Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pancserlama.
pancserlama. 2020. 03. 29. 17:45
Előzmény: #94239  csongor64
#94240
Szűkkörű de lesz 
csongor64 2020. 03. 29. 17:41
Előzmény: #94230  Törölt felhasználó
#94239
Most valszeg elmarad a közgyűlés
csongor64 2020. 03. 29. 17:38
Előzmény: #94237  csongor64
#94238
Bedurran bocs
csongor64 2020. 03. 29. 17:36
Előzmény: #94233  pancserlama.
#94237
Így igaz , ha valaki besurranó akkor máris bukott Pintér, lehet emiatt bukik a z fb
pancserlama.
pancserlama. 2020. 03. 29. 17:35
Előzmény: #94232  csongor64
#94236
Névérték alatt !!
csongor64 2020. 03. 29. 17:34
Előzmény: #94228  Törölt felhasználó
#94235
Euró alapú hitel nem akkora gáz lehet rá bizt kötni amit meg kellett tenni a hotelfolyosítonál
pancserlama.
pancserlama. 2020. 03. 29. 17:34
Előzmény: #94231  csongor64
#94234
Mindenhol fegyverkeznek ebből MO sem marad ki.
pancserlama.
pancserlama. 2020. 03. 29. 17:33
Előzmény: #94230  Törölt felhasználó
#94233
Az értékbecslö téma valóban dráma, krimibe illő 
Úgy látszik Győr márcsak ilyen.
Lehet, hogy ki akarták nyúlni csak a sors közbeszólt ?
Ebben az MNV szerepe kérdéses, cinkos vagy naiv ?
.
Érdemes volna egy átfogó vizsgálat a Rába házatáján !
Nem normális az az eladó aki leértékeli a portékáját !
csongor64 2020. 03. 29. 17:31
Előzmény: #94228  Törölt felhasználó
#94232
Asaját tőke tört részén,igen én ezért veszegetem, bóvli rv ,nem OTP,jó lesz vételre a héten ill míg a vírus lent tartja
csongor64 2020. 03. 29. 17:28
Előzmény: #94227  pancserlama.
#94231
Ezt most honnan vetted?kösz a választ
Törölt felhasználó 2020. 03. 29. 17:01
Előzmény: #94229  pancserlama.
#94230
Már késő.
Pintér eltaktikázta magát, mert ki akart csikarni még egy évet, hogy még tovább variálhasson. Mintha eddig nem tömték volna degeszre a zsebüket a semmi teljesítményre. Hiba volt ilyen mohónak lennie. Nem értette meg a határokat, és a figyelmeztető üzeneteket, hogy itt a vége a türelemnek. Nincs több haladék. Nincs több csűrés-csavarás.
Ha úgy gondolta, ahogy írtad, akkor azt a mostani előterjesztésekkel kellett volna elindítania. Az ingatlan értékeléshez az osztalékkal, SRV-vel, kovácsüzem cégérték belövésével.
Mi van meg ebből? Semmi. Újabb hazudozás az ingatlan értékbecslőtől.
pancserlama.
pancserlama. 2020. 03. 29. 16:27
Előzmény: #94228  Törölt felhasználó
#94229
mert ez a cég tönkre lett téve az elmúlt években, és most a csodára várnak, vagy az elévülési időre. 
Szerintem minden költséget  benyel etettek az elmúlt évekkel 
Jön a cél az eredmény motivált juttatást!
Lesz itt a számokkal olyan pozitív kozmetika hogy ne tudd meg !
Törölt felhasználó 2020. 03. 29. 12:29
Előzmény: #94225  csongor64
#94228

Azt kívánom, hogy neked legyen igazad. Mindenki jobban járna egyértelműen, de sajnos az eddigiek nem támasztják alá ezt a várakozást. Pintér Istvánnak van egy álma a Rábáról, amit részleteiben nem hajlandó megosztani a részvényesekkel, nem hajlandó számszerűsíteni a várható cégértéket, vélhetően mert becsülni is képtelen a jövedelem termelő képességet, illetve a telek ügyben kockáztatná a nagytulajdonosnak gondolt MNV bizalmát a remélt nyugdíjbavonulásáig. Ezért aztán hajlandó végignézni,hogy tönkretesznek minket apránként.
A valóság pedig az, hogy a részvények a saját tőke tört részén forognak tartósan, évek óta. Tavaly év végén a futómű üzletág az árbevétel 0,5%-át érte el üzemi eredmény szinten csúcsgyenge forint és hipermodern gépsor mellett. Ez akár azt is jelentheti, hogy a futómű tartósan veszteséget fog termelni innentől a csökkenő kereslet és a magas alapköltségek miatt. Nem egy-két hónapig, hanem akár évekig, ha feltételezzük, hogy be nem csődöl az egész már rövid távon. Ami akkor sem Pintéréknek lesz köszönhető, hanem a nagy megrendelőinknek, akik számítanak a kapacitásra, és gondos üzletemberként a megszorult helyzetet kihasználva majd tartósan alacsony marzsra adnak megrendelést, nagy kegyesen, aminek majd örülhetünk. Gazdasági lélegeztető gép a rabszolgáknak. De ebből részvényesként sok hasznot nem valószínű, hogy látni fogunk. Azaz jó eséllyel elköltötték a pénzünket a semmire.
Figyeld meg a hivatkozásaikat. Nem azt mondják, hogy sorban jönnek az új vevők, hanem azt, hogy el kell ismertetni a jelenlegiekkel is, hogy az új gépsor és a rajta termelt áru megfelelő-e számukra!! 2020-ban kb. egy évig csak ezen fognak dolgozni. Mikor lesz a többlet kapacitásra szerződés? Mi is volt az előterjesztésben anno a beruházás megtérüléséről? Hogy is áll ez most? Szerintem minket (de még talán az MNV-t is) becsaptak, és most takargatják. Várom, hogy megcáfoljanak.
Vagy jármű üzletág olyan szerződést köt a HM-el, amiből immár második éve nincs is új megrendelés, csak karbantartás. Nem kizárt, hogy ez is egy veszteséges ügylet, amit keresztfinanszíroznak más polgári üzletekből. Ha így van, akkor pedig az a kérdésem, hogy minek, és hogy hogy képzelik ezt? A magyar államot képviselő MNV által delegált igazgatóság kötött egy üzletet a magyar állammal, ami a többi részvényes kárára van?
Egyetlen normálisan és kiszámíthatóan teljesítő terület az Alkatrész kft.. Ott viszont éppen leállt pl. a suzuki, és még ki tudja mik lesznek. Ha nem is áll le a rába, az akkor is korlát lesz a bevételen ott is. Eközben a hitelek EUR-ban vannak, és amíg az árbevétel oldalon a keresztárfolyam javító hatása esetleges, addig a hitel oldalon nagyjából kőbe vésett a romlás.
Száz szónak is egy a vége. Ha Pintér István nem áll ki a sajtó elé, és nagyon részletesen nem magyarázza el, hogy hányadán is állunk a futómű üzletággal, ha nem tudják AZONNAL visszajuttatni a részvényeseknek a megtermelt profitot, vagy a telek vételárát TELJES EGÉSZÉBEN, akkor nagy valószínűséggel az egy burkolt tartalékolás, mert ez a cég tönkre lett téve az elmúlt években, és most a csodára várnak, vagy az elévülési időre. Aki ebben partner az nyugodtan üljön a babérjain..
pancserlama.
pancserlama. 2020. 03. 29. 12:28
Előzmény: #94225  csongor64
#94227
Egyre több szerepet kap a HM megrendelés .
Szóval 
A Rába jó 
csongor64 2020. 03. 29. 11:42
Előzmény: #94222  pancserlama.
#94226
atelek ára jövő évi osztalékban jelenhet meg
csongor64 2020. 03. 29. 11:38
Előzmény: #94224  Törölt felhasználó
#94225
sok-sok igazság van abban amit írsz,de vannak amivel nem értek egyet,nem áll le a gyártás,a divizíók független telephelyen vannak,minden egység működik és ellátás megoldódott év elején,másrész t a gyenge forint exportorientált cégnél mint a rába pénzügyi többletet hoz,munka nélkül nem maradnak a dolgozók ha teljes kijárási tilalom nem lesz,ami nem lesz.acél olcsó és az is marad már hosszú távon ami a munkaerő többletköltséget fedezi,a vírus okozhat estleg időleges leállást
Törölt felhasználó 2020. 03. 28. 17:19
Előzmény: #94223  pancserlama.
#94224
Ez nem szerepel az előterjesztésben. Javasolni kell, és megszavaztatni, mert egyébként Pintérék szándékosan húzzák az időt, és ez azt jelenti az elmúlt évek tapasztalata alapján, hogy valami olyan húzás készül, amitől nem fogjuk megkapni a pénzünket, ha nem vesszük el erővel.
pancserlama.
pancserlama. 2020. 03. 28. 16:19
Előzmény: #94221  Törölt felhasználó
#94223
+ ha elmegy a telek
pancserlama.
pancserlama. 2020. 03. 28. 16:19
Előzmény: #94221  Törölt felhasználó
#94222
+ ha elmegy a telek
Törölt felhasználó 2020. 03. 28. 09:17
Előzmény: #94220  hold66
#94221
20 forint ha megszavazzák.