Ez egy szep jatek. Ha draga az eur akkor dragul import, tobbet er export. Drágulnak kulfoldi utak pezsdul a hazai turizmus. Csökken a magyar kulfuldi bevasarlas és jonnek vasarolni ide meg turistaskodni szolgaltatast igenybevenni Stb stb
Mondtam mato egy zseni. Egy mozdulattal letudta a kamat csökkentest ami kell az infla elleni harchoz es egyben olyan szintre vitte fel eurt, hogy a kamatfizetesek idejere ne erje meg devizaba nyomni. Mondtam ez lesz.
Miert bohockodsz itt? Eleg frusztraltnak tűnsz. Jonnek a kamatok fizetik a pénzeket es meg mindig nem vette el a penzeket a zorban.pedig megmondtad. Erolkodsz majd be tojsz. Igen a parizsi jol felment, nem fussa ki a kamatbol. elég szanalmas ez a kinlodas. Van saját allampapiros vackod nem?
Ismerem a Rafis fiókvezetőt , lehet nagy csata lesz... Úgy is szakad az alapkamat, lassan majd örülnek az 5%-nak is... Ha nem megy akkor jön a következő opció.. -- Amúgy a legjobb a nullás hitel lenne...
Érteni vélem, de hogyan kapsz 5 százalékos forinthitelt? A lombard hitel, amennyiben annak lenne pl. az Erste kötvény a fedezete, azért elég távol van az 5 százaléktól még Private ügyfél esetében is.
Érdekes kérdés, ezekben gondolkodom...Májusig jó lenne lépni... --- Az ingatlanból befolyó pénzből vennék Raiffeisen vagy Erste eurókötvényt és erre akarnák 5%-os forinthitelt.....70-80M.... ----- A másik opció a max hitel 5%, itt ingatlan és állampapír lenne és max. hitel összeg...250M. ----- A harmadik opció a 0%-os hitel, Áprilistól... 100M.
Érdekelne valakit régi jó P€MÁP 2028/Y papír (jelenleg 8.65%-on fut)? Édesapám autóvásárlás miatt eladna olyan 20-21k értékben, egyben, de csak KP VALUTA játszik. Felhalmozott kamat + 1.5% árfolyamon, Budapesten, március 8-ig aktuális.
Amellett, hogy pörgetek valamennyi DKJ-t, tőlem friss pénz már nem igazán fog érkezni állampapírba, a 9,9%-os PMÁP-pal befejeződött a móka. Innentől kezdve TBSZ-re veszek részvényeket, illetve befektetési alapot apróból.
"Én tavaly év vége óta meglehetősen pesszimistán tekintek a forintra, de az elemzői konszenzus is ma már inkább gyengülést vár. A friss jegybanki 100 bázispontos kamatvágás egyik üzenete is az, hogy a kilengésmentes, lassú gyengülést ők is tolerálják, a Nagy Márton-féle gazdaságpumpálás meg eleve gyengítő hatású, csak a kormányt egyáltalán nem zavarja az árfolyam, ha valami kis GDP-növekedést ki lehet mutatni mellé." ❗
Azt valószínűleg azokra az államkötvényekre értette amelyeket az intézményi befektetők vásárolhatnak, ezekből ISIN kódjuk alapján válogathatsz néhány alapkezelőnél. Pl. a tavaly kibocsájtott dollár kötvény 7.75%-on nem lehet rossz vétel lejáratig tartva.... De minek vennénk ilyeneket amikor a Tether-re (usdt) 26%-ot kapsz (jelenleg) a kripto piacon......
A cikkben szerepel a következő mondat: "Végül érdemes még megemlíteni, hogy a nem lakossági állampapírok között is akadnak vonzóak..." Ezen még a ministránsok is hangosan felröhögnének.
"Mindjárt felsorom, hogy mely alapjaim hoztak az elmúlt évben 20-30% közötti hozamokat." --- Aztán eladtad már ezeket az alapokat, vagy még mindig csak a virtuális nyerődet nézegeted? Itt sokan már az állampapírjuk után kapott kamatot is újra befektették.
Nekem a befektetésem 70% állampapír Pmap (390 es váltási árfolyammal euroról) 30 % részvény vegyesen dollar euro forint, ebben a sorrendben. Új pénz mind részvénybe megy, pmap kamat vissza régi másodpiaci pmápba. Forint alapon nincs alternatívája a Pmápnak, a kiszámíthatóság miatt. De mivel a másodpiacon nagyon nehéz már venni, új pénzt nem váltok forintra, megy ib hez.
Ezt nagyon pártolom, így csináljuk mi is. Tavaly Balcsi felvidék, előtte évben lakóautóval Tiszató-Aggtelek-Nyíregyháza vonalon mozogtunk. Idénre még nincs ötletem.
Magyar Állampapír tulajok