calvados

Regisztráció: 2017-08-24 11:39:57

Hozzászólások száma: 50

Utolsó hozzászólás: 2024-04-10 15:49


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 4


utolsó 20 hozzászólás

MOLly tulajok topikja 2024. 04. 10. 15:49
interactive brokers tényként írja: Dividend 151.83 Ex-DateJul17'24 Dividend Yield 5.0%
Rendkivüli oszti ebben nincs benne, de lehet a dátumot jól tudják
Interactive Brokers 2024. 01. 15. 12:25
Nem TBSZ, hanem normál szla. Közben meg is jött a válasz:
Both your positions in ALTEO and GSPARK have an Initial and Maintenance MArgin of 100%, this means that they are not marginable and you cannot use these instruments as a collateral for new positions.
Ez totál megszívtam, ezért váltottam Erstéről tök feleslegesen (néha day trade/2-3 napos pozi prémium kat rv fedezetre)! 
Óriási probléma az egész BÉT-re nézve, hogy OTP/MOL-on kívül (?) nem fogadnak el fedezetként nagy Bróker cégek semmit. Magyar állampapírt sem a privátbanki ügyeskedések óta tudtommal.
Aki teheti ne gondoljon HUF pozijaira hosszú távon engedje el őket, mert nincs megbecsülése ezen eszközosztályoknak. Sajnos.
Interactive Brokers 2024. 01. 13. 10:04
Sziasztok! Hol lehet megnézni melyik BÉT papírt számítanak be fedezetbe (pl: Buying power)? Pont emiatt váltottam Erstéről (most ért át a transzfer) mert ott a 15M HUF állományom hiába prémium kat. fedezeti értéke 0 s nem tudok napizni/swingelni ha arra szottyan kedvem. Lehet még korai a következtetés, plusz nicns kereskedési nap, de most IB-nél Buying power 0. OTP, MOL-n kivül van tapasztalat beleszámít-e fedezetbe más papír?
Interactive Brokers 2024. 01. 12. 13:09
benne van az IBCE/IE transzfer-in igénylőben, először fogadó brókernél kell ilyet indítani, már leírták ennek menetét a fórumban. Főoldal/ Transfer positions/Incoming/other régió/instrumentumok felvétele. Én IBIE-nél vagyok ott ez volt: fop-transfer-in@interactivebrokers.com
(nálam folyamatban, 2 napja adtam le Ersténél az igényt, díja 5e Ft/értékpapír)
ERSTE NetBroker 2024. 01. 08. 21:06
Máshol ilyet vettem máshol ami egy ETF, havonta fizeti a T-bill kamatot.
https://www.bloomberg.com/quote/BIL:US?embedded-checkout=true
Bróker bármit elintéz neked sztem, akár közvetlen T-Bill vételt (sztem másodpiacon) igaz lehet, h van minimum tranzakciós méret a ktg-ek miatt. Attól h brókered lesz, még mindent ugyanúgy kötsz magadnak felületen, csak olyankor kell telefont ragadnod ha pl vmi extra ügyletet kötsz, pl deviza swap szerű derivatív ügylet, MTEL akción való részvétel, stb
ERSTE NetBroker 2024. 01. 08. 15:49
arra vigyázzatok h vagy csak Erste mobilappban (George) a dedikákált felületen vagy utalással a mások által linkelt oldal utasításai alapján utaljatok rendszeresen, előbbi ugyebár egy beszedési megbízás.
Nekem sikerült duplán fizetni a Futurse-ba decemberben:)
ERSTE NetBroker 2023. 12. 13. 23:01
ma rákérdeztem: 24/áprilisa a módosított dátum az új kereskedési platformra 
állományvezetési díj nullázásra a https://future.ersteinvestment.hu/ mondják, ahogy vagy itt vagy interactive brokers topikban már elhangoztt
GSPARK 2023. 05. 14. 20:40
köszönöm szépen! Ez a hír elkerülte a figyelmem. Akkor majd jövőre lesz EUR ha minden jól megy....
GSPARK 2023. 05. 14. 12:39
Megjött Erstéhez az oszti, ám ezek a balfékek HUF-ra átváltották és abban írták jóvá!! Más is így járt?
Direkt EUR bevételt szerettem volna!
Hétőn panaszt teszek, ez már a sokadik csalódásom velük, felháborítónak tartom azt is nem számít bele fedezetbe gspark náluk.
Alteo Nyrt. 2023. 04. 01. 21:34
Mivel április 1 van: megveszik a repteret 51%/49%-ban a magyar állammal közösen amit régóta szeretne megkaparintani a nagy vezér. Sajnos simán ez is megvalósulhat....
Mtelekom 2023. 02. 11. 19:00
Nekem is ez a bajom, portfólióm 70%-a GSAPRK és TELEKOM-ban van, egyiket sem fogadja el fedezetként nyomorult Erste miközben KBC/Interactive Brokers simán beszámítja, tavaly változtattak ezen.
Magas alapkamat miatt mondjuk brutális most a kamata a bef hitelnek, de van olyan szitu amikor még így megérheti rövidtávra, meg ott is lehet egyedi árazást kijárni.
GSPARK 2023. 02. 10. 10:08
Nem. HUF-on kívül USD/EUR/JPY-ben lehet pénzeszközöd, szla vezetési díj ugye jelenleg év végéig ingyenes Neked, utána HUF-ra konvertálva van felszámítva.
Ha TBSZ-n tartod papírod, amúgy is hosszú távra tervezel, s a kapott EUR osztalékból vehetsz XETRA-n más értékpapírt, vagy Erstés EUR alapú egyéb terméket, ha nem ismét GSPARK-ból tankolnál fel. Normál szla-n tartott értékpapírnál ha kell a pénz HUF-ban nagyon jó árfolyamon leválthatod bróker nélkül netbrokerben, s onnantól minden a megszokott módon mehet.
Személy szerint én hosszú távra vettem normálon, s az osztalékot kp-ban fogom felvenni borsos 0,8 %-os jutalékon, s nyaraláskor Prosecco-ra konvertálom olasz tengerparton:)
Financial Forecasts 2023. 02. 01. 19:22

bocsánat, h én is OFF, de jó cikk:hidrogénről őszinte vélemény egy autós portálról, totál kudarcra van ítélve csak a greenwashing miatt tolják:
https://totalcar.hu/magazin/technika/2023/01/31/a-hidrogen-atveres-es-ami-mogotte-van/
Alteo Nyrt. 2023. 01. 31. 11:31
mire gondolsz? visszalép a MOL+NER páros mint 4IG a T-Systems megvásárlásától? ha ez történne, bár nem tudom jogilag ez lehetséges-e, az inkább pozitív az árfolyamra sztemKár ez nem egy társasház, s nem látni a maradék kb 38 % milyen arányban milyen szereplőknél van.
DE pozitív történetnek ott van a Zsiday féle Plotinus esete 2018-ból, remegő kezűeknek kötelező olvasmány:
"bánhatja, aki tavaly november végén belement a Plotinus részvény-visszavásárlási ajánlatába. A tőzsdei cég ugyanis 6 ezer forintos árfolyamon vállalta a részvényei visszavételét, ezek a papírok azonban most már 29 ezer forint fölötti árfolyamon forognak. "Korrekt részvényvisszavásárlás volt, aki ki akart szállni a cégből, a valós tőkeértéken kiszállhatott. Most durva spekuláció folyik, amit vélhetően az új nagybefektető neve hajt" - mondta a Napi.hu-nak Dióslaki Gábor, a Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetségének (Tebész) elnöke"
forrás: napi.hu
Interactive Brokers 2023. 01. 25. 20:27
Sziasztok! A Forex hogy néz ki IBKR-en? Ugyanazzal a számlával ugyanazon a platformon lehet mondjuk eur/huf-ot shortolnom ha kedvem tartja pl kamatswap céljából? Vagy az elkülönül a rv, etf, opciós szla-tól?
ERSTE NetBroker 2023. 01. 15. 21:01
Totál kiakadtam a héten Erstére ezt a levelet kapták tőlem. Elnézést kérek a terjedelmes posztért, de talán másnak is érdekes lehet. Fedezet ugye határidős pozinál is létszükség nemcsal bef hitelnél!
"Tudom pusztába kiáltott szó, ám mivel 10 éve ügyfél vagyok örülnék ha továbbítanád levelem vezetőség felé:
a) Egy stabil blue chip részvény (Telekom) miért nem lehet fedezet, miközben más szolgáltató pl: KBC elfogadja 85%-on értésem szerint?https://www.kbcequitas.hu/filestorage/6482/Fedezeti%20%C3%A9s%20biztos%C3%ADt%C3%A9ki%20hirdetm%C3%A9ny_20220919.pdf
b) Teljesen elégedett az Erste/Portfolio a befektetési hitel-ből származó bevétellel? Nem elég, hogy ügyfélként jóval nagyobb kamatot kell fizetnem ilyen ügyletért (alapkamat miatt) ha akarnám sem tudom igénybe venni ezt a szolgáltatást, mivel portfoliom 60%-a MTELEKOM és GSPARK részvényekben van.
c) REIT szektor hazai képviselője, Premium kategóriás GSPARK miért szerepel fedezeti tiltólistán, miközben más szolgáltató elfogadja!?
d) Erste megítélése exRandomos körökben már így is katasztrófális, ám ezzel a Díj/Fedezeti és üzlet stratégiával további ügyfeleket fognak veszteni, esetleg magamat is beleértve.
Interactive Brokers komoly piaci pozíciót fog szerezni a következő 5 évben a promt BÉT piacon ha nem történik lényegi és érdemi változás a kisbefektetőknek nyújtott szolgáltatások minőségében, elérhetőségében, sokszínűségében!"
(tegezés a brókernek szól, amúgy 95%-ban magam kötök...)
Interactive Brokers 2023. 01. 13. 19:12
Igazatok van, rosszul értelmeztem a kalkulátort a 'blended rate'-re fókuszáltam. Ám nekem is igazam van valamelyest, mert a blended rate a teljes cash állományra vetítve számolja kamatot, számomra is meglepő mennyit számít csupán 3m HUF kamat mentes mivolta.
Interactive Brokers 2023. 01. 09. 21:41
A matek nem így néz ki sajna, a teljes aktuális HUF kamat 57 m HUF esetén jár jelen USD/HUF árfolyammal számolva, tehát 28,5 mHUF cash és 28,5 mHUF értékpapír állomány szükséges hozzá, minden egyéb esetben (kisebb szla érték) arányosan csökken a kapott látraszóló kamat! 
De játszatok Ti is a kalkulátorral:
https://www.interactivebrokers.hu/en/pricing/cash-yield-enhancement-hu.php
Régen és tudtommal most is lassacskán ilyen lehetőséget csak a Privátbanki ügyfelek kaptak, ám ott a belépési limit kb a duplája, tulajdonképpen fele összegért kapsz kiemelt kamatot.
Financial Forecasts 2023. 01. 04. 19:23
Attól tartok annyira elharapózott az ESG őrület, hogy nem vehetnek a nagy alapkezelők olajos cégeket, pedig CPE iparátlagban nem is áll olyan rosszul, de az alap tevékenység miatt gondolom nem is tud kitörni soha a severe besorolásból:
https://www.sustainalytics.com/esg-rating/callon-petroleum-co/1008214273?
Azt hallom már a nagyvállalatok hitelezési stratégiájába is lassan beépül már idehaza is az ESG szempont, egyenlőre számolják/prezentálják, még nem alkalmazzák forrás kihelyezésnél...de hosszú távon félő ez is szempont lesz.
GSPARK 2022. 12. 07. 09:59
EUR osztalék ersténél:
- ahogy már szó volt róla valószínűleg kezelési ktg csak külföldről érkező osztalék esetén van
- Erste broker EUR/USD/YPN egyenleget és ezekben dematerizált részvényeket virtuálisan kezel nem jár extra ktg.-el
- a kapott EUR osztalékot szabadon ismét befektetheted pl XETRÁN, átválthatod elég jó árfolyamon, vagy gyüjtheted, nyaraláshoz kp-ben felveheted (elég húzós ktg.-e van)
- közvetlenül utalható EUR egyenleg bármilyen SAJÁT (ha gyüjtő számla akkor is azt kell mondani saját) számlára bárhova a világban (felesleges külön deviza számlát nyitni, még olcsóbb is értékpapír számláról utalni)
(Sok éve Erste és Random szla-m is van/utóbbi volt)

friss hírek További hírek