Havi alapon 1% körüli HUF gyengülés van az elmúlt 3 hónapban. Ezt előbb-utóbb meg kell fogniuk valahogy, ha sokáig marad ez a tempó, az könnyen 2022 újratöltve lehet.
Bizony, jó beszálló ez a devizába. Igazán jó 2 hónapja volt, lehetett tudni h gyengül, de h ilyen hamar, azt nem gondoltam. USA és EU infláció magas még, vszeg egy jó darabig minimális csökkenés lesz a kamatban. Nálunk meg havonta vágnak 0,75-1%-ot pikk-pakk 400-nál leszünk.
Ha 1 évig megvan a +1% a Fixmáp-hoz képest, akkor már eladás után sem jártál rosszabbul. A kérdés mi lesz a jövőben, amit senki sem lát - Valami újabb gebasz a világban és minden elindul felfelé megint - Megnyugvás és minden beesik
Asszony itthon őrizgette a lóvét, én "hülye", az utóbbi 1 évben elég sokszor mondtam neki,h mi a szitu... mindig csak a hülye állampapír, legalább 4x a fejemhez vágta... Aztán közöltem vele,h game over 18-19%-os PMÁP, már csak 7-8%, mindegy mibe, teszi... de hát miért nem szóltam időben. Most már be akarja fektetni!:D sajnos vannak emberek, akiket nem lehet meggyőzni, vagy csak nehezen, inkább otthon kuporgatják... (nem nagy tételről van szó, de akkor is, a nem nagy tételből két év alatt lehetett volna X*1,4 könnyedén)
Olvasd fentebb. a 3hó az kicsi időszak, épp ezért fog az leesni. a 3-5-10évest fogják inkább "szponzorálni" jobban, szerintem. Persze tévedni ember dolog. lehet,h idén még jól jársza BMÁP-al, talán 0,5-1%-al, de +2 év múlva is? elindul a kamatcsökkentés, ki akarod venni a BMÁP-ból a lóvét buksz 1%-ot, oda a különbözet, már csak alacsonyabb kamat lesz, mint 7% (fixmáp), akkor megint "újratervezés". Mint sok más fórumban, nem vitázás a célom. Itt sokan, a legtöbben, a legjobb-legtöbb profit elérését próbáljuk kilogikázni. Van amiben nem értünk egyet, ez így jó. Csak utólag derül ki, hogy ki gondolta jobban.
1. A KSH által kimutatott infla a PMÁP kamatbázisa. 2. Már mindenkinek az AKK portfóliója tele van PMÁP-mal, jobb kamatprémiumúakkal. Ez esetben szerintem hülyeség nem "diverzifikálni", pl. fixmáppal. 3. A BMÁP szerintem is felejtős, pont a 2.5% kamatprémium mutatja, hogy le akarják nyomni a kamatokat. Magasnyomás, választások, miegyebek. (Az persze egy másik kérdés, hogy sikerül-e.)
Aha, Usa ad 5.5-t akkor majd a BMAP alapja a diszkontkincsárjegy hozama ez alá fog esni, mert a mi gazdaságunk sokkal erősebb és a kormány gazdaságpolitikája is jobb. Hát persze :D Pont azért vettem BMAP-t, mert közel vannak a dollár és euró alapú kamatok. Biztos nem a magyar szarokat fogják venni, ha van biztosabb. USA/EKB kamatcsökkentések után újratervezés
Magyar Állampapír tulajok