Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
A létezés legmagasabb foka, hogy magyarok vagyunk, vagy valami ilyesmi szöveg is volt. Úgyhogy nem kell görcsölni, fejlődni, mi már ren'ben vagyunk. Jovanezigy
Ugyenerre a kaptafára minek is tanulni úgyis demens leszel... Meg minek vagyont felhalmozni ha úgyis meghalsz.. Lassan magyarország mottója lesz, hogy élhettünk volna jól is de inkább meghaltunk, feléltük a jövőt...
Azért imádnivaló ahogy a katonák azt ecsetelik hogy szóba se jöjjön az ország megvédése mert küzdelmes lenne. Mi lesz a következő? Orvosoktól hogy de jó hogy meghalt a paciens, mert végül amúgy is meghalt volna valamikor , de pénzbe és munkába került volna?
Mikor éppen melyikre nagyobb a kereslet, illetve épp kire uszítja őket rá a főni... Nagyjából ez a 2 szerepe.. Kamu történészekkel hangoln a népet illetve támadni azokat a egyéneket akik a főni ellenérdekében cselekszenek (hitelteleníteni őket, vagy pénzügyileg szivatni) Azt kell mondjam, hogy ez nagyon okos. Egy lépést hátralépve viszont kezd nem tetszeni. Németország mint EU motorja kezd lefulladni, és ha be is lesz tolva az hitelekből (mert az a lózunk hogy a milliárdosok adózzanak soha nem valósult meg). Kína lesz a nagyon nagy kérdés, hogy belefullad e a támogatott, dömping világleuralásba vagy nem. Kérdés még hogy hogy viselik az országot ha nagy recesszióba kerülnek. Még akár nagyobb háború is lehet belőle (vagy gazdasági akkor pedig válság jön...) És abba minden bele fog remegni, az ingatlan piacon, a részvényen át, az árfolyamokig... Arany mutatja szerintem majd az irányt, ha elkezdik zsákolni mintha nem lesz holnap akkor az egy jel... szerintem (politikai magánvélemény)
A szakszervezet (tag vagyok cégen belül így elég jó rálátásom van) sokszor csak próbál nyomást gyakorolni, de akkor mikor épp recesszió van és a megrendelések csökkennek akkor gyorsan el tudnak kussolni, csak maradjon meg a kis állás, kis tisztesség. Szerintem itt is ez lesz. Hallottam én már nagy lózungokat az IGMetaltól is (mi szakszervezeti szektorunk) , amiből aztán csak egy felvizezett light, időben eltold valami lett, amit részben elvitt az infla is. Panszara nincs okon eddig bőven infla felett nőtt a fizetésem, bár a következő ugráshoz valszeg munkahelyet is kell váltanom...
Úgy érted, hogy 350 € 1 Ft igaz ? Mert a Börzsöny aranya azért mégiscsak.. messze paritás felett... Aztán megvesszük kínát és németországot + olasz és horvát part menti részeit... Örök élet és ingyen sör igaz ?
Erre azért nagyon kíváncsi leszek mi lesz belőle. Ma bemondták a rádióban is, hogy ez lesz a kampány. Hogy 25 től ez nem fogják bevezetni arra szinte mérget veszek, mert ahhoz túl nagy a nyomás a lobbi oldalról. Talá eltolva június-júliustól 1 lépcső és 26 tól majd 15... de azért várjuk ki a végét. Most 12,41, ami 25 től lesz 12,81€ . Azért az mégis 3%helyett 13% aztán arra még 7% ... (14 és 15 a 12,41 hez).
Pl német autógyártók...de valóban nagy a függés szinte mindenhol, viszont azoknál a cégeknél akik 50% felett Kínába exportálnak hatványozottan nagy a kockázat...
Nem hiszem hogy lenne eleg teruk az arcsokkentesre... Draga energia, eros szakszervezet, tier 1 beszallitok profitja is alacsony, parhuzamossagokat mar felszamoltak, mit lehetne meg vagni?
Hogy erted a kitettseget? En nem sok nagy multit ismerek, amely ne fuggene jelentosen kinatol (jelentosen - ezt hogyan specifikalnad? Mennyi az ami mar meghatarozo fuggoseg?)
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)