált-e. Egyelőre "az egyszer volt Budán kutyavásár" állapotban vagyunk, aminek örlnünk kell, de a cél ennek meghaladása. Én legalábbis így gondolom.
nem lesz 18. Le van írva, hogy ennyi pénz lesz szétosztva: 252.823.080 HUF és ennyi részvény közt fog osztódni most az össz részvény - sr = 21.054.655 - 4.199.783 = 16.854.872 szóval 1 részvényre jutó tényleges osztalék majd 252.823.080/16.854.872=15,000000000000000000000 pont 15
Most durván 20% az srv hányad. Ha at srv-re jutó osztalékot szétosztják a nem srv részvények között, akkor a 15 Ft helyett nagyjából 18 Ft kerül részvényenként (és adózás nélkül) kifizetésre. Ezen lényegesen a megfeleltetés napjáig még megvásárlandó, max. kb 100.000 rv nem sokat fog változtatni, de az is növekedés lesz.
Sokakban volt bizalomhiány, illetve gondolta úgy h a Pannergy a vezetés családi ezüstje, és nem osztozkodik. A 15 Ft oszti ebben okozhat változást. Úgy tűnik h mostmár tényleg egyenesbe állt mindenki és megszűnhet az alulértékeltség.
Az hiztos, hogy 950-ig van biztos 600 milliónyi vevő. Ez az alap verzióhoz kepest éppen 600 millió Ft-tal nagyobb veteli erő. 1 év múlva ennyivel kevesebb részvény kózött lehet felosztani az eredményt.
Arra IS! Sokan voltak akik várták, hogy az lesz e mint tavaly, hogy csak belengetik aztán visszavonják. Idén viszont nincs hátraarc és most először megvalósul. De a lényeg a SRV program, ami sokkal fontosabb.
ja...kicsit számolgattam. A megfeleltetés napjáig (addig kell számolni vagy a kifizetésig?) 52 munkanap lesz. Feltételezve, hogy 950 alatt maradna végig, így sikerül minden nap 2600 dbot venni, akkor 15,12 Ft lenne. Szóval tényleg nagyon minimális többlet.
Szia, szerintem nem. Az van irva, hogy a összesen 252000000Huf osztható ki. Ha ezt elosztod a kint lévő 17.000.000 reszVennyel akkor 15 re jon ki. Szerintem
PANNERGY