Nekem így Hogy csordogál le fogy a türelem. Nem mindegy 4000 alattról megy 10-15%-ot Vagy 4500-ról mondjuk… De 4000 alatt fogok már csak bővíteni azt már eldöntöttem.. ( remélem nem kapok) Tartom és bízók benne természetesen…
Mindenesetre elesett a 4400 elesett a 4300 és igen erősen küzdünk a 4200 a szín megtartásával…. Szerintem be fogják verni 4000 alá és onnan fogunk fordulni
Jó kérdés. Régen írtam egyszer a tőzsdének, hogy eltűnik az árjegyző, fél napig nem volt bent, valami olyat írtak vissza, hogy csak a kereskedési idő min. 70%-ában kell bent lennie ajánlattal, illetve úgy emlékszem, hogy nem is naponta nézik ezt, hanem a havi teljesítést nézik utólag havonta. MBH-t emiatt nem tudják elmeszelni. :-/ Értem, hogy hasonló árfolyam, meg osztalék, meg mindkettő midcap cég, de ezen kívül semmi közös nincs bennük a Nyomdával, én nem hasonlítgatom őket. (Nyomdánál szerintem most egy jelentés rally / speki van, aztán majd leöntik, tavaszig meg visszamászik.)
Ez egy nagyon jó hír! Imádom az erste-s rövid kommentárokat. :) minden lesz itt, csak visszarendeződés nem az árakban, nagyon max még jobb alkupoziból tud tárgyalni az alteo a szolgáltatási áraival kapcsolatban. Az a mintegy 2mrd összeg bizony a profitot csökkentette eddig, nem is kis arányban.. A 3. negyedéves gyors impozáns lett, a zavart a sajtóban az okozta, hogy valaki a tavalyi 3/4 évet vette alapul az ideivel (így persze h csökkenés) valaki (pl elemző alkatok) a tavalyi 3. negyedévet. A trend felfelé mutat, jönni fognak a beruházásokból befolyó plusz összegek, a 4. negyedév már vastagon + lesz tavalyhoz is viszonyítva. Árbevétel 100mrd felett lesz és az eps is okozhat még az utolsó negyévben pozitív meglepetést.
Erste: “ALTEO: Jövőre megszűnik a különadó A jövő évi különadókról szóló rendelet értelmében a kiegyenlítő energia szolgáltatás tekintetében is megszűnik a különadó, ami az ALTEO esetében mintegy 2 milliárd forintra rúgott.Mivel ez az adó gyakorlatilag beépült az árakba, most visszarendeződés várható, vagyis a pozitív hír ellenére nem számítunk számottevő eredményhatásra.”
Alteo Nyrt.
egész magas színvonalú, és meglehetősen informatív (Wallis jelenlét ellenére).
a menedzsment is jónak tűnik.
ez az év már komolyabb EBIDTA-t és eredményt sejtet.
A METÁR életbelépése mérföldkő lehet a cég életében.
ugyan még illikvid, de 3 befektető kapott kb. 160 ezer db-ot a Wallistól, lasssan kezdenek forgalmat és közkézt csinálni.
Ez persze kell is, hiszen tőkeemelést terveznek. (Magyarországon kívül szeretnének terjeszkedni, ami a jelenlegi helyzetben inkább pozitívum)
Tevékenységileg E-Starhoz hasonlítanak (másban nem), de alternatív energiák felé mennek, kevesebb önkori és lakossági, több ipari ügyféllel.
A kötvényekből befolyó pénzből jelentős Ebidtát tereme4lő cégeket vettek eddig.
A Wallis miatt nem valószínűsíthető az E-Starhoz hasonló végkimenet.
Kérdés, mennyire akarnak kisbefektetőket is beengedni.