Most csak vettem 4060 on egy kicsit, mert az asszony mindig mondja, hogy sok a pénz a számlán! Leköti, ezt nem!Így nem kell félni, hogy valaki lenyúlja!
Teljesen igazad van, elgondolkodtató miért engedték, hogy a rvny így összecsinálja magát! De! Csak azt mondom, ott a nyomda példának! Viszont az is igaz ha meg van 4-500 ft/ papír akkor mire várjon az ember? Az osztalékra? Mikor azt se tudjuk honnan indul az osztalék rally, ami jó esetben lesz 500 ft?!
Arról nem is beszélve aki most veszi, az 4500-an úgy bassza ki a papírt mint macskát szarni Szóval azon a szinten lesz bőven eladó! Nemigen most lesz újra 4800 sajnos….
Erre csak azt tudom mondani hogy én is bízok a papírban és tudom hogy lesz jobb; De most tényleg megint annak kell örülni hogy lesz 4500?? Mikor volt már 4800 is? Most jó Esetbe annak drukkolunk a hogy megint legyen 4600 hurrá.. Egyik szemem sír a másik nevet.
Kedves BalogTibi! Őszíntén nagyon köszönöm a korrekt válaszodat! Amiket írtál, nem tudtam. Helyzetbe hoztál. Ezek alapján jó eséllyel valószínűsítem, hogy a mostani oldalazás lehet az igazi támasz. Hamarosan jön az új év, amely adhat egy élénkítést az árfolyamnak, hiszen ez a szektor mindenképpen előtérbe kerül, még ha félénkek is jelenleg a befektetők. Sok sikert kívánok! Legyen ez a kommunikációs stílus és hozzáállás minta mindenki számára. Azt gondolom a fórum célja ez kell, hogy legyen, hogy segítsünk egymásnak az őszinte véleménnyel, mindannyiunk hasznára. Hálából - amennyiben igényled- elküldöm az emailedre PDF-ben egy könyvemet akkor, ha válaszolsz az emailemre, amely: antalzoltan@t-online.hu. (A szabad döntésről szól, amely kicsit kapcsolódik a részvény vásárláshoz is)
Szerintem nem sok jelentősége van annak, hogy hetekig hova teszik a peppert! Lemehet 38xx ig is még vagy tényleg ennyi volt. Két nap múlva ugyan úgy lehetünk 43xx on, mint négyezer alatt. Most kicsit játszadoznak a nagyok:)
Nem néztem délelőtt, 10:20-kor az a 11k@4020 fix kötés volt, ugye? Nem hiszem, hogy beálltak annyival a V oldal tetejére. :) Lehet, hogy ez a fix volt a pakk vége, és ezzel csökken/megszűnik a lefelé csorgatás. (Nem tudni, kik adogatják, mindenkinek más a motivációja és időtávja. Lehet, hogy valaki nagyobb pozit vett fel idén és Q3/év végéig tervezett vele, vagy kell neki a pénz pl. lakásra és adnia kell, amit láttunk már korábban is, stb. Azt meg csak remélni tudom, hogy nem egy vezető, mondjuk V.V. úr akcióját láthattuk az elmúlt hetekben, mert ő régebben is adogatott, és voltak érdekes tranzakciói is, amivel lenyomta az árfolyamot. Vezetőknek is vannak pár 10k-s pakkjai. De ez csak spekuláció, ha esetleg jön bejelentés eladásról és céges vagy MRP-s vételről, akkor látjuk majd. Kis fórumozók ritkán kötnek fixen.) Tartom továbbra is a véleményem, hogy a céggel semmi probléma nincs, sőt, nem itt lenne az árfolyam helye. Lehetett egy nagyobb kiszálló, és ez bizonytalanságot váltott ki, emiatt kicsik is adogatják. Nem kell adni. :)
Jó napot kívánok! Nincs itt semmi látni való! Pakkok átadása, 11005 dbos kötés, 44 240 100 ftért! Adják a csalódott kisbüfik. Kíváncsi leszek,hogy megyünk e 4000 alá? Reál: 4060
Nagyon hosszasan tudnék erre válaszolni, de igyekszem röviden, a lényeget megfogni. Az alteo-t hosszabb távon érdemes nézni, tartani. Időnként vannak nagyobb hullámok fel, majd kisebb-nagyobbak le, ill. oldalazás. 2022-re a vak is látta már (Holdról is látszott, hogy egy klasszikust idézzek) micsoda know how és potenciál van a cégben. Ekkorra 3000 felett is vastagon megfordult már a részvény (3400) jöttek szépen az eredmények is. 22 végén jött a triumvirátus (mol vezetéssel) majd a para most mi lesz. Az első közgyűlésükre rögtön be is dobtak egy 0 azaz nulla ft osztalék javaslatot. Az ezt követő időszakot hívjuk hosszú (kb 1-1,5 éves) oldalazásnak/kivárásnak. (Emlékezetes, ekkor volt a rv sokáig hozzátapadva 2800-as szinthez.) Majd jött 2024 tavasza és az osztalékjavaslat: 400ft. Ekkor kilőtt 2800-as szintről, majd kisebb nagyobb szünetekkel 4000ig repült a rv. Majd innen némi korrekció again, majd Kalliwoda elemzése god módba lökte a céget a közel 6000-es célárral… ezt követően majd 4800ig meg sem állt. Most egy konszolidációs szakasz van szerintem, én ezt az időszakot óvatos (sávosan) gyűjtésre használom ki. Az osztalék 200+200 ft volt idén, amiből 200ft alap 200 extra. 2025ben minimum 200ft alap osztalékra számítok. Beruházások vannak ezerrel, melyek többnyire jövőre fogják látványosan elkezdeni termelni a pénzt. Megújított stratégia is esedékes lassan, de szerintem azzal megvárják az első külföldi akvit. (Már rebesgették idén is ezt cikkekben, márhogy külföld felé is kacsingatnak..) egy szó, mint 100, mert azt ígértem rövid leszek, jövőre várakozásaim szerint pénzgyárrá válik a cég, a profitot értelmes célokra fogják továbbra is elkölteni (miközben osztalékra is jutni fog) és a trend továbbra is töretlenül felfelé mutat, kisebb nagyobb hullámokban.
Vegyük tudomásul,hogy nem rakéta ez, minden papírban vannak korrekciók,még ha most nem is arról van szó! Forgalom még nem indokolja a félelmet van egy kis csorgás. A nyomda csak azt mondom,hogy ugyan ezt csinálta, türelem.
zzoltan, röviden próbálom, ahogy én látom: az Alteo a BÉT egyik olyan cége (volt), ami a _magyar_ tőkepiac mérete és jellege miatt sokáig nem keltette fel a befektetők figyelmét, pedig két ideális tulajdonsága volt: a megbízható, professzionális és valószínűsíthetően becsületes menedzsment, másrészt a működési terület, ami jelentős potenciális növekedéssel kecsegtetetett. Az infláció, kamatemelések, energiaárak aztán jutalmazták a kitartó, hozzám hasonlóan érző befektetőket, így lett rövid idő alatt 3-4-szerezés. Aztán tavaly (vagy 2022-ben? utána lehet nézni) betette a lábát a NER, utána hosszú elbizonytalanodás volt hogy mi következik. A cég kedvezményezettje az MNB növekedési kötvényprogramjának is. Egyelőre úgy tűnik, hogy a NER nem akarja kiszipolyozni teljesen a céget, a régi menedzsment részben maradt, a többlet tőkét pedig első blikkre értelmesen fektetik be, talán ennek köszönhető az idei kb. 30%-os növekedés. Hogy most az elbizonytalanodás miért van azt nem tudom.
A tőzsde kezdete óta - több kevesebb sikerrel - befektető vagyok. Eddig azonban ez a részvény nem keltette fel a figyelmemet, csak a "nagyokkal foglalkoztam". Aztán egy gyenge pillanatomban, miután láttam, hogy a elég nagy korrekció volt, vásároltam. Azt gondoltam a múltbeli idősor alapján, hogy a 4000-4200Ft közötti érték elfogadható támasz lesz, de a jelenlegi érték alapján elbizonytalanodtam. Látom, hogy 2024. március és április között szintén oldalazott a részvény 3600Ft érték körül, így lokális támasz lehet az is. Miután sok befektető nem napizik, ezért szerintem sokan lehetnek olyanok, akik akkor vásároltak, azaz még mindig pluszban vannak. Ezek potenciális eladók lehetnek még most is veszteség nélkül, amennyiben nem hisznek a közeli emelkedésben. Szeretném kérdezni azok véleményét akik, már akkor is rendelkeztek részvénnyel, hogy szerintük milyen okok miatt következett be a viszonylag rövid időn belüli, több lépcsős és jelentős árfolyam emelkedés? Amennyiben erre kérdésre választ kapunk, akkor talán könnyebb eldönteni, hogy érdemes-e hígítani a jelenlegi árfolyam körül vagy az esetleges túlreagálás miatt az alacsonyabb érték lehet a tényleges támasz. Természetesen ez egy magán vélemény és kérés, így a esetleges választ is aszerint veszem köszönettel!
Alteo Nyrt.
egész magas színvonalú, és meglehetősen informatív (Wallis jelenlét ellenére).
a menedzsment is jónak tűnik.
ez az év már komolyabb EBIDTA-t és eredményt sejtet.
A METÁR életbelépése mérföldkő lehet a cég életében.
ugyan még illikvid, de 3 befektető kapott kb. 160 ezer db-ot a Wallistól, lasssan kezdenek forgalmat és közkézt csinálni.
Ez persze kell is, hiszen tőkeemelést terveznek. (Magyarországon kívül szeretnének terjeszkedni, ami a jelenlegi helyzetben inkább pozitívum)
Tevékenységileg E-Starhoz hasonlítanak (másban nem), de alternatív energiák felé mennek, kevesebb önkori és lakossági, több ipari ügyféllel.
A kötvényekből befolyó pénzből jelentős Ebidtát tereme4lő cégeket vettek eddig.
A Wallis miatt nem valószínűsíthető az E-Starhoz hasonló végkimenet.
Kérdés, mennyire akarnak kisbefektetőket is beengedni.