Én a jelen helyzetben nem tudok ilyen hosszú távra gondolkozni. Az ukrán háború és a globális recessziós félelmek miatt rendkívül sokféle forgatókönyvet tudok elképzelni. Ezek között az általad vázolt is szerepel. Rövid távon azt várom, hogy az EU-s pénzek körüli megegyezés hatására, illetve a MOL (és talán majd újabb) különadók miatt lesz némi konszolidáció hamarosan. Nyilván még ebben sem vagyok biztos, de pénzt fogok rá tenni (nyakamat azért nem merném). De hogy meddig tart, ha lesz egyáltalán konszolidáció, arra már nem mernék tippelni. Az igazi nagy bajom az, hogy fogalmam sincs, hová kellene tenni hosszú távra a szabad tőkét. Ingatlanba nem merem, sőt, adnék el lakást legalább egyet a három befektetésre vettből, mert reálértéken esésre számítok, csak sajnos nem tudom, hol lenne jobb (vagyis: kevésbé rossz) helye a lóvénak. Egy nagyobb tőkerészt mindenképpen ki fogok vinni az országból és ingatlant veszek talán Bécsben (inkább biztosíték mint befektetés), hosszú távra a BÉT-en sem mernék befektetni.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)