Köszi. A probléma, hogy hétfőn tudom megkérdezni, akkor meg a gyerek messze ( koleszban) lesz. Ezért bátorkodtam a hét végén kérdezni. Hogy képbe kerüljek. Megoldom valahogy.
Igen-igen. Én ilyen sz@r vagyok. Mások meg nem csak okosabbak, hanem egyenesen hősök és nem vesznek igénybe semmi féle lehetőséget, ami most van. Hiszen ellenzékiek, sőt TP-osok Mindenki (rajtam kívül persze). De akkor miért van 14 éve 2/3? Tudom, tudom. Miattam.
Ha szükséged lesz a málnára lejárat előtt, akkor az Állampapír plusszt javaslom, ott a visszavásárlási bünti 0.5 %, vagy nulla (az összes többinél 1%, vagy több). Szívesen.
2033/I-ben is maradjon arra a célra, amennyi pénzre lesz szükséged április-májusig. Ha ugyanis feltöröd, az 1%, ha veszel vmit belőle, és azt feltöröd, az újabb 1% lesz, ezen a távon már nem jó. Az új pénz (és január végén a többi része a 2033/I-nek) mehet 2029/N-be is, a 2028/P-hez képest alig hosszabb futamidő, de ami marad benne 2027-től magasabb kamatot fizet. Vagy vegyél alapot, amit Boby ajánl, ha érted a matekot és jó neked.
Bármikor eladható bármi a portfólióból. Jelenlegi netto eladási értéket láthatod az értékpapírok között, eddig felhalmozott kamattal együtt. -1% már vételnél levonásra került. Hétvégi feltörés és kiutalás hétfő reggel 7-9óra között megérkezik bankszámlára.
Van-e slash-nek értékpapírszámlája valahol, ha nincs hol nyissa meg, átutalás díja ért papírszámlára, ért papír szla díja, kivételkor visszautalás díja, adó? Ha ezeket kiszámolod most befizetendő 2 M Ft-ra es alkalmanként 5x 400 ezer pénzkivétre, akkor már egész jó képet kap arról, hogy mennyire éri meg.
Hétvégi kiutalás ?? kérdőjel? Talán az csak hétfőn érkezik meg. Hathor biztosan tudja. Hétköznap 1-2 óra ( vagy kevesebb, hirtelen nem rémlik), az tuti.
Kérdés: (utoljára) . Hétfőn akarok egy kettest berakni Pmapba hogy ne a számlámon rohadjon. Ezzel keresni már nem lehet, kidobni meg sok.. Fontos az azonnali SOS kivétel esetén a legkisebb bukó: 2029N vagy 2028P? A kamat majdnem ugyanaz. Jelenleg egy nagyobb 2033/I van, az januári lisztpénz meg egy kis 2032/I az áprilisi éhezők bére.. Ezek maradhatnak? gondolom igen. árfolyamot hagyjuk..
Igen ezeket megtaláltam már korábban csak élesben még nem alkalmaztam eddig és ezért nem voltam tisztában pl azzal hogy egy eladás esetén mennyi idő után kerül bankszámlára a pénz de az megnyugtató amit írtál.
A főoldalon ott vagy: jobb oldalon kb féltávon: "Piaci érték összesen".... Ez alatt van 2 gomb, + Vétel és - Eladás Eladás-ra katt. Ott kapásból látod milyen papírjaid vannak. Látod az aktuális árfolyamot is. "Részletek - Kiválaszt" >> Kiválaszt. A többi már logikus.
Névértéket váltasz vissza. Hozzácsapja a felhalmozott kamatot Névérték -1% Azonnal látod mennyit kapsz érte. Azonnal ott a számlán a pénz. / de akár egyből kiutalható bankszámlára. Ha inkább fel szeretnéd venni MÁKnál , akkor értelemszerűen nem a bankszámlára kiutalást választod. Kiutalás 1-2 órán belül megérkezik a bankszámlára.
Sziasztok! Mivel eddig csak vásároltam állampapírokat, ezért szeretnék tájékozódni arról, hogy ha egy adott sorozatú állampapírt csak részben szeretnék idő előtt visszaváltani, akkor az 1% visszaváltási díjat csak a kivett összegre számítják fel? illetve a kivenni kívánt összeghez milyen gyorsan jutok hozzá? Van-e valamilyen átfutási idő ?
Magyar Állampapír tulajok