igazad van. most szinte csak olajjal kereskedek és megszoktam, hogy annak másképp működik a volája. semmiképp nem kötném be ezt a pozit élesben, mert nekem nem elég alacsony a vola. jelentés után valószínűleg még lejjebb is fog esni. ha mindenképp kötni kellene egy stradlle-t PBR-ben, inkább a juniusi lejáratban venném meg 10-10db 9-es strike-on. ez most 1800$. beraktam a 2017 januári 8-as strike-ot is 480-ért. összehasonlításképp. link link
;)
arany grafikonjan szepen jon le a 200MA, ha sikerul meg 1 ideig 1200-1150 korul tartani az arfolyamot akkor 1200$ ala mehetne az 200MA....
nem lesz konyu hosszutavon alatta tartani....
ha pedig nem csak fundasan, hanem TA alapon is (USD)-ban is long jelzest kap...
ki fogja adni???....
UGY pedig gyorsan (nagyon rovid idon belul) 1420-1550 kozott talahatjuk magunkat....
;)
persze ez csak az elmelet aztan meglatjuk mit hoz az elet...
Te ajanlotad pomperj, en varnek vele oktoberig...
;)
en meg szeretnek latni nehany inventory adatot es szeretnem latni, hogy az olaj mit csinal 1 pullback utan....
nem akarok az elso kozott lenni....(tapasztalataom szerint nem kifizetodo)!!!
Bár a korábbiakhoz képest nem magas most az IV-je, de abszolút értékben azért nem is alacsony. Ha megy fel tovább stabilan, tud annyit esni az IV hogy kinyírja az opciók árát, s akkor nem fogsz tudni annyit kiskalpolni hogy ezt behozza a stratégia. Ilyen jellegű storynál mint aminek ez a PBR kinéz és simán vennék DOTM callokat, aztán kalap-kabát.:)
Ha maradsz a straddle-nél, szerintem pont jó a 8-as strike, nem kell neutralizálni indulásnál, mert felfelé valószínűleg esik majd az IV, lefelé viszont emelkedik és ez a két hatás pont kiegyenlíti azt, hogy nem a strikenál indítod.
2)Egy hete kisvukkal agyaltunk az Oilserviz long/airliners short paroson.
Ha opcioval csinaljuk, mert mindket szektor ETF-re van 3 vagy 6 honapos opcio, (OIH es FAA)
azt szivesen lekovetnem. Az a gyanum, ez a hedge meg jobb lehet.
3)Regen vagyok a piacon, de olyant mint PBR, en meg nem lattam; 1 honap alatt +90%, es meg mindig csak az elejen jar. Es mar 6 alkalommal noveltem a poziciot, ez se fordult meg elo velem.
Csak nehogy alaposan rafazzak;-)
ez a stradlle egész jól működhet. bár kicsit kedvezőbb lenne, ha alacsonyabb lenne a volája a PBR-nek. link
nagyobb elmozdulásoknál, vola emelkedésénél, mindenképp neutrálba hoznám a deltát alaptermékkel. ezzel profitot scalpolnék ki (gammascalp), ami védene a további vola eséstől. 2017-es lejárat, lehet vele játszani.
beraktam a pozit, így már annyira nem teszik, de meglátjuk mit lehet belőle kihozni. link
ha van valami opciós ötleted, beteszem TOS-ba és megnézhetjük, hogy alakulna, mit lehetne vele kezdeni, átalakítani.
;)
Jo lesz vigyazni. Mindenki tudja, Rubin gyenge kispalyas;-)
Mellekszal, de a tegnapi nap az oriasi bull lelksedes napja volt. Es ha jol nezegetem, egy oriasi Ending Diagonalban egy kisebb ending diagonal formalodik. Es a hely mar csak annyi, hogy Apr. 24-ig fer el benne a napi mozgasi tartomany.
Az is mellekszal, hogy mar csak 13,9% a bear arany. Aki el es mozog, az most mind bull...de ki vesz holnaputan?
Eddig 14% alatt ketszer volt ilyen, 2014 szept, es dec. eleje. Tessek megnezni, mi volt utana.
A kotveny spread felfele kunkorodik (ii) hullambol. Rengeteget papoltam errol az esetrol. Ha (iii) lesz belole, megnezhetik magukat a bond invesztorok a super-bear tukorben.
Törölt felhasználó2015. 04. 16. 05:12
WASHINGTON (MarketWatch) — There is the possibility that there are already asset bubbles in U.S. financial markets, said former Treasury Secretary Robert Rubin on Wednesday.
Gorogok mar jo ideje eletszinvonal zuhanassal birkoznak, az hogy hivatalossa teszik, hogy nem kepesek fizetni az nem szamukra a legfenyegetobb....
Valjuk be Europa nagyobbik fele hasonlo problemakkal kuzd, esza-amerikat se kell felteni....
a koltsegvetes folyamatosan hianyba van, strukturalis reformokra volna szukseg....
melyik politikus fohja ezt veghez vinni....???
Senki nem vallalja be, mert az politikai bukasba fulladna...
kozben az allamok szepen reszleges csodoket jelentenek, lasd oktatas es egeszseg ugy....
ha Braziliaban az emberek keptelenek elviselni a tomegkozlekedesben hogy dragulnak a jegyek, au-ban a diakok sztrajkolnak az oktatasi reformok ellen, a miniszterelnok majdnem belebukik 7$-os GP co-payment-be (a paroddal nem tudtok 7$-ert 1-1 kavet meginni elvitelre)...
Az embereknek elobb utobb eleguk lesz hogy az adok nonek es ezzel szemben az allam egyre tobb kotelezettseg alol probal meg kibujni....
Tul nagy a burokracia es az allami aparatus, tul sokat koltenek az allamok, a tobbseg pedig 1 olyan adossag spiralban van ahonnan nincs visszateres, mert valjuk be az USA-nak sem 18Trillios tartozasa van, bar azt se lenne kepes visszafizetni,de ez amivel a "befektetoknek" tartozik az amerikai allampolgarok fele viszont ennek a sokszorosa a tartozasa vannak akik 80Trilliorol es vannak akk 250Trillio$-os kotelezettsegrol beszelnek...
Szoval a kovetkezo valsagban csak nehany orszag tud majd infrastrukturat es egyeb beruhazasokat eszkozolni ill. adocsokkentes...
lasd Norvegia, Svajc, Ausztralia stb.stb.
sajnos a tobb helyen a penzugyi es gazdasagi visszaesest a lakossagnak kell majd elszenvednie ez altal pedig a valsag azokban az orszagokban meg nagyobb karokat fog okozni...
szelsoseges kormanyok letrejottevel pedig vigyazni kell...
Szoval nem a gorogok elott all a legnagyobb veszely hanem az europai es az eszak-amerikai emberek elott, szerintem nem szeretnenek hasonlo helyzetbe kerulni mint a spanyolok vagy a gorogok....
Tibihez hasonlóan nekem is van egy két olajos cégem(sajna PBR nincs), viszont van Transocean vagy ahogy sokan ismerik RIG. Lehet, hogy nem annyira alulértékelt mint a PBR, persze nem is volt körülötte akkora botrány, mint a PBR-nél.
P/B-je jelenleg 0,5-nél tanyázik, P/E-t a tavalyi negatív eredmény miatt nem érdemes számolni, szerintem így is van benne lehetőség, ha az olaj is úgy akarja.
Persze ezt senki se tekintse ajánlattételnek, inkább csak figyelem felhívásnak :)
Illetve óvatos befektetőknek nem kifejezetten ajánlanám, ugyanis a kötelezettség állománya elég nagy.
link
Megvan a leírás. Köszönöm az infót. Az én kereskedési rendszeremben részvény opciós ügyleteket nem tudok kötni. Marad a régi találjuk el az irányt stratégia.
olaj keszlet adatok nagyon bika....
meglatjuk, hogy mit csinal az olaj ar 56-57$ folott, ha az tart akkor venni kell...
en elore engedem a batrabbakat...
most hallottam eppen, hogy a Lehman csodje ota a vilag jegybainkjai 569 kamat vagast csinaltak...
;)
a kotvenyeknel 4Trillio$-ra negativ a kamat....
az allamkotvenyek tobb mint fele (51-52%) 1%-os yield vagy az alatti....
eszmeletlenul rossz a hozam/kockazat arany...
Akkor ajanlok egy PBR straddle konstrukciot;-) Angolul irom, ugy precizebb nekem.
Purchase a number of January-2017 call options with strike $8, and
an equal number of January-2017 put options with strike $8.
The total cost of this strategy, (which is called straddle), is $4.8 per share of Petrobras.
This means that the trade will be profitable if the stock rises to $12.80 or falls to $3.20 at some point till January-2017.
If Petrobras recovers (a 95% chance based on their bonds prices), the recovery target in 2017 is at least 20-25,
or if goes bankrupt, zero.
You profit in both cases, will render the trade highly profitable.
Arany-Ezüst