Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Dehogy maradok, tegnap eladtam belőle amim volt, várom, hogy kiutalhassam a pénzt és befejeztem velük. Marad az OTP certizni itt is tudok :) , A nagy pakkom is itt van ezt nem szoktam háborgatni, ezért szerettem a Randomot napizni!
Nem hinném hogy tömegek költöznek vissza a panelbe a családi házból. Egyrészt a rezsizabáló házak eladhatatlanok lettek. A panelek borzalmas drágák és ha megqrják őket is a távfűtéssel akkor ugyanott lesznek. Lelkileg is egy hatalmas visszalépés.
Pont ez a rendszer lényege, a "hangyák" amit összeszorgoskodnak, utána azt osztja szét az ostobáknak. Lásd CSOK büntikamat 5%-ra mérséklése. A felelőtlen embereket mindig megmenti az állam, de azt, aki meg megszakad és húzza az igát ,hogy 1-ről a 2-re jusson, azt meg gáncsolják, és annak sosem jut érdemi segítség.
Ezt nem ertem en se? Mi ezen olyan nehez megerteni, hogy huteni kell a gazdasagot, sporolni kell. Ja , hogy lesznek akik elvereznek? Volt 10 jo evuk, de most szembe jon a realitas, hogy amit a vezeruk felepitett a csak egy alomvilag volt . Engem se sajnal senki, hogy a megtakaritasaimat ellopjak, tobbek kozott a rendszer kegyeltjei
A rezsicsoki teljes letezese alatt tobbet fizetettek a magyarok, mint mondjuk az osztrakok, akik piaci aron jutottak olcso energiahoz. Akkor mekkora pazarlas lett volna, ha mondjuk 20-30%-kal MEG olcsobb a gaz 6 even at, mint amennyi a rezsiFELcsokkentessel volt.
Én ettől a mostani gazdasági helyzettől várom azt, hogy egy időre megforduljon az a trend, és most a nagy családi házakból a nagyobb méretű panelházakba, polgári lakásokba költözzenek vissza nagyobb tömegben. Mert nem akar/tud majd egy részük ennyit pluszban kigazdálkodni. Olcsóbb lesz lakásban élni,nem kell araszolni a dugóban napi 1-1 órát, meg tetőre, miegymásra milliókat költeni mint karbantartás, állagmegóvás.
ahogy a nyomorék rezsicsöki sem kellett volna, mert nem tanultak meg az emberek spórolni, sokkal jobb szépen lassan megkapni a brokit mint egyszerre erőből.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)