Nem fizetik ki készpénzben MÁk GYIK: Euró összeg készpénzben történő kifizetését a Kincstár nem teljesíti, függetlenül annak jogcímétől.
Az Euró Magyar Állampapírhozkapcsolódó kamat,
illetve tőke kifizetését a Magyar Államkincstár kizárólag az ügyfél
által megadott IBAN formátumú bankszámlára történő banki átutalással
teljesíti. https://www.allamkincstar.gov.hu/lakossagi-ugyfelek/allampapir_forgalmazas/Forgalmazott-allampapirok
Nekem 2022 őszén mondták, amikor személyesen nyitottam számlát. Bp. XI. ker. Államkincstár, Bartók Béla út. Lehet, tévedtek így én is. Az is lehet, azóta lett EUR pénztár, ez esetben régi volt az infóm, megintcsak én tévedtem. Mindenesetre elnézést, ha bárkit félrevezettem. Pláne tőled, mivel az eredeti kérdező a távolság miatt inkább utalni szeretett volna - így neki hasznos volt az infóm. A személyes befizetők meg majd téged olvasnak. Virágozzék minden virág!
és a lényeg, hogy nekik nincs figyelmeztetési kényszerük, mert rosszabbul járnának. És nehogy az állam rosszabbul járjon a leadózott megtakarítások használatáért , úgy kell alakítani, hogy lehetőség szerint ne kelljen fizetni se, ha lehet.
De hun van itt szabad piac? A lényeg, úgy adni akár 19,1% al többet vissza, hogy kevesebbet tudjál venni érte 1 év elteltével, mint amikor betetted. Ha ez megvan, akkor extraprofitja van az államnak. És az ember is örül, mert 19,1% több fizetőeszköze van. win-win szituáció! Ez a legjobb! *-* Bár lenne valós infla adatunk. Az a baj, hogy csak pár termék árát tudom, amik normál hétköznapi fogyasztási cikkek. amiknek az ára 50- 120-% al ment fel itthun (van egy amire pontosan emlékszem kerek 166,66% ugrott) . Külföldön meg ~ 20-30% al.
Aha, tehát az hogy az egyik piaci szereplőnek kötelezően levélben kell reklámoznia, hogy miért érte volna meg egy másik “piaci” szereplőnél tartani a pénzt, az teljesen rendben van, igaz. Hát, ha még a GYES is emelkedett volna…
Egy dologról beszélünk csak két különböző félről. Egy kapitalista vállalatnak miért kellene már saját költségen, saját levélben azt hirdetnie,hogy miért éri meg jobban más szolgáltatást,terméket, máshol választania az ügyfelének. Teljesen piacidegen gondolat.
Két külön dologról beszélsz. Ez bank vs. állam. De nyilván az állam nem fog a maga ellensége lenni, mindenkivel nyíltan közölve vannak a különböző állampapírok feltételei.
de ez arról tájékoztatta a magyarokat!:),h ne OTP-s kötvényben tartsák, hanem PMÁP-ban, merthogy azzal több a nyereeség. "állampapír vs. állampapír " ott nincs tájékoztatás, hiszen állampapírban van.
Magyar Állampapír tulajok