Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
mindjárt eljön az izgaság pillanata. Itt nem maradhat, vagy ki kell törnie, vagy vissza kell mennie 411-re gyorsan. Sajnos nincs tippem, kivárok, legalábbis remélem, hogy meg tudom állni.
Nehéz kérdés meddig jönnénk le, meg ugye olyan megállapodás nem igazán lesz, hogy csak úgy kapjuk a pénzeket. Szerintem, első körben a 400 körüli szintek jönnének, mert továbbra sem látom, hogy külföldi befektetők sorakoznának az ajtóban már. Az későbbi dátumokról kár beszélni, annyi minden történhet még.
Nincs pénzpiaci tapasztalatom, nem értek a grafikonokhoz sem, ezért aránylag hozzáértőktől kérdezném, hogy mennyire lehet reális a jelenlegi 415Ft-os szintről 380-390ig lejönni (ez kb 8%-os erősödést jelentene) csak azzal, hogyha megállapodnánk az EU-s pénzekről (ha mondjuk az összesről)? Miközben úgy lenne 380Ft ez esetben, hogy mellette van egy 13 (bocsánat, 18%-os alapkamatunk)?! Ha ekkora kamat mellett tudná csak a 380-at, akkor a jövő év közepén (esetlegesen) elinduló alapkamat csökkentés nem húzná vissza az árfolyamot 400 fölé az év végére?
De ha eddig is a gazdaságpolitika mozgatta a forintot, akkor miért feltételeznek egyesek HUF összeomlást? Ha vissza nézzük a HUF / EUR történetét , a forint megtakarítás kamatai többet hoztak .
Nem értelek teljesen. Én se vagyok Ft ellen rövidtávon, spekulációim is ilyenek. Hiszek a 38l90-ben, sőt, a 380-ban is idővel. Ugyanakkor a Ft gyengülése hosszútávon biztos, mert ez a gazdaságpolitikai cél, csak most túl nagyra sikeredett. Csak mobdom, a 380 se győzelem lenne
Ha így látod , és helyesen látod , akkor nosza kereskedj és szét nyered magad ! Tuti lehetőség , hiszen te és sokan mások hasonlóan vélekednek, akkor ez az igazság . Vagy mégse ? Vagy csak a levegőbe beszélsz te is ?
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)