Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2020. 03. 18. 17:36
Előzmény: #94179  pancserlama.
#94180
Lehet. De késnek a Kgy előterjesztések. Zavart érzek az erőben.
pancserlama.
pancserlama. 2020. 03. 18. 17:26
#94179
Meg volt az alja ?
pancserlama.
pancserlama. 2020. 03. 18. 16:53
#94178
Itt az idő a vásárlásra !
pancserlama.
pancserlama. 2020. 03. 18. 16:37
Előzmény: #94167  Törölt felhasználó
#94177
Könyvet lát valaki ?
Törölt felhasználó 2020. 03. 18. 16:18
Előzmény: #94175  Törölt felhasználó
#94176
Még a végén tényleg Viktor fogja a Rábát is megmenteni.
Törölt felhasználó 2020. 03. 18. 16:17
Előzmény: #94173  Electricity
#94175

"még a facebuk is behal"
Azért Orbán mai bejelentése a Rábának történetesen jó. Lévén, hogy a jó kis EUR hitelek a megugró árfolyam és egy feltételezhető üzemszünet (Suzuki leállt, alkatrész kft felkészül..) esetén kemény kombinációt jelentének. Így meg majd jövőre törlesztenek. Reméljük addig lemegy a vírusfrász.
csongor64 2020. 03. 18. 16:01
Előzmény: #94173  Electricity
#94174
érdekes lesz tőzsdére ezután bevonni közkéz lóvét,sokba fáj ez hamarosan nekik
Electricity 2020. 03. 18. 15:58
Előzmény: #94172  csongor64
#94173
A BÉT-nek lett volna eszköze. A RÁBA árfolyama lassan a névérték felén. Valakiknek nagyon kell. Kivárták. A bajszos ember meg csak néz ki a fejéből és nem tudja mi van. Az állami tulaj meg hallgat, mint szar a fűben. Megvédjük az országot. M.ország jobban teljesít. Oszt még a facebuk is behal. Ez ám a teljesítmény.
csongor64 2020. 03. 18. 15:48
Előzmény: #94171  sokmani
#94172
veszegettem eddig de most leállok,200 körül a többit,most a funda 0,illetve ugysem fog a cégvezetés tenni semmit a kisbüfik vagy saját cégükért,sajna ezt akarta az árjegyző és lám meglett ,oti a király,és védi csányi .itt már nem a tőzsdei jelenlét hanem a szopatás fontos,lejáratta magát a tőzsde vezetése is,wabwrers 5k feletti ipo?ilyenkor hol van Pintér,CSAK HA A SZÁMLÁJÁRA ÉRKEZIK A LÓVÉ AKKOR FONTOS A CÉG?
sokmani
sokmani 2020. 03. 18. 13:22
Előzmény: #94170  Törölt felhasználó
#94171
Na akkor még a karanténból is kitörök! :-)
Törölt felhasználó 2020. 03. 18. 12:53
Előzmény: #94169  Electricity
#94170

:) Hátha holnap már 2000 lesz a rába.
Kicsi az esélye, de furcsa mód nem lehetetlen.
Egyrészt, ha kiderülne, hogy ér 15MRD-t a telek, és ki is fizetik a részvényeseknek, amikor eladnak, és addig meg beteszik a mérlegbe.
Másrészt ha kiderülne, hogy egyszeri költségek miatt volt a kovácsüzem bukta tavaly, és a keresleti csökkenéstől függetlenül idén már visszatér az eredményesség.
És főleg, ha az MNV lenyilatkozná, és érdemi intézkedésekkel alátámasztaná, hogy a pénztermelés és a részvényárfolyam az első a Rába kapcsán.
Pl. kezdhetnék azzal, hogy a nominális tiszteletdíjakat a 15MRD-s ingatlanérték alapján számolt sajáttőke értéken kiadott darabszámú részvényben juttatják. Örüljünk együtt. Vagy kispálék után szabadon:  Csinálj csodát, én meg elhiszem..
Electricity 2020. 03. 18. 12:19
Előzmény: #94167  Törölt felhasználó
#94169
"Az MNV Zrt. működésének alapja a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény. Feladatai a kormányzati irányelveknek és a hatályos jogszabályoknak megfelelően a stratégiai szemléletű, felelős vagyongazdálkodás, a portfólió-racionalizálás, a korszerű ingatlangazdálkodás, a nemzeti társaságok eredményességének növelése, valamint a nemzeti vagyon megőrzése és gyarapítása." Árfolyam : 2011 Nyugdíjpénztár  vagyon lenyúlás: 815 Ft. 2020.03.18 740 Ft;  A cél teljesítve! A felelőségre vonás elmarad, mivel kisütött a nap!?
Electricity 2020. 03. 18. 11:59
Előzmény: #94167  Törölt felhasználó
#94168
"Tartósan nulla profitra éppeszű ember nem épít gyárat, nem ruház be 5-10 éves megtérüléssel." Dehogynem. Lásd RÁBA vezetés. Plusz akviráljuk a nem tudjuk hogy mit. Vagy netán tudja valaki? Szürke zóna ez az egész vagy ami még rosszabb, fehér folt.
Törölt felhasználó 2020. 03. 18. 10:12
Előzmény: #94163  Electricity
#94167

Az nagyon kellene, hogy végre az eredményesség kerüljön fókuszba. Amíg ez az általános modernizációs handabandázás tart addig az isten pénzét el lehet verni érdemi indoklás és a számonkérés esélye nélkül.
Kötni kell a fejlesztéseket az eredményességhez, és a piaci pozíció javulásához. Minek fejleszteni, ha egy döglött árazású beszállítói pozícióból nincs kitörés középtávon sem? Minek fejleszteni, ha nem tudják a beszállítói lánc árnyomását érvényesíteni, vagy visszaverni? Akkor bizony az van, hogy ki kell facsarni a narancsból a maradék levet, és annyi volt.
És pont ezért nem szabad egyetlen fillért sem visszaforgatni már az ingatlanból sem, és a megtermelt eredményből sem amíg Pintérék nem bizonyítják a kovácsüzem azonnali és hosszútávon is fenntartható nyereségességét.
Tartósan nulla profitra éppeszű ember nem épít gyárat, nem ruház be 5-10 éves megtérüléssel.
Electricity 2020. 03. 18. 10:10
Előzmény: #94165  csongor64
#94166
Ha arra a vezetésre gondolsz ami a RÁBÁ-t most terelgeti, akkor nem jó az irány. Ők nem azok. Alkalmatlanok minden téren. 2020-t írunk. Ők meg még a múlt században szocializálódtak. Mondjuk ezt nem is kell hangsúlyozni, mert lerí róluk. Várom a közgyűlésen a kifogásokat. Olvad a jég, süt a nap, olajos a gyártósor ....stb. Hát erre a kisbefektetők már régen nem kíváncsiak. Talán csak a főtulaj. Bár szerintem már ott is fogytán a türelem. A bajszos ember kiszolgálta az idejét és vele együtt a többiek is. Változás kell. Ha nem lép az MNV, a szar a fejükre fog hullani.   ......és az már most is büdös.
csongor64 2020. 03. 18. 09:40
Előzmény: #94164  Electricity
#94165
és a vezetés csak nézi,grat
Electricity 2020. 03. 18. 09:32
Előzmény: #94161  Törölt felhasználó
#94164
Hát lassan ingyen van. Az árjegyző tevékenysége hamarosan eléri a célját. Annak idején a RÁBA nem boltolt az OTP-vel az inagtlanban, most meg megveszi majd egészben.
Electricity 2020. 03. 18. 09:27
Előzmény: #94162  Törölt felhasználó
#94163
Kérdés hogy mit készítenek elő a cserékkel. Lehet, hogy az eredménytelenség is elkezdte szúrni a nagyok szemét. Elérkezettnek látják az időt az eladásra ill. a megvásárlásra. (Pláne ilyen árfolyam mellett nagyon még indokolni sem kell)
Törölt felhasználó 2020. 03. 18. 08:39
Előzmény: #94161  Törölt felhasználó
#94162
Egyébként ma több is kiderülhetne. Ha olyan forgatókönyv van, akkor a közgyűlési előterjesztésekből is kiolvasható lenne pár összefüggés, és az ma esedékes. Ez a hatáskör racionalizálás elég érdekesen hangzik. Vajon Pintért fogják elkaszálni, mert túl jól teljesített az ingatlan értékesítéssel? Vagy az igazgatóságot mentik a HM-es fiaskó terhe alól?
Törölt felhasználó 2020. 03. 17. 19:53
Előzmény: törölt hozzászólás
#94161
Van. A 8 éves tudatos értékrombolás, és annak az utolsó 3 éves megkoronázásaként a kovácsüzem furán befejezett korszerűsítése. Ezek most akkora kérdőjelek, amitől nem látni a cég valós értékét. Az ingatlan és az alkatrész üzletág kb. tiszta, de a többi katyvasz.

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek