Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Régóta mondtad hogy a russel egyszer visszamegy és betölti a rést, pedig az elég nagy esés. Lassan már az utolsó károgók is kikopnak és inkább mindenki 7x SP lát. Munkanélküliség nélkül nem lesz árcsökkenés szerintem.
2024 Jan - 2025 Jan Írta Fsociety hogy annyival nőtt a minimálbér amennyit a forint veszített az euróval szemben az árfolyamon. Ez azt jelenti hogy a kormány szerint emelkednek a bérek, de ha euróban nézzük stagnálnak, azóta persze erősödött a FT. Ugyanazon időtartam alatt az ingatlanok ára eur-ban emelkedett - ahogy mondtad minden egyre drágább eurban. A Ft jó értelmezése a helyén kezelt kiszámítható 3%/év területen kívül, és a mostani nagy kamaton kívül a pénzügyileg tudatos embereknek rendben van, de a döntő többségnek, az átlagnak biztos hogy reálértéken is jó ? Ha megnézem mondjuk a nyugdíjpénztárak reálhozamát, szintén nehéz levonni a következtetést. Az összehasonlítást köszönöm, hasznos infó. Azt az időt egy szélsőséges helyzetnek gondolnám, nem ideális összehasonlítási pontnak. A provokatív félre ment, kivéve ha tényleg te vagy ibiza/zajec : )
Ami nem kizárt, csak a tempója olyan hogy még hallod a szájakból a kádári, rákosi, horthy, meg ki tudja milyen szólamokat. Na ilyen tempoban változik a gondolkozás. Rohad az imperialista nyugat, usával az élen. Orosz meg nagy és demokratikus. Aztán ha megkérdezem hol van usának elfoglalt területe meg gyarmata, illetve oroszország hány népet és országot foglal még mindig magába a cári impérium óta (nem is beszélve a szovjet megszállásról) akkor meg megy a pislogás hogy mi is az az “imperialista” Csak úgy példának. De minek sorolnám, gindolom nem mondtam újat.
Én feketeöves pesszimista vagyok a témakörben, de szerintem csak a süllyedés tempója a kérdés. Mert a fejekben kéne változás, nem abban hogy viki, peti vagy feri a fősegg. Mert mind azt fogja eljátszani ami beválik, és láthatolag ez válik be. És nem ők szorítanak le az utakon, nem ők nem fertőtlenítenek a kórházban, nem ők…. Mitol nem beszélnek a gyerekek nyelvet ezer nyelvőra után? Mitol porlik a beton a szaki után? Nem mentve a felelősségüket. De erre van igény. Majd ha a fájdalmas igazságot szavazzuk meg a simogató hazugság helyett akkor elindulhatunk. Addig meg elindulhatunk egyénileg. De győzzetek meg.
Úgy legyen. De most egyszer, elindulhatnánk már hosszasan a jó irányba. Statisztikaileg is be kellene következnie. Én irigyen nézem Észtországot, voltam is ott kb. 10 éve. Látszott, hogy történni fog valami változás. Igen komoly értekezések mennek itt nálatok, nagyon érdekes olvasni. Mi az az örmény cikk? Betennétek a kedvemért?
Nem használnám az atlagbert semmire. Pláne nem ingatlan összehasonlítása. Magyarországon az ingatlan brutálisan túlarazott. Talán egy médián béres összehasonlítást jobban mutatna ezt is. Ráadásul nem vagyok benne biztos, hogy a 10 főnél nagyobb cégek adatait tartalmazta akkor is a statisztika csak. Befektetési céllal, ha veszel egy ingatlant akkor már régóta mondom, hogy a 15-20 éves állampapír hozamokkel kell összevetése. Ez jelenleg kb. 7%. Itt nem éri meg ingatlanba fektetni. Lakhatasi célú ingatlan, az pedig egész más tészta, az az adott életkortól, társadalmi, anyagi helyzettől függ, hogy milyen ingatlanban gondolkodhatsz. Ma Magyarországon is, mint ahogy az egész világban ez egy kritikus kérdés, ami előbb utóbb a befektetési célú ingatlanok reál értékének esesehez fog vezetni. Lásd populista politikus címszó alatt.
A Csoknak volt ertelme azon kivul,h a haverok zsebet kitomtek? Napelem is kb a legelsoknek volt ertelmes. Aztan beleugrasztottak ,akit tudtak,es szepen egy huszarvagassal elvettek a kedvezo elonyet.
“ mert akkor az 1991-es adat is hazugság volt. Tehát mindkettőt el kell fogadni mint összehasonlítási alapot” Ok, akkor ha ma a német kormány bevándorló, kisebbség és zsidóbarát akkor ezt el kell fogadni a hitler kormanyról is logikád szerint. Mert olyan nincs hogy az egyik csapat hazudik és letagadja a gyilkosságokat, a másik meg nem hazudik ha azt mondja nem üzemeltet haláltábort. Vagy mindkettő vagy egyik se, olyan nincs hogy csak az egyik hazugság. Ksh esetén se, akkor se ha kirügták a vezetest kedvezotlen adatért és távirányitottakat ültettek,oda. Lásd még foldrajzinév bizottság Feri!!!,!hegy miatt.
Ehhez csatlakozni tudok, igen nagyon szar volt a helyzet a rendszerváltozás kórnyékén, elég reménytelennek láttuk a jövőnket. De van jó hír is, egyre inkább efelé tartunk megint, a mai fiataloknak hasonlóan reménytelen lesz a lakashelyzet. Ha maradnak. De volt pár jó év amíg a fidesz bele nem húzott.
A penztarca nem hazudik, mit mond a ksh,mennyit dragult az elemiszer az elmult 4 evben summa? Johet lebontva is. Aztan utanna el kell menni bevasarolni egyet. Ha annyi,amit mondanak,akkor jo. De annyi?
Mivel azt írtad hogy szeretek provokálni, akkor had reagáljak így erre a hozzászólásodra. Ez nem a HUF/ EUR fő témája de talán egy mondatot megér. Ma semmivel sincsenek magasabb ingatlan árak reálértékben mint a rendszerváltás után. Pl: 1991-ben a Bruttó átlagbér 17800ft volt. Én egy 16.ker panel lakást adtam el 1.800 000ft-ért. Az akkor 100 havi bruttó átlagbér volt. Az kb 42 000 német márka volt. Ma ugyan az a lakás 50 000 000ft a bruttó átlagbér 627 000 ft.. Ez ma csak 79 havi bruttó átlagbér, és ez ma 125 000 euró. Ezek számok, és nem érzelmi vélemények. Az meg hogy a KSH adatai nem igazak, azt butaság kommentelni ,mert akkor az 1991-es adat is hazugság volt. Tehát mindkettőt el kell fogadni mint összehasonlítási alapot. Ma kevesebbet kell dolgozni itthon 125 000 euróért, mint akkor ugyan ennek a lakásnak a 42 000 német márka ellenértékéért. Nem rossz valuta a FT!
Csóri örmények. Lepukkant egy izé az egesz, még mondjuk a szomszéd grúziához képest is. De még nem annyira akar végeszakadni az irtásuknak, pedig az előzőt se dolgozták még fel. Mondjuk a fóvárosnak helyenkent van egy scifi birodalmi bukéja. Van baj ott is.
Igazából azt is észre kell venni, hogy ez az egész a magyar nép saját bűne. Ha anno rendes rendszerváltás lett volna,akkor most talán nem így beszélgetnénk,vagy nm erről. Ugyanazok vannak most is,akik régen voltak. Ameddig a magyar nép önmagát nem szabadítja fel, addig minden marad a régiben,csak más köntösben. Ezt kell észrevenni, megérteni,és eszerint cselekedni. Azt a 2013as örmenyes cikket olykor elküldöm ismerősöknek,akik pislognak, hogy dehát mi ez. Jelen állás szerint tényleg ugyanaz lesz. Lesz majd 2-3 millió magyar, meg a többi. Aztán jónapot. Dehát akiket még pár éve a nem leszünk gyarmat, nem kell migráns bullshitek után még mindig vakságban lehet tartani,annak ellenére, hogy mindkettő teljesült, azok lehet ,jobb,ha saját kárán megtanulják majd.A többi el fog menni.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)