Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pancserlama.
pancserlama. 2020. 03. 21. 12:05
Előzmény: #94194  eurocent
#94200
pancserlama.
pancserlama. 2020. 03. 21. 12:01
Előzmény: #94194  eurocent
#94199
5. hullám
Névérték fölé várom.
A nagy első trauma megvolt.
A piacok rövidesen megszokják a félelmet !
Cyberslider
Cyberslider 2020. 03. 21. 11:38
Előzmény: #94196  var-jozsi
#94198
Nem kell szochót fizetni a tőzsdére bevezetett értékpapírok (részvények) osztaléka után.
pancserlama.
pancserlama. 2020. 03. 21. 11:30
Előzmény: #94196  var-jozsi
#94197
Nem értek az ilyesmihez 
Ica (ő a csapos) könyvelő 
var-jozsi 2020. 03. 21. 09:15
Előzmény: #94188  pancserlama.
#94196
Láma! Nem ide való téma csak egy kérdésem volna:Nyugger vagyok és most ellenőriztem az adóbevallás tervezetét csak osztalék jövedelmem volt amiből levonták az SZJÁ-t de kivetettek szociális hozzájárulást az osztalék után. Ez nekem nem kerek. Te hogy látod? Előre is köszönöm!!!
Törölt felhasználó 2020. 03. 21. 08:25
Törölt hozzászólás
#94195
eurocent 2020. 03. 21. 08:12
#94194
RABA szépen beesett, majd szépen visszahúzták. Ezzel elkészülhetett egy 4-es hullám. Még egy picit emelkedhet az árfolyam, de ezt követően jó eséllyel új aljra esik.
Törölt felhasználó 2020. 03. 20. 18:36
Törölt hozzászólás
#94193
pancserlama.
pancserlama. 2020. 03. 20. 18:30
Előzmény: #94191  Zsimo
#94192
És következhet az aranykereszt ismételt tesztelése
Zsimo
Zsimo 2020. 03. 20. 16:32
#94191
pancserlama.
pancserlama. 2020. 03. 20. 16:30
Előzmény: #94189  Törölt felhasználó
#94190
Korona vírus miatt logikusnak tűnik az állami cégektől osztalék elvonás, a tulajdon értékesítés.
Regenerálódáshoz az  államnak rengetek forrásra lesz szüksége 
Nem csodálkoznék a privatizáció beindulásán.
Kérdés ki veheti meg a Rábát ?!
Törölt felhasználó 2020. 03. 20. 14:08
Előzmény: #94188  pancserlama.
#94189

Az a baj, hogy ez a sztori olyan mint a mágnes. És nem csak azért, mert a sajtóban nagy lesz az érdeklődés, ha valaki feldobja, hanem azért, mert elválaszthatatlanul van két pólusa. Ha azt mondják, hogy nem ér annyit a telek, akkor lehülyézik a vevőt, ami persze szubjektív, de rögtön jogalapot is teremtenek arra, hogy támadható legyen az adásvétel túlárazás miatt. 4x-es túlárazás, mert a multik olyan bőkezűek??! Aligha reális. Szegény vevő ügyvezetője mehetne majd a börtönbe, ha kifizeti? Vagy így akarják elrettenteni a vevőt az MNV részéről, hogy olcsón lehessen ellopni a telket valamelyik NER bandának? Ez sokkal valószínűbb sajnos ebből. És az is, hogy az értékbecslő utasításra varázsolt ki ilyen számot. És félt indoklás nélkül leírni.. Ami szerintem nem is alaptalan félelem, mert ennek ennyivel nem lesz vége, ha most (!) nem jutunk dűlőre megnyugtatóan.
Egyébként ez azt is jelenti, hogy a teljes telek maradék részét leértékelik. Mert ugye a közgyűlésen aki azt szavazza, hogy ennyiért nem eladó a 11%, az már valóban vagy hülye, vagy tolvaj objektíven. Namost tekintve a biztos bevételt a 11%-ra, ha a teljes értékből levonják a vételárat, akkor a maradék 90% elég durván leértékelésre került ilyen módon 3,5 MRD-ra.. Tényleg normálisak? Édes anyukájuk talán túl sokat segített anno a matek háziban. Legalább annyi eszük lett volna, hogy a maradékot nem értékelik le, és kihoznak valamit 7MRD körül. Totál fogalmatlan amatőr tolvaj bagázs se csinál ilyet. És bazdmeg az a levél nem is Pintérnek van címezve, hanem Bélának. Eddig legalább az ő szemében láttam a fényt. Vajon fegyvert nyomtak a fejéhez?! Vagy éppen őt fogják kirúgni a hatáskörátszervezés részeként?
Nem értem. Tényleg nincs egyetlen józan ember sem ennél a kibaszott cégnél?!  Úgy látom, hogy valakit mindenképpen börtönbe akarnak juttatni. Felfoghatatlan, hogy miért csinálják. Remélem a közgyűlésen olyan eredmény lesz, amitől ez megnyugtatóan letisztul. Az Igazgatóság nyugodtan tud számviteli politikát változtatni. Évközi mérleget is lehet, ha mondjuk az ügylet megszavazásához kötik a felértékelést, és ezt előre meg is ígérik. De az legutolsó menedék.
pancserlama.
pancserlama. 2020. 03. 20. 12:26
Előzmény: #94186  Törölt felhasználó
#94188
Belementek egy hibás elképzelésbe és már nincs  erő feltenni a kézt hogy bocsika de ez van
Amíg a telek nincs reális értéken a könyvekben a gazda cinkes
Azt gondolni sem merem hogy Győrben gyökeret vert a Borkai stílusú ingatlan mutyi !
A Rába menedzsment győri, legalább a látszatra adnának ...!
csongor64 2020. 03. 20. 11:46
Előzmény: #94186  Törölt felhasználó
#94187
érdekes lesz ha a tőzsdei káoszban nem vesznek acélárut féláron,na akkor én is mondom hogy direkt csinálják a balhét,bár a gyenge forint nagyon nagyot kell hogy lökjön a pénzügyi sorokon,a rába nagyon jól jöhet ki ebből ha nem kúrják el,telek és HM nélkül is
Törölt felhasználó 2020. 03. 19. 14:08
Előzmény: #94185  pancserlama.
#94186

Vagy csak azt csinálta, amit a megrendelő kért, és mellette próbálta védeni a fenekét.. Kecske, káposzta, energiamegmaradás törvénye, stb..
pancserlama.
pancserlama. 2020. 03. 19. 11:39
Előzmény: #94184  Törölt felhasználó
#94185
Az értékbecslö mondhatni el!€&a
Sürgősen másikat kell keresni (IT szintén) ! 
Törölt felhasználó 2020. 03. 18. 22:56
Előzmény: #94182  zepi
#94184

Azért a fele benne van. A városrét ez alapján valahol 18-20MRD. A részvényesi előterjesztés pedig még bármi is lehet. A javasolt osztalék is arra utal, hogy a korábbi kivéreztetős verzióból kiengednek legalább egy kicsit. Viszont a számviteli politika és a megtévesztő ingatlan értékelés probléma továbbra is. Szomorú. Érdekes, hogy az értékbecslő fontosnak látta vastaggal kiszedve majd egy oldalon keresztül magyarázni azt az értékelést, amiről a publikált felkérés nem is szól. Ő már valahol érzi, hogy azon még elvérezhet. Mások meg még nem.
zepi
zepi 2020. 03. 18. 18:57
Előzmény: #94182  zepi
#94183
"A szavazatok legalább 1 (egy) százalékát képviselő részvényesek – a szavazati arányuk igazolása mellett – a jelen hirdetmény megjelenésétől számított 8 napon belül az ok megjelölésével, a napirend részletezettségére vonatkozó szabályoknak megfelelően, írásban indítványozhatják, hogy az Igazgatóság valamely kérdést tűzzön a közgyűlés napirendjére, illetőleg a napirendi pontokkal összefüggésben határozati javaslatokat is előterjeszthetnek. "
Össze tudunk kaparni 136 ezer szavazatot ?
Legalább egy kérdés felvetés erejéig beleszólhatnánk ...
zepi
zepi 2020. 03. 18. 18:53
Előzmény: #94180  Törölt felhasználó
#94182
Itt van amire vártál, de nem világít ez az ágytál....  vagyis nesze semmi, fogd meg jól :-(     https://bet.hu/newkibdata/128377112/R%C3%A1ba%20Nyrt_K%C3%B6zgy%C5%B1l%C3%A9si%20el%C5%91terjeszt%C3%A9sek_20200409.pdf
pancserlama.
pancserlama. 2020. 03. 18. 17:39
Előzmény: #94180  Törölt felhasználó
#94181
Téreröben?)