Topiknyitó: Hathor 2022. 12. 08. 14:35

Magyar Állampapír tulajok  

Magyar Állampapír tagoknak
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Ati123 2024. 11. 10. 19:40
Sziasztok, Szeretnék lejárat előtt eladni fix és máp pluszos állampapírokat  az államkincstárnál. Viszont arra vonatkozólag nem találtam információt hogy ilyen esetben ahogy rá kattintok az eladás gombra azonnal elérhetővé válik a pénz számlán az összeg vagy van valamennyi átfutási idő míg kiutalják?
bronz 2024. 11. 10. 19:23
Előzmény: #24716  Boby
Hülyeséget írnak. Mato a zseni is csak blöffölt, amikor utólag mondta, hogy az árfolyamválság küszöbén álltunk. A sértődöttség beszélt belőle.
Az igazság az, hogy minden rendben van. Jönnek a hétvégi kamatok, írd be te is az Exceledbe.
bronz 2024. 11. 10. 19:19
Előzmény: #24715  zajec
Persze, mindenki 420 Ft felett vette. :)))
Ibiza Nudli zajec, jár az újabb keksz.
A narancskomcsik körül azért lett minden főkomcsihoz közel álló pár év alatt százmillárdos, hogy kihúzzák az országot a gyarmati sorsból.
Igazi angyalok. :)))
zajec
zajec 2024. 11. 10. 19:17
Előzmény: #24200  Xetes
fütyülnek a tengerészak. 
Boby
Boby 2024. 11. 10. 18:25
Előzmény: #24708  Boby
Sokat elmond a topik szellemiségéről, hogy egy szót nem veszteget senki a Bank of America véleményére,mindenki velem van elfoglalva.😊 Hiányoljátok itt az állampapír témát,de ha igazából szóba kerül,az sem tetszik. Itt az az állampapír téma, hogy megjött,felírva,ez a legbiztosabb legjobb befektetés,5% is elég,paráztatnak,stb.😊
zajec
zajec 2024. 11. 10. 18:18
Előzmény: #24713  Hathor
Csak képzel magad a helyükbe.
Megvették 420felett EURt mert jön a világvége aztán visszamegy 370re, még most sincsenek nullában, míg PMAP-okat fizetik rendesen és ezidő alatt hoztak 40%ot. Ráadásul a kormány sem ment csődbe, nem kellettek a komoly megszorítások, maradtak a nyugdíjjal kapcsolatos igéretek, rezsitámogatások,  és talán egyre sikeresebb a politika - a politikai súlyunk nagyobb mint a méretünk- kezdenek abba az irányba mutatni a dolgok mint amit Orbán lefestett.  
Nyílván kis ország vagyunk a gyarmati sorból kell kilábalni és nagy az ellenszél talán valóban betalálunk egy jó poziba az új világrendben. 
A 20as éveimben mit nem adtam volna ezekért a lehetőségekért mint amik most vannak. És még is megy a sírás. Félelmetes.  
zajec
zajec 2024. 11. 10. 18:08
Előzmény: #24709  Boby

"Hold, Concorde okít, webkincstár elbutít és az erkölcsi iránytűket teljesen összezavarja." powered by Boby
Hathor
Hathor 2024. 11. 10. 17:30
Előzmény: #24712  Boby
3éve hallgatjuk itt a topikban a minden nagyon rosszat, és ez 20évig még így fog menni.
Mi a cél? Tudjuk azt is negativ a reál kamatunk, lehazudnak mindent, rosszul járunk, befagyasztják betéteinket.
Bitcoin, alapkezelők, Deviza és minden jobb mint állampapír.
Mi lehet még újdonság?
Boby
Boby 2024. 11. 10. 17:23
Előzmény: #24711  Hathor
Velem vitatkoztál (sic) két évig a helyzetről ,most a Socgennel, meg a BankofAmericával van vitád. Isten ments, hogy meggyőzzelek!
Hathor
Hathor 2024. 11. 10. 17:15
Bux és OTP pénteken ATH.
Előtte Richter ATH, Mtelekom 3szorozás.
Tudom itt minden rossz, menekülni kell.
Azt nem tudom Ti miért éltek még itt, ha minden rossz?!
Boby
Boby 2024. 11. 10. 16:57
Előzmény: #24709  Boby
Amúgy érdekes,pont ugyanazt a kérdést feszegetik,amit itt mi többen is. A másik, hogy ha baj lesz,akkor a 430 egy nagyon kedvező árfolyamnak fog számítani. Igazán nincs is messze innen,úgy 5%-ra. Két erősebb nap után,már csak visszapillantó tükörben nézegetjük majd.
Boby
Boby 2024. 11. 10. 16:47
Ezek a negatív hírek,valahogy mindig elsikkadnak.
Boby
Boby 2024. 11. 10. 16:46

Állampapír témához https://www.portfolio.hu/gazdasag/20241110/bank-of-america-ha-a-gazdasagpolitika-nem-kapcsol-csak-a-drasztikus-kamatemeles-mentheti-meg-a-forintot-721919
"ha a magyar gazdaságpolitika hitelessége nem áll helyre, akkor csak a drasztikus kamatemelés mentheti meg a forintot, amely enélkül akár 430-ig is gyengülhet.
Egyes befektetők Magyarországot "Európa Brazíliájának" tekintik, párhuzamot vonva a kétország között a költségvetési lazítás és a monetáris politikára gyakorolt politikai nyomás tekintetében"
TheSnake2020 2024. 11. 10. 11:49
Előzmény: #24704  Toccata
Azt azért meg kell érteni, hogy a deviza válság az pont úgy működik, mint az összes többi válság. Egy kivetellel: sokkal gyorsabb. Értsd egy 440 forintos Euro esetén,  ha meginog a forintban a bizalom, a nagyon gyorsan szörnyű pusztítás fog okozni. Nézz utána a deviza valsagoknak. Magyarországnak minden lehetősége megvan, hogy ezt elkerulje gazdaságilag. Azonban a politika ezeket a gazdasági eszközöket folyamatosan erodalja,  gyengíti. A forint egy hit. Pont úgy,  mint bármelyik összes deviza. A hit fogy. Ezt érdemes észbentartani. Van PMAPom. 
balentum
balentum 2024. 11. 10. 11:05
Előzmény: #24705  BKKT
A bitcoin-t kivéve egyetértek veled, jól látod a dolgokat.
Viszont az nem "sportszerű", hogy azokat eddig hezitáltak a bitcoin vétellel (én is) pont most ATH csúcson próbálod "beterelni" vételre.
Ettől én sokkal sportszerűbb vagyok mikor a vergődő, de remélhetőleg fényes jövő előtt álló Rábát promotálom az álompapírban csalódottaknak.
Álompapírok:
Én hagyom őket kifutásig mivel a múltbeli és jövőbeli hozamok egyenlege talán kiegyenlíti egy mást és az inflációt, tehát megmarad a vételi időszak reálértéke. Persze ehhez a kamatokat is bent kell hagyni és nem felélni elutazgatni. Ettől függetlenül jövőre már két repjegyem is megvan.:))
BKKT 2024. 11. 10. 10:47
Előzmény: #24704  Toccata

Azért ha nyomon követtél eddig akkor biztos, hogy nem kerülte el a figyelmedet, hogy nekem is vannak állampapírjaim 2027 márc 24. lejárattal és nem is kevés...
( kb 3-4 hét múlva repülnek a portfolimból...)
Az meg egy nagyon hibás gondolkodás, hogy a magyar állampapír kockázatmentes, ez egyáltalán nincs így...
6.7%.-hozam az jelenleg csak illúzió... Éppen az előbb írtam, hogy a 7-fix-et bedarálta a forint gyengülése...
Elfogadom, hogy senkit nem érdekel a Bitcoin.. Elfogadom, hogy sokan vagytok akiknél hiába próbálok segíteni...
Nektek viszont ideje lenne észre venni, hogy amit a forintról tartok és mondtam, azok kezdik alátámasztani a véleményemet a forinttal kapcsolatban...
Amit a Bitcoinról mondtam az szintén, úgyhogy talán nem bírálni, hanem figyelni kellene arra, amiket írok és akkor ti is jobban járhatnátok... 

Toccata 2024. 11. 10. 08:47
Előzmény: #24702  BKKT
Na. Először is az állampapír egy kockázatmentes befektetés (segitek: alacsony hozam, alacsony kockázat). Másodszor a bitcoin egy magas kockázatú befektetés. Harmadszor: aki az elmúlt két évben euró vétel helyett PMAP-be tette a pénzét az az nem járt rosszul. Ez egy egyedi alkalom volt amikor magas nominális hozam, magas infláció mellett ez nem volt egy rossz választás. Negyedszer: senki sem várja h a következő években 6-7% os hozamokon kívül nagyon más lesz az állampapír piacon. Ez egy kockázatmentes piac, reál értek növekedés kb 0. Aki magasabb kockáztattal magasabb hozamot keres az nyugodtan rakja a pénzét masba, de irogasson egy másik fórumba. Ez egy állampapír topik ahol optimális esetben az állampapír hozamokrol, lehetőségekről, kilátásokról esne szó. Otodszor: én is látom a NER sok hibáját, látom h új jegybank elnök lesz, költségvetés helyzetet és a forint árfolyamát. Csak annyit állítok h nem lesz összeomlás. Az h a forint felmegy 440-re az nem összeomlás. Más valuták esetében 10-15% romlás v erősödés teljesen normális. Én azért tartottam a pénzem nagy részét PMAP-ban az elmúlt időben mert úgy ítéltem meg h két gyerekkel , ez egy relatív biztos és magas nominális hozamú befektetés egy inflációs időszakban. A cél a reálérték kb megőrzése. Nyilván a 6% hozam már nekem se olyan vonzó, el is kezdtem állokalni masba. De 60-70% marad állampapírban, élethelyzetem miatt. 
BKKT 2024. 11. 10. 06:44
Előzmény: #24702  BKKT
De legalább felírták a kamatot így mindenki boldog...
BKKT 2024. 11. 10. 06:35

Fix 7%-os állampapír = kuka...
Bevezetése óta romlott ennyit a forint...
Az állampapírok vevői finanszírozzák az államadósságot... a kormány érdeke meg az, hogy elinflálják...
Vegyük észre gyerekek, hogy a nótának vége.. innentől kezdve rossz lovon ülünk...
(Ahogy az várható volt és jeleztem is a Bitcoin erőből kitört.. már a 80 000-et ostromoljuk.. de legyen ez az én bajom... hiába erőlködöm itt veletek...)
zajec
zajec 2024. 11. 09. 17:44
Előzmény: #24699  geza77
A személyes irányultságodtól függetlenül csinálhatod jól a dolgod nem? Attól még rajzolgathat valaki szép chartokat. Ismerünk színészeket is akiket már elhasználtak vagy elfenekeltek fogassal de még is jók abban amit csinálnak. Írók költők karmesterek ugyanez.   Ellenzék nem írta alá a gyermevédelmi törvényt. 18 éves kora után önként mindenki azt csinál amit akar a határokon belül.  Kettős a mérce? 

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek