Tovább olvasva a törvenyt az 5. paragrafus 5. bekezdés c) pontja ad mentességet az EGT bármelyik tagállamában működő, a tőkepiacról szóló törvény szerint elismert (szabályozott) piacnak minősülő tőzsdére bevezetett értékpapírnak az adott tagállam joga szerint osztaléknak minősülő hozama utáni adófizetési kötelezettség alól.
SZOCHO Tv. 2 § 2 bekezdés Itt van pontosan leírva, hogy mikor kell az osztalék után szocho-t fizetni és mikor nem. Ezt azért érdemes lenne áttanulmányozni, mielőtt törölgetünk.
Sziasztok. Nem tudja valaki a Wood csinál még elemzést a Parkról? Eddig mindig fent volt a negyedéves számok megjelenését követő pár napon belül a BÉT honlapján. Most semmi. A Wood oldalán semmit sem találtam, mondjuk nem tudom ott hol kellene keresni, a keresője kb. semmi találatot nem adott a Parkra. Köszi
Az Euró április 21.-i árfolyamától függ az osztalék Forintban: "Az osztalék forint összege a Közgyűlés napján azon a forint árfolyamon kerül meghatározásra, melyen
a Graphisoft Park SE számlavezető pénzintézete az eurót a Társaságtól megvásárolja."
A NYESZ számla adózási feltételeit nem ismerem, a koromnál fogva már nem érdekel, de a szocho törvény nevesíti az EU tagországok szabályozott piacán (tőzsde) forgalmazott részvények osztalékát, hogy az nem képez szocho alapot. Nyugodtan vedd ki a tervezetből.
Ez NYESZ-en van. Az a fura, hogy ugyanakkor a ricsi osztalékra ugyanannál a személynél nem ír elő szocho-t, az összegszerűségből látni, hogy a 15% szocho a GSPARK osztalékra számolt. Most persze ha letörlöm a bevallásból, lehet, hogy akkor majd újra észreveszi és előírja a szocho-t, mert valahonnan csak szedte!? A GSPARK papír sem beszél szocho-ról semmit.
A NAV a SZJA tervezetben nem foglalkozik azzal, hogy honnan van az osztalék, mindig megállapit hozzá szochot, kivéve a TBSZ-es osztalékot, amit nem kell adózni. Mindenkinek módositania kell a tervezetet, ki kell törölni a szocho-t. Tőzsdei cég osztaléka után nincs szocho.
Nekem úgy rémlik, hogy a NAVos SZJA tervezetben minden osztalék után felszámolják a szochot, de csak azok esetén kelle megfizetni, amelyik nem EUs tőzsdei papír után lett kifizetve. A GSPark után sem kellene, az meg tök mindegy, hogy SZIT-e, itt nem számít.
GSPARK
MA hozza nyílvánosságra Q3 számokat.
Lehet hogy érdemes itt 800-on belevenni mert holnap 850-en nyit.
Vélemény?