Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Amúgy ez tök érdekes, a “károgók” ügy lettek “örömködők” hogy közben egy pillantra sem volt olyan hogy “lehet némi igazuk”. Félreértések elkerülése végett: nem az állampapírra írtam. A ner gazdasági sikertörténetére gondoltam. Ami természetesen ‘25ben bekövetkezik. Holy-HolEy, sakrivalanojti.
“ A rendelésállományok nagyon rosszak, különösen az export terén, a kapacitáskihasználtság 68%, ami a pandémia előtti közel 80%-os értékhez képes rendkívül gyengének számít.” “ A mostani helyzet abban különbözik leginkább a korábbi válságoktól, hogy nem sokként, hanem egy hosszú negatív spirál eredményeként jutottak a cégek jelenlegi állapotukba.EGY GAZDASÁGI SOKK ESETÉN MINDIG LEHET VISSZAPATTANÁSRA SZÁMÍTANI, JELENLEG AZONBAN NEM EZ A HELYZET.” Én fellendülésre, egyben forinterősödésre, árcsökkenésre, fizetésemelkedésre és példátlan sikerre számítok. Valamint külpolitikai tarolásra. És világbékére. Mert nem csak mato zseni. De nem mindenben értek egyet a miniszterelnök úrral: én ezt már a jövő hétre várom, nem 25re, mint ő szerrényen.
A legfrissebb intézkedések mind kiadás és infláció növelő lépések, a családi adókedvezmény önmagában 600 milliárd forintos plusz tétel. A forintot semmi nem támogatja, a bejelentett adóemelések csak arra lesznek jók hogy a kivezetett adókat pótolják. A kormány valószínűleg az áfa bevételekben bízik, hogy a helikopterpénz megtolja a fogyasztást, de az emberek nem hülyék, látják hogy rossz irányba haladunk, és inkább tartalékolnak, én nem hiszem, hogy a fogyasztást jelentősen lehet növelni ezekkel a lépésekkel.
Hát, ez a mondata nem öregedett jól. Mondanám hogy cseréljünk évszámot 25re, de most már a harmadik negyedév se szép előének. De megitelem neki a pontot az optimizmusért.
Kiegészíteném a cikk címét! A tank is üres, mert orvbánék megfúrták (egyszeri kis üzemanyaglopás)... Sosem lehet megtölteni mert folyik ki belőle az üzemanyag, ráadásul a földre, környezetkárosítóan! Nekik csak az egyszeri bugázások számítanak, hogy hun, kire mire milyen káros hatása lesz az mind1! Hasít a mAGYAR gazdaság! Pedig nem ezt ígérte tavaly nyár végén!!! "Budapest,
2023. augusztus 25., péntek (MTI) – Míg 2023 az infláció letörésének az
éve volt, a 2024-es év a gazdasági növekedés újraindításának az éve
lesz – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó
reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.
A kormányfő kiemelte: a gazdasági növekedéshez alacsonyabb kamatozású
hitelek kellenek, akkor újra „meglódul a gazdaság motorja”. Ebből már
látunk „szép előéneket” a harmadik és a negyedik negyedévben, de az
igazi belendülés az ’24-ben várható – tette hozzá.
Naszóval szépen belendültünk, az kétségtelen." https://www.portfolio.hu/gazdasag/20241101/magyar-feldolgozoipar-lefulladt-a-motor-lemerult-az-akksi-es-meg-defektunk-is-van-720307
A magyarok egy része szeret jobban felönteni a garatra, mint szükséges lenne. Az EU VESZÉLYES!! Mindenféle Jürgenek figyelnek, ha túl sokat isztok! Simán be tudnak jönni, mert nyugatról nincs szögesdrót! BárHUN itt lehetnek! Lehet nem is Jürgennek híjják, hanem Józsinak mondjuk! Inni csak mértékkel és tartózkodással, ha nem ellenőrzött megbíztható barátok között vagytok, vagy nem akarjátok ti is! Ez egy jó tanácsom fogadjátok meg! "Az élet szép, a napfelkelte vagy napnyugta egy jó szeretkezés egy jó
bor egy jó vacsora a kedveseddel vagy a barátaiddal az mindig csoda
függetlenül a politikától. Az élet apró szépségeit élvezni kell, meg
kell élni a pillanatokat. Egészség legyen a többit megvesszük. Legyen
eszetek. " Szépen plafonon zárt a FO$rint haviban. Nem annyira engedték vissza, de sztem azért sem hagyják, mert mindenki elkezdené venni nem kicsit. Az sem lehetetlen, hogy mindenki veszi így is! Pedig mekkora király volt a kormány nemrég, hogy 370 es szintre behozta az árfolyamot, nem ??? Most, hogy romlik, most nem b@lfaszok? https://imgur.com/a/IzKoJrF
Én inkább hosszabb távon tippelnek az Euró árfolyamra, nem jövő péntekre. Ha Trump nyer, akkor jövőre 450 Forintos Euró árfolyamot is el tudok képzelni. Azért, mert úgy látom, hogy a Kormány addig erolkodott, amíg semmi nem maradt a kezében. Ez érezhető a friss GDP adatok alapján. Óriási energiát fektettek az akkumulátor gyártásba, és ez megingott. Ezt a (pénz) piac kegyetlenul meg fogja büntetni. Forint erőt hozhat az ujran-orosz háború vége, de Trump győzelme.eseten, ahogy a cikkek is írják, vamokat vezetne be, erre rafarag Európa is. Harris győzelme se lesz sokkal jobb, mondjuk 420 Forintos Euró ár. Az angol font már 490 Ft közelében van. A a gazdaságot tekintve nincs semmi a Kormány kezében, csak a kamatot tudják emelni, hogy mentsék a Forint, de nem fogják megfogni az esést
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)