Tudni még nem lehet, a Q3-as jelentésben a cég 0,52 euró EPS-t vár 2022-re, a Wood novemberi elemzésében 0,5 euró osztalékot vár, rosszabb esetben én 0,48-at várok, aztán majd meglátjuk.
EUR osztalék ersténél: - ahogy már szó volt róla valószínűleg kezelési ktg csak külföldről érkező osztalék esetén van - Erste broker EUR/USD/YPN egyenleget és ezekben dematerizált részvényeket virtuálisan kezel nem jár extra ktg.-el - a kapott EUR osztalékot szabadon ismét befektetheted pl XETRÁN, átválthatod elég jó árfolyamon, vagy gyüjtheted, nyaraláshoz kp-ben felveheted (elég húzós ktg.-e van) - közvetlenül utalható EUR egyenleg bármilyen SAJÁT (ha gyüjtő számla akkor is azt kell mondani saját) számlára bárhova a világban (felesleges külön deviza számlát nyitni, még olcsóbb is értékpapír számláról utalni) (Sok éve Erste és Random szla-m is van/utóbbi volt)
Hogyan megy ez a dolog, engem is érdekelne, de nem értek hozzá. Van némi euróm, de eurós számlám nincsen. Az ersténél van hagyományos tőkeszámlám, eddig azon Ft-tal bonyolítottam üzleteket.
Lejjebb tekerik 2 fokkal a hőt. Bojár érkezéskor kioszt mindenkinek egy felest. Az áthárítás egyszerű, eleve az üzemeltetési díjat külön szedik. Ennek is csak egy része az energiaköltség. Egy komoly bérlőnél ez nem téma, kivéve ha már eleve csődközelben van. A forintgyengülés is nagyobbat nyom a lattba, ami már eleve növeli bérleti díjat forintban számolva. Sok hűhó, semmiért.
GSPARK
MA hozza nyílvánosságra Q3 számokat.
Lehet hogy érdemes itt 800-on belevenni mert holnap 850-en nyit.
Vélemény?