tárolót írtam, az adók kivezetése ertse szerint nem jelent + profitot, szóval én 2025 re 6oo ft eps, 2026 ra tárolokkal olyan 800 ft eps-t várok. meglátjuk kinek lesz igaza
Nagyon sok új termelő egység pl. szél,nap,gázmotorok,energiatároló,fe-group +25%,energia kiskeredelem is szépen nő(bár nyereség ott még kevésbé),adók kivezetése.
ezt mire alapozod? kiindulva az idei kb 500 ft eps ből ez elég optimista forgatókönyv. a tárolók majd csak 2026 vége felé lesznek kész ha jól emlékszem, azokkal esetleg elérhető az általad jelztett szint, de becslést nem láttam erre nézvést.
Szerintem ezek az "elemzők" pl. MBH nem nagyon számolnak a folyamatosan növekvő termelő egységekkel, gyakorlatilag 2028 ra is ugyan ennyi ebitdaval számol, ami elég valószerűtlennek tűnik. Én jövőre 800-1000 közötti EPS t tartok a legvalószínűbbnek, de majd kiderül!
Remélem azért nem ilyen tragikus a helyzet! A nyomda megcsinálta ugyan ezt még jobban! 38xx volt az alja, 47xx ról! Ha a mikulás rallyig nem is, de tavaszra vissza megy! Nem tudhatjuk mit, miért csinálnak de pakkok átadása volt 4160 on nem kevés! Biztosan sokan beragadtak, de tartom az osztalékig minden hogyan!
Ezzel én is így jártam. Nem számítottam ekkora visszacsorgásra. Főleg, hogy nem is olyan rég jött ki a jelentő, amitől azt vártam, legalább megfogja a csökkenést.
Ment a + Viszont ha megnézem,hogy féléve hol volt az árfolyam és azt számolom vagy fél-egy év kell hogy megint ott legyen, akkor bosszant mekkora lúzer vagyok a megrögzött Long hozzá álasommal…. Néha nem árt eladni és lejjebb visszavenni…. Ezt még tanulom kell… Nem az a 15-20 % hiányzik Hanem az 1-1,5 év amíg egyhelyben ált a pénzem Mindekinek jó kereskedést és kitartást kívánok.. Én is azt teszem csak kicsit többet bosszankodok mint ti!!!
Elég fapados megközelítéssel, de a 4250 számomra még egy biztonságosabb bővítős szintnek tűnt (nem TA szerinti szintnek). Egyetértek zzzoltánnal is, hogy itt egy erősebb támasz-sáv épülhetett ki az elmúlt hónapokban. A féléves átlagár is most 4264 Ft. (1% az esélye szerintem 2025 vége/2026 előtt, de most egy újabb vételi ajánlatnál sem szívnám meg az új pakkal, ahhoz nagyon le kellene tolniuk az átlagárakat.) És nem régen 4350 körül is voltak egyben 4k, 5k pakk vételek. Az MBH tréfásan alacsony célára (4683) 4250-ről is +10%, ERSTE is kb. vele szokott mozogni egy 100-200-as sávban (Kalliwoda inkább egy egzotikum nekem, de az sem lehetetlen). Ennél feljebb lesz jövőre, a tevékenység erősödik, híreket várom. Ezért is vettem még októberben is és pár napja is itt állampapírból.
A nyomda is akkor indult meg amikor be verték.. Pumás buzi Jankó eladta olcsón boldog volt Hogy olcsón el adhatta mások meg megvették is kerestek rajta egy halom pénzt….
Alteo Nyrt.
egész magas színvonalú, és meglehetősen informatív (Wallis jelenlét ellenére).
a menedzsment is jónak tűnik.
ez az év már komolyabb EBIDTA-t és eredményt sejtet.
A METÁR életbelépése mérföldkő lehet a cég életében.
ugyan még illikvid, de 3 befektető kapott kb. 160 ezer db-ot a Wallistól, lasssan kezdenek forgalmat és közkézt csinálni.
Ez persze kell is, hiszen tőkeemelést terveznek. (Magyarországon kívül szeretnének terjeszkedni, ami a jelenlegi helyzetben inkább pozitívum)
Tevékenységileg E-Starhoz hasonlítanak (másban nem), de alternatív energiák felé mennek, kevesebb önkori és lakossági, több ipari ügyféllel.
A kötvényekből befolyó pénzből jelentős Ebidtát tereme4lő cégeket vettek eddig.
A Wallis miatt nem valószínűsíthető az E-Starhoz hasonló végkimenet.
Kérdés, mennyire akarnak kisbefektetőket is beengedni.