3 év "fix", kiszámíthatóság: FIXMÁP 6,5% 3-5 év, kiszámíthatóság, jó visszaváltási lehetőségek évente: MÁP+ 5,75-6,75% (kamatos kamat, visszamegy a tőkébe a kamat, nem kell újra és újra befektetni) Lutri, mert lutri: BMÁP, de a fene se tudja PMÁP: jó kérdés.
Én azt értem, de itt tizedekről beszélünk, nem egész %-okról. 5,5 dkj helyett elfogadnak 5,4%-ost. az 0,1% eltérés. Inflában meg látjuk,h a sozlgáltatások ára cöskkent -7%-al. az én telekom számlám a tavalyi évhez képest is +15%. így értem.
A DKJ-t is tudják manipulálni. Az utolsó 3 aukció számít, ilyenkor az ÁKK csökkentheti a befogadott ajánlatot, vagyis kizàrja a drágább piaci ajánlatokat a számításból.
Én kicsit elbalfaszoskodtam. Először a 2027K-t vettem meg, ami +0,75%. Aztán matekoltam, -1% bukta visszajön közel 1 év alatt a +1,5%-ossal, és lett 2030I. Muter 2029J-t küldi, neki volt esze egyből a +1,5%-osba beszállni.:D Pont erre írtam, hasonlóan, hogy a 2033/I leváltható, aki akarja +0,25%-ről +1%-ra, az új sorozat, ami jönni fog nemsokára. És akkor hasonlóan a 2027K vs. 2030I példához, aki hisz az inflában, az +1% prémiummal tolhatja, +0,25% helyett. Én annyira nem hiszek a hosszútávú inflában, mert ha itt évi "lehazudott" 5-6% infla jön, ha CSAK ennyi, akkor is baj van. BMÁP-on gondolkodom, erősen. Itt meg a kamatcsökkentések játszthatnak döntő szerepet. FED-EKB-MNB. Elpattan a húr a forintnál, nemhogy csökkentés, hanem emelés lesz, BMÁP nyerhet rajta, miközben az infla meg "rekordmélyen".
Pozsgai Gábor értékesítési vezető, Gránit Alapkezelő . Mennyire aggódnak az ügyfelek a forintgyengülés miatt? Mennyire jellemző a devizában történő befektetés, akár a lakossági, akár az intézményi ügyfeleket nézzük? . P. G.: A forint gyengülésével kapcsolatos kérdések igazából csak most jöttek elő, előtte a forint egész évben erősebb volt, mint azt sokan gondolták volna. Nagyon nagy volt a forint kamatelőnye (carry) a vezető devizákkal, így például az euróval szemben is éppen ezért sok ügyfél tartotta forintban a megtakarításait, arra számítva, hogy így végül jobban fog járni, mint ha hasonló kockázatú eurós vagy dolláros eszközbe fektetett volna. Egészen októberig ez a stratégia kifizetődő is volt a számukra. A kérdés persze most újra napirenden van, ugyanis vannak félelmek a költségvetés, az EU-s pénzek vagy geopolitikai problémák miatt. Arra a kérdésre, hogy várjuk-e azt, hogy mondjuk 430-ig rövid távon elmenjen az árfolyam az euróval szemben, ami érezhető vagyonvesztést jelentene az ügyfeleknek, az a válaszunk, hogy ilyen mértékű forint gyengülésre mostanában azért nem számítunk. Azt gondoljuk, hogy a jegybank, vagy a fiskális politikai döntéshozók (ha rajtuk múlik majd)" . csak moderált mértékben engedik majd gyengülni a forintot, nem várunk drámai mértékű gyengülést, annak ellenére sem, hogy az amerikai elnökválasztás eredménye azért okoz turbulenciákat a piacon.
A 1,5%-osak szerintem mindenképpen vállalhatóak lesznek. Az infláció visszapattanásának a lehetősége miatt én kivárnék azokkal egy évet mindenképpen. Nem lesz olyan nagy rövid távon a hátrány, mint amennyit hozhat, ha megint elindulnak az árak. Én sajnos későn kapcsolódtam be, nekem csak a 0,25-ösből van. A nagy részétől biztos meg fogok válni a kamatfizetés után. A BMÁP szerintem is vonzó, mert a kamatkörnyezet úgy látszik egy darabig nem csökken tovább. Az lesz majd érdekes, hogy az új MNB vezetés milyen politikát fog folytatni. Kitartanak-e az infláció és a forint stabilizálása mellett vagy támogatniuk kell a tervgazdaság által előírt GDP növekedés elérését kamatcsökkentésekkel?
ez OTP-s, de elvileg nincs különbség, ha más nem ,kérdezd meg a K&H-t előtte. Korábban már leírtam, visszakerestem: -ktamask- (2024. 02. 05. 15:38) MÁK KELER kódja kell (lefotóztam, amit az ügyintéző nekem odaadott a MÁK-nál: https://kephost.net/p/MTExNDI3Ng.jpg közlemény: Név, értékpapír nyilvántartási száma, transzfer példa a közleményre: Nagy Lajos, 0044xxxx, transzfer belépsz a webkincstárba, jobb felső érték, ami előtt nincs UF, hanem szimpla 0044-el kezdődik, már ha mindenkié 0044-el.. Nekem
az OTP-s ügyintéző még az "értékpapír nyilvántartási számla
pénzforgalmi jelzőszámát" is hozzárakta +ba a közleménybe, ami egy
~bankszámlaszám, 3x8 karakter. (amikor értékpapírszámlát nyitottál a
MÁK-nál, azon a papíron van rajta)
Te mit gondolsz a + 1,5% prémiumosokról? Te tartod? Még nem döntöttem mi legyen. Meg ugye kérdés mi lesz kamatfizetésnél a kínálat. Most a fixmáppal mérjük össze, egyáltalán nem biztos hogy marad a +6,5%. 5éves Bmápon agyalok, valamelyest az is infla követő, 3 évig +1,5%prémium, utolsó 2évben +2,5%!
igen, egyelőre úgy néz ki h "csak" a 2033-mas kérdéses v érdemes váltani, december végén még tisztábban látunk, pl h tényleg 3, 5 lesz e az éves infláció
Magyar Állampapír tulajok