qpec

Regisztráció: 2011-02-06 21:14:09

Hozzászólások száma: 1 845

Utolsó hozzászólás: 2023-02-03 08:56


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

231 137
2022. 10. 06. 14:35

utolsó 20 hozzászólás

EUR/HUF péntek, 08:56
Ha már a racionalitásnál tartunk.Évtizede vezetem a háztartás kiadásait tételesen és viszonylag nagy bontásban.A januári összesítést elvégezve teljesen ledöbbentem.A rezsi fronton gyakorlatilag nem volt változás,az általános költségekben csak 5%-os ,de a kaja oldalon 210%-s lefordítva megduplázódó értékbeli növekedés jött ki   múlt év januári értékek összehasonlítása után.A döbbenet tovább tart,mert ma a piacon 300g sült császár,250g parasztmájas,1.5l termelői tej és 500g túró.10db termelői tojás 600g fekete retek potom 5680 jó magyar forintokba került.
Nyuggerek vagyunk!
ORBÁN TAKARODJ !!! vasárnap, 14:22
Ismereteim szerint az infláció év/év alapján számítódik,tehát Marcinak igaza leget,hogy csökken.A magas árak attól még maradnak.Az ársapkák kivezetése dobhat egyet az inflán,meg az üzemanyagár emelkedés.A kajaár infláció nekünk év/év alapon még 28%,de a fogyasztási szokásunk nem változott.22-jan-ban a félbarna kenyeret még 499 ft-ert vettem kilónként,,most ugyanott csak fél kilós kiszerelés kapható 52 Ft-ért.
A papírárúk is dupla áron kaphatók. Ha csak 10 % lesz az infláció,az is érzékenyen érinti a nyugger korosztályt,a gyerekeseket meg nem is akarom említeni,mert azok kiadásának növekedése maga a horror.
A kenyér ára egyébként a helyén van,mert a búza árából kiindulva ,számolva  a műveleti költségekkel,az energia,munkadíj,raktározás,szállítás,feldolgozás és veszteségei,a kereskedelmi árrések tömegével,no meg a minden lépésben rárakódó 27% áfával pont ott van ahol lennie kell.
EUR/HUF szombat, 11:49
A mezőgazdaság felülteljesítésére nem fogadnék nagy téttel,mert a csapadék csak egy tényező.Kérdéses a tápanyagpótlás,a növényvédelem és még egyéb tényezők.A sok csapadék lehet káros is.
EUR/HUF szombat, 11:00
https://humenonline.hu/magyarorszagon-legalacsonyabb-az-lmbt-kozosseg-letszama/
Ha mindent összevetek,a számuk a becslési hibahatáron belül van.Igazság szerint tiszta habverés,terelés,felfújása a témának.Akinél igazán fontos volt, megtalálta a módját a szükség szerinti átoperáltatásnak,a többi meg szenved benne,miatta.A normális társadalom simán kompenzálja a jelenséget.Mint sok jelentéktelen dologból ebből is csak mi csinálunk problémát,hogy fontosabb dolgokkal ne foglalkozzon a köznép!
A felvilágosítás,nyílt beszéd,előrébb vinné a dolgokat,de az álszent buzgónak kikiáltott és látszólag gyakorolt vallásosság remek eltakarója a problémák megoldásának.
EUR/HUF szombat, 08:04
Ezzel az egészségüggyel?Ne hozd rám a röhögőgörcsöt!
NAP Nyrt. 2023. 01. 22. 12:25
Nem kell görcsölni a BÉT parketten.Ma simán lehet kereskedni az USA, bécsi vagy frankfurti placcon is,csak váltani kell.Ott sem fenékig tejföl a buli,csak mások az éghajlati viszonyok. Hazai buliba már csak egy kis energia,BUX hati,meg certi dolgozik,a másik 2/3-d deviza alapú és működik.
Börzsöny-Aranybánya 2023. 01. 22. 12:14
Köszönöm majdnem mindenre kiterjedő útmutatását,ami hiányos ismereteimet igyekszik helyes irányba terelni.Megjegyzem,van 6 kiváló tanácsadóm,akik közül alaposan áttanulmányozva az Ön által leírtakat és a jelzett kisegítő irodalmat átnézve vegyes állásfoglalásra jutottak.Az első három tanács adómat olyannyira meggyőzte,hogy azonnali részvételre,ill tőkebefektetésre ajánlotta a projektet.Azonban a másik három kivárásra,további számítások beszerzésére ill környezeti tanulmányok beszerzésére tett javaslatot.Mint mélyművelésű metánveszélyes bányaművelést alapfokon  és felszini alapanyagkitermelést szervező személy helyt hagyok az utóbbi három tanácsadó véleményének.Kedves VEZÉR 1974! jól konzultáltunk,jó egészséget.Tanácsadóim javasolják ,kössek életbiztosítást,hohy hosszú ideig takarékoskodhassak ,mert a tőkeigényhez a következő XXII.században tudok csak érdemben hozzájárulni,mert előbb ebből az egészből csak a mese valósul meg,de szépen kiszínezve jól előadhatom a dédunokáimnak,ha a Jóisten kegyes lesz hozzám és itt tart a földön addig.Pusszantás mindenkinek,aki aBörzsöny aranybánya alapanyagából készülő ékszereket viseli!Bányász módra:JÓ SZERENCSÉT!!
EUR/HUF 2023. 01. 20. 06:46
Alapjaiban egyetértek.Tény,hogy a búza ára adja az alapot a kenyérnek,csak azt felejtik hozzátenni,hogy a liszt ára,a kenyér árképzésében csupán 25-30%-ban vesz részt.A többit a pékség,az energia,a munkabér és közterhei,a péküzem árrése/nyeresége/,szállítás,a kereskedelmi árrések ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉS a minden munkafázisra rászámolandó 27% ÁFA!!!! teszi ki! Az utóbbi nem csökkenthető,mert a kieső EU-s pénzeket ebből pótolják a mi pénzünkből! Az uniós pénz is részben a miénk meg a többi 440 millió úniós polgáré akiknek végre kinyílt a szeme ,csak a szívóágon mi maradtunk.
A 200-as ojró a mese és álom kategória!!
Ja, a kenyeret nem a beszakadó nemzetközi árú ,hanem a múlt évben betakarított hazai búzából sütjük.
Megy a köznép szemébe a homokszórás hogy szépen fogalmazzak.
Olaj és Gáz 2023. 01. 20. 06:18
Ez ugyan egy kiváló ugrása volt ,csak ernyő nélkül,vaksötétben a Börzsönyi Aranybánya vakaknájába!
Nem kell mostanában foglalkozni vele!
BUX index, BUX határidő, BÉT! 2023. 01. 19. 14:11
150-200 pontos mozgásokat ki lehet karmolni,most is.Költségarányosan nem is rossz pénz! A baj csak az,hogy az árjegyzőn kívül nem sokan vagyunk.vékony a jég,nem nagyon lehet táncolni!
ORBÁN TAKARODJ !!! 2023. 01. 19. 12:57
Az alkotmányos költséget minimum,meg a túlárazott ajánlat valós költséghez igazított mérték-legalább60%-át.De szerinted ez felesleges,mert monden OK volt?!
ORBÁN TAKARODJ !!! 2023. 01. 19. 10:43
Nem tudom miről beszélsz?Az Eliosz ügy már a feledés bölcs homályába merült,"adófizetők finanszírozták a korrupt beruházásokat."Írta meg a sajtó "2019-ben.Tehát a kérdéses milliárdokat nem az Unió fizette,hanem a költségvetés.Azóta az Eliosról hallani sem lehet,esténként meg mindíg emlegetem a gazda és a vőgyerek anyukáját,mert a pocsolyát mindíg sikerül telibe találni esős időbenha esténként botorkálok hazafelé.Ha csak ez lenne amit tisztába kellene rakni. „Csak az első milliót ne kérdezzék, hogy honnan van...”  J.D.Rockefeller elhíresült mondása pont passzol ide.Tudjuk honnan vannak a milliók,csak a kutyát sem zavarja.
Börzsöny-Aranybánya 2023. 01. 18. 22:25
Ugyan Bátyám! Ha már építünk,hová a bánatba helyezzük el a lejtaknákból és a 65 m mélyen kialakított feldolgozóból kitermelt meddőt?Víztározó,visszaforgató,energiaellátás? megannyi tisztázandó hiányos téma.
Mese-mese mátka....
BUX index, BUX határidő, BÉT! 2023. 01. 18. 12:49
Piaci információk
Napi min52,050 HUFElőző záró51,940 HUF
Napi max52,250 HUFForgalom (db)73
Nyitó ár52,050 HUFForgalom (HUF)3,808
Utolsó kötés52,210 HUFKötések száma47
Utolsó kötés ideje23.01.18. 12:05PiacBÉT
Napi változás (
Ilyen forgalom mellett igen nehéz egy ebédre valót összeszedni.
Vajon miért ült le a kereskedés ebben  a szegmensben.Szebb napokon minimum 1000,de volt hogy 3000 k forgalom is adódott,allor is ha a mozgás nem volt több mint 300-600pont.Hol vannak a nagy üzletkötők?
ERSTE NetBroker 2023. 01. 15. 21:36
Ne legyen illúziód,magas ívben tesznek rá!Az az5-10ezer befektető aki lelépne,már nem zavarja a köreiket.Nem mozognak a felület átláthatóságának módosításával/Randomos felület átvétele/,nem zavarja a vékonyabb hatis kötés mennyiség sem,mert a pozíciója stabil,megél belőle.A kis halak nem zavarják a köreiket,kevesebb üzlet,kevesebb költség a kicsik vonatkozásában.A nagy dohány úgyis az intézményi és a VIP ügyfelektől jön.Ha nem így lenne,már ezerrel változtattak volna a rendszerükön,vagy legalább próbatesztet csináltak volna./Nem vagyok programozó IT szakember,de fél év alatt,meg az azt megelőző időt figyelembe véve ,ha akarják megoldják/.Barátilag,ha igazi húzós piac lenne,a frász sem görcsölne ezen az egészen!
Jobb lenne üzletelni!!!
HS!!!
ORBÁN TAKARODJ !!! 2023. 01. 14. 14:07
Az Eu-ban piackövető árazás van és nem 27+4%ÁFA!Az energiaárak követésével ragyogóan látszik az eredmény Az üzemanyagára szeptemberben 2.3-2.7 Euro volt,most 1 euróval olcsóbb,pl-Ez visszaköszön az árakban is,ahogy az élelmiszerek 7%-os Áfája.Na ez nálunk nem következik be.Nem csökken semminek az ára,mert az extra pofit adó,a maradó magas gázár,amit 5-öd áron kapunk Putykó vezértől,meg a kivezetendő élelmiszer ársapka +a hiányzó élelmiszerek importból való biztosítása a jó árasított Euróval Kaja fronton az első félévben biztos 25% élelmiszerinfláció növekedést okoz,jelentős kereslet csökkenés mellett is.A mezőgazdaság termelési költségei -szakemberek,termelők,gazdálkodók számítása szerint-minimum duplázódnak,amiből az következik,hogy az árak nem állnak vissza a tavalyi szintre.Ha még az idő sem kedvez esetleg aszályos lesz ez az év is,garantáltanbeüt a 40%-os élelmiszer infla az idén is.
random capital 2023. 01. 01. 14:30
BÚ..É.K. Minden Kedves üzlettársnak!
Darwin papa megállapította,hogy amellik szervezet nem képes alkalmazkodni a változó körülményekhez,azt a természet/PIAC/ lemossa a porondról.Tehát ne kritizáljunk,alkalmazkodjunk!!!
V.F. is csak azt tette ami meglátása szerint a legjobb alternatíva volt számára.Valóban köszönet illeti azért,hogy ilyen jó szolgáltatást nyújtott .
Nincs más hátra,mint előre a pénzügyi úton!!
HS!!!
Interactive Brokers 2022. 12. 18. 20:04
Jól tudod!Ha van vesztes papírod,egy átkötéssel az adót lenullázhatod.Adóoptimalizálási technika.
ORBÁN TAKARODJ !!! 2022. 12. 16. 18:31
Nem kell félni! az élelmiszerek ára nem fog nőni drasztikusan,csak a beharangozott inflációnak megfelelően.Az ársapka tartása április végéig fatális következményekkel jár.A veszteség porlasztását a kereskedők szépen tarthatják,vagy fokozhatják.A gabonafélék termelési költsége simán elérheti a milliós összeget hektáronként,mivel a búza termelési költségének 70%-át már beforgatták és az gyenge műtrágya felhasználás mellett is 400-600 ezer forint hektáranként. A tavasszal szükséges inputok ára ismeretlen és kalkulálhatatlan,de biztos hogy nem csökkenő.Ez azt jelenti,hogy közepes termés esetén is,az önköltség simán elérheti a 140-160ezer Ft.t-Ebből a liszt  aboltba 280-350Ft lehet,mert ugy e az ÁFA nem csökken .Megszámoltam,a termelési és a feldolgozási folyamatban amíg a bolti polcon megjelenik a késztermék 24 alkalommal kerül felszámításra az ÁFA.A végén a sornak a fogyasztó áll aki mindent fizet. Ahogy Raskó fogalmazozz,vége az olcsó élelmiszerek korszakának.

friss hírek További hírek