Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
"Ettol persze latom a viharfelhoket,csak szeretnek olcson esernyot venni." --- Már másfél éve lehet venni 400 alatti árfolyamon, azaz ajándék áron az esernyőt.
Én az erősítésnek két módját ismerem. 1.Magas kamat. 2. Hiteles gazdaságpolitika. Az egyesre,az amúgy is hiányra hiányt halmozó költségvetésben nem igen van forrás. A kettesnek meg az a kormányzat a legfőbb akadálya ,amely miatt éppen gyenge lábakon áll a forint. Választás lesz választás hátán,amiket mindegy milyen áron,de meg kell nyerni. A konszolidációra meg ejj ráérünk arra még. Lopva, a fű alatt lassan fog folyni továbbra is a forint leértékelés.
GDP folyik a véremben, az akksigyár jó. Nézd, akármerre járok, mindenhol új autók ezrei. A lidl parkolóban sosincs hely, sőt! Az autópályákon 12:15-kor boldog, kiegyensúlyozott emberek sétálgatnak különböző rendezvényeken. Tudnám még sorolni.
Neked sem epult meg akkor akksigyar a kerted vegebe,hogy ilyeneket mondasz. Vigyazz,kkv leadja a lakcimed a Toninak,aztan hamarosan jon a bejelentes...
Törhetne, de ahhoz rendbe kellene tenni a kiadási oldalt új adók bevezetése, illetve adóemelések nélkül úgy, hogy legalább nullszaldós legyen a büdzsé. Na, ilyen pont nem fog csinálni ez a pedofilkegyelmező, nagykeresztény, nagynemzeti Fidesz.
Bő hónapja írtam, hogy vigyázni kell, félrevezető az a meredekség, ami január elejétől kialakult, ezt nem fogja hosszú távon tartani. És igen, már korrigált is a forint, még úgy is, hogy a legutóbbi kamatdöntőn is vágott az MNB, és várhatóan májusban is vágni fog. De a nagyon hosszú trend törése szerintem nem várható, annak támasza évente kb 14 forintot megy felfelé, 380 alá már nem várnám.
Azért azt szeretem amikor az inflációt és a fizetőeszköz értékét két független doligként kezeli valaki. ”Igaz hogy nagy az infláció de a forint nem gyengült annyit!” Mintha az inflácio nem azt jelentené alapból. Mégha a kamattal kurtadrágán lehet is az árfolyammal játszani egy darabig.
Baromi nehéz kormányzati lépésre számítok. Erősíteni kell a forintot! Túl tolták a szekeret! És nem számoltak azzal. hogy USA 5.5 kamatot ad dollárra! Így a magyar alapkamatot nem tudják lehúzni!!!! Mert ki venne 3-4 %-os magyar kiszámíthatatlan kötvényt amkor van biztos 5.5 %-os USA dollár kötvény a piacon?! A kormányunk szerintem zátonyra futott az előző évek Forint gyengítő stratégiájával! Így most próbál erősíteni, korrigálni. Látszik is chart-on ! Már nem olyan egyértelmű a Forint gyengülés mint az előző években vigyázzatok!!
A csuszoleertekeles teny. A rekord infla teny. Beka segge ala csusztunk,teny. Valamelyiket cafold meg. Ahogy a neved is irja,14 ev kormanyzas utan. Be proud of it.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)