Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2023. 02. 14. 17:03
szintet ugrottam veszek egy hazat leasok az alap ala es lesz 25 cm szigeteles a homlokzatig eps xps
 uj tetot kizarolag bramac a haveruk videkrol megoldjak majd felrendelem oket
 a bentivel meg elboldogulok az sose volt gond. Reszkess rakocsaba rakoshegy akademiaujtelep  jo itt a vegeken
 par millat ketsegkivul kell kernem puncsolnom a cimbiktol de ez nem gond uzletemberek ha garantalok fedezettel nincs gond
 akkor is inkabb ez mint alkalmazottkent huzni aproert az igat :DD
imadom budapestet a lehetosegek tarhaza

Bianco 2023. 02. 14. 17:01
Előzmény: #191894  dexter007
Nem arra gondolok, hogy simlis és egy kamu megtekintési nyilatkozatot dug az orrom alá. Miután nem lakom ott, nem tudom, kinek mutatta meg.
Ha nálam jelentkezik egy delikvens közvetlenül, fogalmam se lesz róla, hogy látta e már korábban. Vagy a férje, felesége,testvére, stb. Merthogy azt is alá kéne írnom. Kizárólag arra támaszkodhatok, amit mond. Aztán ha nem igaz, akkor így jártam. 
Az természetes, hogy ugyanazon az irányáron megy az én hirdetésem is, mint az ingatlanosé, de a végső árnál, amit még elfogadok, nagyon nem mindegy, hogy van e benne pár milliós jutalék. 
A másik, ami aggályos, hogy ügyesen bele van fogalmazva a szerződésekbe, hogy az első pénzmozgás után már jár a jutalék. Ami általában a szándék nyilatkozat. Kb 100eft. 
A te eladásodnál hajlandóak voltak módosítani a szerződésen? 
Stg 2023. 02. 14. 16:59
Előzmény: #191916  Törölt felhasználó
Bajnok utczában akkor ilyen századfordulós/háború előttire építettek rá +2 szintet?
Törölt felhasználó 2023. 02. 14. 16:54
Előzmény: #191916  Törölt felhasználó
jiaba a gazporzsolo az budos maceras jovanazugy:DD
Törölt felhasználó 2023. 02. 14. 16:53
Előzmény: #191915  Törölt felhasználó
szerintem kicsortak a melosok a terpapir katrany papir szigetelest b+:)))
Törölt felhasználó 2023. 02. 14. 16:49
Előzmény: #191913  siemens
kontrazok bp 6 ker bajnok utca cimbimek na ok nem ismerosok hanem regi haveroka szulofalumbol  raepites volt  1 szint es tetoterasz hogy mi a kliatas hat az passz korgangosnal  sztem nem s sok. az emelt szinti lakas az ovek volt a 4 szintre  radobtak meg 2ot
 a falakon az ytong korvonalai latszodtak a ragasztas helyei a gletten keresztul  es sirtak a falak a paratol ejjel nappal ment a paraelszivo ez volt az uj epites a konyektro suvitett. Ultem a csili vili ameriaki jellegu konyhas nappaliukban es ereztem a nehez paradus teli levegot :))
siemens 2023. 02. 14. 16:20
Az elmút két hétben három lakást néztem meg. De inkább csak turistaként, kíváncsiságból. Kis lakóközösségű társaház tetején két mobil bázisállomás volt. Megkérdeztem, hogy sikerült keresztülvinni ezt a közgyülésen? A szokásos válasz - a pénz. Ez van mikor a lakóközösség nem akar közös költséget emelni. (felújítási alapot képezni) Hanem más módszerrel tesz szert bevételre. Az, hogy ez a felső lakások (egyiket néztem) komoly értékvesztésével járt, az kit érdekel. Erre mit szavazott meg a közgyülés tavalyelőtt? Még egy bázisállomás telepítését a feje fölött. Próbáltam megemlíteni, hogy egy lakás árcsökkenése nagyobb, mint amit összesen kap(ott) a társasház. Ez van mikor nem látunk az orrunknál tovább. Így lehet elértékteleníteni egy jó adottságú ingatlant. Láttam, hogy nem hisz nekem, azt gondolta, hogy csak alkudni próbálok. Érthetetlen! 
Törölt felhasználó 2023. 02. 14. 16:12
na felebredt a kedves minyuszolom :DD
nyomkodd csak oregem jol keresek nem erint semmilyen valsag a szaktudas az szaktudas  a kotvenykamatokbol elek amit keresek irany a makba. 
Törölt felhasználó 2023. 02. 14. 15:51
Előzmény: #191890  tihamer
hagyjuk itt a ki a speka kerdest mikor 3 eve beirtad ide egyik kisoreg garazsat megcsipted szare- hugye mert nem volt tisztaba a piaci arakkal :)))
ki a speka ? :DDD
Törölt felhasználó 2023. 02. 14. 15:34
magas kamatyok lathato kotveny kamatok allami garival mit is vartunk? arrobbanast a lakaspiacon?:))
Törölt felhasználó 2023. 02. 14. 15:33
1367 Nem javulnak a hitelfelvételek az ingatlanpiacon -
https://www.youtube.com/watch?v=m0540HjwxXQ&t=65s
Törölt felhasználó 2023. 02. 14. 15:32

Törölt felhasználó 2023. 02. 14. 15:30
Előzmény: #191905  Stg
van egy autokereskedo cimbim meg videkrol na o meg az autopiaccal kel fekszik, mindig mondja ott huzna be a cvsobe ahol akarna tudja hogy total hulye vagyok a kocsikhoz:DD
--
de a lakasat en csinaltam :))
--
ki ki a maga kis horgasztavaban mukodik
--
 a mai vilagban eleg egy dologhoz erteni de ahhoz jol
Törölt felhasználó 2023. 02. 14. 15:23
Előzmény: #191899  Evehid
50 eves epuletnel az nem szerencse hanem behuztak a 2.5os mcut es hulyere terheltek persze levedett kismegszakitokkal hogy baj ne legyen  de nem megfeleloen meretezett fogyasztokra.  te orultel hogy olcso max nem megy majd a paraelszivo mosogatogep mikro suto fozolap egyszerre. ez az egy idopillanati maxi felhasznalas idofuggvenye ami ritka de az mar macera ha a bojler bekapcsol a mosogep meg ki ha eppen rotyog a gulyas a fozolapon :))
Stg 2023. 02. 14. 15:22
Előzmény: #191903  Törölt felhasználó
Na, az jó.
Sajnáltam volna ha valakiben hamis képet keltek.
Vannak kedvenc darabjaim, amit majdnem minden nap megnézegetek..😄😄
Mint egy jó autósujságot.😃😃
Stg 2023. 02. 14. 15:19
Előzmény: #191895  kukor-ica
Igen, ez nagyon vicces.
Nekem is van ismerősöm, aki az elmúlt időszakban áttette a hirdetését euró alapúra.
Forint nem biztos, euró bevezeti önmagát stb..ismerjük, valahol van is benne ráció.
De a napokban ugyanez a gondolat kezdte foglalkoztatni, hogy előrejelzések így még úgy, akár 350 alá is mehet, így màr bukta , szóval ez a tipikus van sapka, nincs sapka, ügy.
Törölt felhasználó 2023. 02. 14. 15:15
Előzmény: #191901  Stg
nem . egynek veszi
Törölt felhasználó 2023. 02. 14. 15:15
Előzmény: #191899  Evehid
koszi en meg villanyosszerelo  (is) vagyok. azert koszi :))
Stg 2023. 02. 14. 15:13
Előzmény: #191898  Törölt felhasználó
Ha én többször megnézek egyet, azt mindannyiszor megtekintésnek veszi?
Vagy tudja hogy azonos mittudomén IP czímről jön , és csak egynek számolja?

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek