Szerintem amíg be nem verik 4000 alá addig nem fog elindulni fölfelé… Hogy ennek mi az oka azt nem Tom és végképp nem is értem… Azt még értem a kiveszi mert az pénzt fog keresni de aki eladja az bukni fog de hát a tőzsde nem logikus… Az én szemembe továbbra is egy idióta aki így adja
Érdekes egy Treader Miért nem adtál 4800-on? De 4600 nál is jó sok időt eltöltöttem papír. Jó nagy idióta megvárta míg lemegy az ára utána akarja eladni…. Szólni kéne neki hogy ilyenkor kell venni nem eladni
A kérdésed jogos! A választ én legfeljebb a tőzsdézés természetéből vezetném le.(Egyéb fundás okokat nem tudok). A részvény ára 2024.június 04-én 3560Ft volt, míg július 30-án 4820Ft, azaz 35 %-ot emelkedett közel két hónap alatt. A tőzsde befektetés lényege, hogy nyereséget realizáljunk. Miután a különböző gazdasági negatív hírek alapján a további emelkedés megtorpant, így a 35%-os nyereség realizálása önmagában természetes cselekvés is lehetett. Ennek lesz vége szerintem és ezért írtam, hogy az alja körül vagyunk most.
MOL megújuló energia vezető egy interjúban emlegeti az Alteot (további stabil szinergiák?): “Fontos azt is kiemelni, hogy a Mol partnereivel együtt közel 74%-os tulajdonrésszel bír az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt-ben, amely a 220 MW-os erőművi portfólióján belül 110 MW megújuló kapacitással rendelkezik, így az Alteóval is szeretnénk szorosan együttműködni a 2030-as zöld céljaink elérése érdekében. Mindenképpen építenénk az Alteo megújulóenergia-szektorban szerzett üzemeltetői és telepítési tapasztalataira. . https://www.portfolio.hu/uzlet/20241127/gigaberuhazassal-boviti-napenergia-agazatat-a-mol-723770
Az egy éves adatokat elemezve azt gondolom, hogy részvény ára ezen a szinten elérte az alját. 2024. június eleje és 2024. július eleje között ezen a szinten sávozott, így szerintem itt egy támaszt épített ki az árfolyam. Ebből következően sokaknak itt volt vételi pozíciója, azaz ezek nem fogják a részvényüket veszteséggel eladni, vagyis további jelentős csökkenést nem tartok valószínűnek. Azt, hogy innen milyen ütemben fog emelkedni, nem tudom, lehet, hogy sávozik még sokáig, de az emelkedést törvényszerűnek vélem.
Nem tudom, én nem akarok ilyesmit találgatni. Várom a köv. hónapokat, akvi zárás hírt, Erste - Kalliwoda célárat, stratégia update-et (közgyűlésen megígérték, ugye?), balkáni projekt híreket, Artemis szerepét, stb.
Alteo Nyrt.
egész magas színvonalú, és meglehetősen informatív (Wallis jelenlét ellenére).
a menedzsment is jónak tűnik.
ez az év már komolyabb EBIDTA-t és eredményt sejtet.
A METÁR életbelépése mérföldkő lehet a cég életében.
ugyan még illikvid, de 3 befektető kapott kb. 160 ezer db-ot a Wallistól, lasssan kezdenek forgalmat és közkézt csinálni.
Ez persze kell is, hiszen tőkeemelést terveznek. (Magyarországon kívül szeretnének terjeszkedni, ami a jelenlegi helyzetben inkább pozitívum)
Tevékenységileg E-Starhoz hasonlítanak (másban nem), de alternatív energiák felé mennek, kevesebb önkori és lakossági, több ipari ügyféllel.
A kötvényekből befolyó pénzből jelentős Ebidtát tereme4lő cégeket vettek eddig.
A Wallis miatt nem valószínűsíthető az E-Starhoz hasonló végkimenet.
Kérdés, mennyire akarnak kisbefektetőket is beengedni.