Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Valaki, aki hozzáértő, az magyarázza már el, ha van 18%-os kamatunk, de mindenre teszünk "STOP"-ot, betét oldalon, jó, ha adnak 10-11%-ot (ok vettem, hogy állampapír...) akkor ez most hogy is van?
Na, hétfőn fordulunk vissza a 430-as EUR felé. Sejtettem, hogy ez lesz, sajnos csak kevés EUR-t vettem péntek este 10 körül, féltőkém van benne. Négyszer annyit kellett volna, bár nem szeretem az áttéteket.
2013 óta nem volt hosszútávon a forint euró árfolyamban kockázat, persze ez csak visszatekintve igaz. Ha a jegybank egyértelműen tolja a pénzt alacsony kamaton a gazdaságba annak mindig infláció és leértékelődés az eredménye. Mivel jelenleg sem látom a nulla százalékos kamatok végét (babaváró, csok, nagycsaládosok autó vásárlás, céges támogatott hitelek), ez továbbra sem erősíti a forint árfolyamot. Persze alapvetően a célok érthetőek a kivitelezés pocsék. Pl. minek adsz annak nulla százalékos hitelt tandíjra, lakásra bármire aki simán kifizeti bankkártyával. A fiam is felvette a diákhitelt és betolta a felét pmápra a felét diszkont kincstárjegyre. Ilyen inflációnál 7 év múlva, amikor el kell kezdeni fizetnie kb. 1 havi bére lesz a hitel összege.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)