Ezt nem idénre "jósolta" senki,amúgy az a jóslat,miszerint manipulálni fogják a kamatok alapját képező inflációs számokat,már megtörtént. Még te is nyöszörögsz rajta.
Utaltasd ki számlára pl Wise vagy a saját bankodnál nyiss euros deviza számlát akár csak egy hónapra váltsd le azon belül ha van rá lehetőség és kártyás fizetéssel vegyél euros állampapírt. Összeg függő hogy megéri a vagy olcsóbb a 140 km.
Elhitték az ideíró "jószándékúak" beírásait, hogy a többi állampapírt nem lehet majd lejárat előtt visszaváltani, és ezért nem vállalták a hatalmas kockázatot, maradnak inkább máp+-ban.
3 éves távlatban nem tudni,h a pmáp majd megéri-e (a 7,9-es), míg a fixmáp a 7%-ával legalább fix, nem tudnak vele mit csinálni, a fix az fix. persze ha megint jön egy infla boom, akkor a meglévő pmáp ott van, "tartjuk", oszt kezit csókolom.
Valaki tőzsdézik, valak megi a biztosra megy, annak a 7% is jó. Nézd azt,h évekig 0-1% között volt a kamat, akkor is belerakták a pénzt. Most így nézve, a 7% kevés? nem. Pont. Én a kamat felét visszaforgattam fixmápba (7%), ,nem gondoltam túl. a maradék lakásfelújítás, amíg ér valamit.
Szerintem szándékosan nem akarod érteni, hogy miről dilemmáztunk itt többen. Nem az a kérdés, hogy 18% most jó-e. Hanem az, hogy a most fordult pénz 7,9 vagy fix 7%-on jó e?
Köszi mindenkinek az Emáp-os infót. Sejtettem, hogy nincsen képben a Kincstár, mert tegnap voltam személyesen ügyintézni. Olyat amit nemrég már csináltam. Személyesen is Net-es alkalmazással is. Erre közölték, hogy olyat nem lehet. Azt hittem viccelnek. De komolyan gondolták. Hiába mondtam, hogy azon már túl vagyok, hogy lehet-e, mert csináltam. Ismételjük meg. Hiába.
tegnap írtam: "szegény magyar", aki észnél volt PMÁP-ba rakta a pénzét, a MÁP+-osok a lúzerek, akik abban maradtak. Ha már valamibe tettük a lóvét, állampapír formájába, akkor a PMÁP most a legjobb.
Mekkora összeg van még máp+ ban? (lehet 790 milliárd?? mintha valahol azt láttam volna) Azokat miért nem lehetett figyelmeztetni esetleg automatikusan egy jobba áttenni? Lehetnek nagyon egybitesek is, akik nem figyelik napi szinten a történéseket, vagy nem is tudják, hogy mire mit lépjenek esetleg... A lényeg, hogy többet vegyenek el, mint amit adnak. Nem az, hogy a nép jól járjon és jobban éljen. Ráadásul velük finanszíroztatják ennek a csuda rendszernek a fenntartását. Itt már jobban lehetne élni, mint svájcban, de rosszabbul él a nép, mint bulgáriában.
Ez azért van mert a kincstár külön vezeti a Ft és az EUR szamladat. Nincs a kettő között átjárás, mert a Kincstár nem végez devizavalto tevékenységet. Ennyi. Viszont az EUR számlára ugyanúgy befizethetsz, beutalhatsz, bekartyazhatsz, mint a forintosra. Annyit hogy EUR lesz a deviza.
Igen nagyot tévedsz. Lehet személyesen is, én pont tegnap fizettem be a "telelésről" megmaradt EURt a kincstári ügyfélszolgálaton a számlámra. A kifizetést nem tudom, de mivel van EUR pénztár is, gyanítom az is működik.
Tegnap megkaptam egy hívőtől, hogy bátor vagyok, mert a februári kamatfizetésből betoltam 1,2M-et babakötvénybe. Aha, ez kamatos kamattal 37%-ot fog hozni 2025. decemberig fixen, és ez akkor ismét tőkésedik is, és tovább is kamatozik majd ksh infla + 3%-kal. Mert, hogy én azzal majd rosszul járok, jól meglátom majd. Mindegy, én bátor voltam, lehet a bátorság miatt a gyereknek lesz egy adófizetők által szponzorált fesztiválja ebből a kamatból, ha betölti a 18-at.
Magyar Állampapír tulajok