Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Ok is nezik a chartot, tamasszak a kitoreseket. De gyorsan akarjak adni. En ezt latom. De lehet , hogy van bent egy nagy vevo, amit ketlek, reggel van meg
En nem ugy latom, hogy a fidesz szavazok nagy resze eu parti vagy jol titkoljak. Orban azert Loki nekik az eu ellenes mantrat. Itt huxit lesz . Kerdes mikor?
Benne van ez is a pakliban, de én mégsem tartom valószínűnek. Eddig is csicskultak minden fontos kérdésben, csak az agyhalott választóik hülyítésére ragaszkodtak pár gumicsonthoz (nemváltás, LGBT és egyéb, a Rogán-Göbbels művekben kifőzött baromság). A magyarok többsége, és a Fidesz-választók többsége továbbra is EU-párti. Keményen dolgozik az átállításukon OrbánHitler, de még nem járt sikerrel, és az alapelve az, hogy SOHA sem megy szembe a többséggel, főleg nem a sajátjával. Szóval én továbbra is azt valószínűsítem, hogy lesz megállapodás. Már csak azért is, mert az EU olyan, amilyen. Az Orbánt kritizálóknak is csak egy narratíva kell, nem érdemi megoldás. Sőt, jó is nekik, hogy van Orbán, lehet vele riogatni, meg harcolni ellene (sokkal könnyebb, mint a hazai bajokat megoldani). Majd lesz egy deal, amelyet mindenki el tud adni a saját agyhalott zomibjainak. Pénzt nem vagy csak minimális mértékben tartanak majd vissza végül.
Sok mindenben igazad van és sok mindenben nem értünk egyet. Nem gondolnám, hogy az EU hagyna minket amnyira lesüllyedni. Ha előjönnek ezek a problémák itt, akkor elő fog jönni a többi is (pl. déli államok). Egy Olaszország méret már komoly gondot tudna okozni. Sajnos az EU engedni fog, pedig megérdemelnénk, hogy ne kapjunk semmit.
Vopet: Szerintem több szempontból is elég feltételes amit mondasz. Nézzük sorban, hogy gondolom. 1. Nem igazán látom, hogy OV az elmúlt időszakhoz képest jobban csicskulna legalább is az EU felé, jönnek az újabb és újabb gáncsoskodások, betartások stb. Minden alkalmat megragadnak, hogy sarazzák az EU-t és a szankciókat, és ami a legdurvább szerintem, hogy most már nyíltan, hivatalosan is megy a hazugsággyár a legmagasabb szinten. OV, Gulyás, Varga1, Varga2, és a többi... 2. Az EU engedd kicsit - Hát eddig mindig mélyebbre ment inkább, többet vonnak el, egymástól teszik függővé a többi lóvét is... A kezdeti 5,8 MRD EUR-ból (ami persze akkor sem volt igaz, csak hazudták), most már 13-15 MRD, de akár még ennél sokkal több is lehet amit befagyasztanak. Lehet, hogy azt mondják, hogy odaadják, de nem adnak semmit, az EU sem hülye... megtalálja és meg is találta a módját erre... 3. Csehek, németek otthon mit mondanak felvetés, hát, eddig tőlük is csak még komolyabb, még határozottabb intézkedéseket várnak az EB-től is. Ennek érdekében módosítják a szavazások sorrendjét, kérik a bizottságtól az intézkedések hatásosságának a vizsgálatát, stb. Ez nem az enyhülésre mutató jel. 4. Magyar sajtó kürtölése, ez folyamatosan megy, minden rosszért más felelős, minden "jóért" a drágalátos kormány, nettó hazugság az egész... Ha naponta 3x nem hallod, hogy már tavaly nyár óta jön a pénz, akkor 1x se. Az az igazság, hogy már lassan 2 éve nem jön annyi, meg is látszik a büdzsében... 5. Az itt lévő cégek szerintem tudnak majd máshonnan pályázni, továbbá az, hogy leáll a gazdaság, ehhez hozzátenném, hogy mondjuk csak nálunk áll le mert olyan döntéseket hoznak ami erre rásegít... És nem a az egyes cégek tényleges túlélésére. Max még olcsóbb lesz a munkaerő. Az alapanyagok meg jórésze úgy is külföldről jön... A fuvar mondjuk külföldről is tud jönni. Határon innen lesz csak igazán nagy gond, határon túl is van gond, de lényegesen kisebb és sok mindent megtesznek, hogy ez kicsi is maradjon... Ez nálunk nincs... Egyébként, ha meg olyan lesz a gazdasági környezet, fogják a gyárakat aztán áttelepítik máshova... Lesz bőven jelentkező a szomszédos országok között is. És sokkal jobb gazdasági és jogi környezet, kiszámíthatóság, ez sokkal fontosabb egy nagy vállalatnál... Mint a leeső guruló forintok... Nyilván mindenki szív, de nem mindegy, hogy mekkorát és hogyan... Az ország már akkora kakiban van, hogy nem győzik pakolni rá a propagandát, hogy fel ne törjön, de egyszer csak robban... és akkor mindenkit beterít... Én lázadásra csak nagyon kis esélyt látok, minek lázadni, ha el is lehet menni, meg kinek? A 3 millió agyhalott birkának kockáztassa valaki az életét szabadságát. Inkább le se írom, amit gondolok, mert még a csillagok sem tudnák elfedni.. Egy folyamatos gyorsabb-lassabb lecsorgásra a következő 10-15 évben, ilyen Fehéroroszország meg Örményország szintjére és minőségére... Végcélként Észak-Koreát tudnám vizionálni. De ez csak az én véleményem... Sajnos én nagyon borúsan látom a dolgokat.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)