Beb@szott nekem ma a VW, akkorát zuhant a részvény ára, hogy elvitte a teljes hétvégi állampapír kamatunkat. Diverzifikáció, emberek, diverzifikáció. Nem lehet eleget hangsúlyozni.
"Mi van, ha az éves valós áremelkedés több, mint, amit hoz az alompapír?" Tönkremegyünk itt mindnyájan, akiknek van állampapírjuk. Akiknek meg nincs, azok boldogok lesznek.
Amúgy ha itt tartunk, 11.30korul volt egyiptomi font hivatalos tozsdei ara, 7Ftba kaptam kint dollarba levaltva. Mindenki seftel kint vele. Eleg jol ki lehetett igy jonni :) Foleg, hogy überes utazás10kmre 350Ftra jött ki. 3000Ft volt a szállás, és 12.700 a repjegy ki és vissza
Sorold. Nekem tok mindegy mi mennyit ment. Nekem jo a 16-18%. Ha neked keves, keresgelj. Majd idei alapokat is ird be. Elfelejted ez az allampapir tulajok topikja, nem a Boby miben keres tobb penzt, hova teszi penzet topik. Itt tobben felsorolhatjak miben kerestek tobbet. Vettem egy napszemuveget 890Ftert, levette rolam afrikaban egy buszsofor, es kb 6000Ftnak megfelelo egyiptomi fontot adott erte. Erdekel valakit a hetszerezes 2honap alatt? Senkit
Meddig kell ezt Állampapírosnak hallgatnia és meddig? Akkor leírom én is. Megkaptam egy évre most a 16%os kamatot PMAPra, jovore 18,5%ot, elozo évben 6.6%, meg már az emelkedo Dkjt, kb 8%ot. 48.5% három évre. És még a kamatos kamatok, plusz a 18.5% után kb 6%lesz. 54% 4évre. Nekem tökéletes full tőkére
"sokakat felháborító jelenséget most egy fiktív termék sorsán keresztül
tárjuk fel, amelyből kiderül, hogy egyértelműen a hazai gazdasági és
szabályozási környezet az oka annak, hogy a többet kereső uniós polgárok
is olcsóbban veszik az árut, mint a magyarok.
" Bandi, ez jót tesz a gazdaságnak! Mi a baj ezzel? Miért baj, ha 20-30%al vagy akár 100-150-200% al ugyanazért többet fizetünk,mint a 2-3szor annyit kereső régiós társaink? Mi van, ha az éves valós áremelkedés több, mint, amit hoz az alompapír?
Usdhuf januárban 345 körül volt vehető,ma már majdnem 365 is volt. Mennyi ideig kell ekkora hozamért dkj-ben ülni? Még jó,hogy van akinek ez 6%-on is megéri.
1-2% között vannak, a 10 évesnél vannak 2 felettiek, de a nyugdíjpénztár 30+ év és én is írtam a vagyonkezelést is és az egyszeri díjat is. A befizetésből levont egyszeri díjat nehezebb évesíteni, de az eltelt idővel jelentősen csökken. Sajnos a teljes időszakra terjedőt nehéz számolni, mert én is már a 3. nyugdíjpénztárnál vagyok és a megszűntek adatait nem tartalmazza a táblázat.
A teljes költséget kell nézni, MNB oldalán portfólió szerint megtalalálod! tkm.mnb.hu, sajnos jóval magasabb 1-3% közöttiek, és a részvénytúlsújos a drágább 😕
Ami magas azaz egyszeri a befizetésből levont díj, de az csak egyszeri költség a vagyon kezelési 0.4-0.8% nem olyan magas, persze az etf alacsonyabb. A befizetésből levontat viszont az állam határozza meg.
Magyar Állampapír tulajok