Ez az állítás szerintem túlzó. Ha durva eső piac lenne, akkor ezek az alapok kevesebbet buknak, mint mi, így akár számunkra is lehetne létjogosultságuk...
Az össze kib... néha az az érzesem Zsiday is nem portfolio menedzsernek hanem közgazdásznak való inkább. Nem igazán látom benne azt a tököséget amivel megfelelőn kezelt kockázatott vállalunk és nem agyaljuk túl. Ő mindent kicsit túl agyal, minden tiszteletem ellenére.
Ha lenne sima hold&buy portfolió a Holdnál... khmmm... hallod Balásy, honnan jöna nevetek!?... akkor nem kéne sokat gondolkodni a Hold-os pozikon, és tudnának rendes hozamokat is termelni. Fel kellene lazítani, a Zsiday féle mindenből max 5%-os szabályt. Többek között ez rontja meg a portfóliókat, hogy sosem lehet aranytojással felülsúlyozni a portfóliókat, mert mindig kerül bele valami egyéb 5%-os macskaszar is. Tudom utólag olos az ember, de itt többen vagyunk Telekomos felülsúlyozott portfóliókban, és hosszú évek óta nagyon élvezzük.
Akkor annyi a difi, hogy én dinamikus portfóliókban vagyok Holdéknál HUF és EUR is... mondjuk szerintem a dinamikus is elég távol áll az én értékrendszerem szerinti kockázatvállaló portfóliótól. Ettől még nem rosszak, csak annyira dinamikusak, mint egy nyugdíjas.
Nálam is hasonló a terv: végigvásárlom a nyári ereszkedést egyre növekvő sizing-gal. Annyi különbséggel, hogy én kisebb árlépésekkel teszem majd ezt, es ma indult az első menet.
Hello. Megnéztek én is ovk ban vagyok kiegyensulyozott portfolioban 4.77% huf, 3.64% eur ....2026 ban eddig. Ez a május 31.ei állapot szerint. Ez nagyon karcsu szvsz a evelejei ralit nézve. És oké volt egy masziv forint erősödés ami a holnak biztos odabaszott mert ők nem nagyon foglalkoznak a magyar piaccal.
De ugye ez strand-forgalom, másrészről én speciel ma már elkezdtem támasztani az árfolyamot (egy egységcsomaggal) mert szerintem csak évvégéig van benne még 15% a jövő első félévről nem is beszélve.
Nekem OVK-m van náluk. A forintos most 6%-nál van, így félévkor, az euroban denominalt 5%-on (de persze forintra átszámolva negatív a YTD hozam (de ugye ezt nem így kell számolni)
Hát a HOLD is döngette a mellét hogy évi 13% hozott 2025ben .... idén a 3-5% sem érte el az idei .... pedig összességében is a többszörösét rallizta a parket.
Na ja és ez még a jobbik eset, mert azért láttunk olyat, hogy a bróker az egyik ügyfélel etette meg a másik veszteségét. Mert a masik jobb ügyfél volt.
"Budapest – 2026. június 26. – A Magyar Telekom (Reuters: MTEL.BU és Bloomberg: MTELEKOM HB, a
továbbiakban „Társaság”), Magyarország vezető távközlési szolgáltatója bejelenti, hogy a 2026.
február 25-én és 2026. május 13-án közzétett rendkívüli tájékoztatásaival összhangban, a
részvényesek javadalmazása célójából, a Társaság 2026. június 25-én a Budapesti Értéktőzsdén napi
kereskedés keretében 229.000 darab Magyar Telekom törzsrészvényt (HU0000073507) vásárolt
2687,62 forint/darab átlagáron az Erste Befektetési Zrt., mint befektetési szolgáltató
közreműködésével. A tranzakciót követően a Társaság tulajdonában lévő saját részvények száma
25.808.694 darab."
a befektetési alapoknak nem az a lényege, hogy a befektetőknek termeljék a pénzt, hanem az, hogy az azt kezelőknek. A befektetőknek adott hozam csak egyfajta költség. Ez az ára annak, hogy megvegyék a terméket. Az esetlegesen megugró hozamot remekül lehet kordában tartani, hiszen a befektető nem látja az egyes piaci műveleteket. Így pl. nem látja azt sem, ha a pénzén reggel 1000-ért vesznek valamit és azt délután 950-ért eladják, míg a másik oldal az 1000-ért eladott terméket délután 950-ért visszaveszi. Az egyik oldal veszít, míg a másik nyer. A befektetők pedig sosem tudják meg, hogy mikor melyik oldalon álltak, mert csak egy számot kapnak arról, hogy éppen hogyan áll a "befektetésük".
Hát ha az elemzők a Mtelekom fórumot olvasnák, akkor sokkal jobb hozamot kellene termelnie a befektetési alapjaiknak... de ugye tudjuk, hogy meg sem közelítik ezek a magyar részvényeket tartó alapok a BÉT (azon belül az MTel) teljesítményét.
Holnap még kb 1,5 millió db srv-re maradt keret. Meglátjuk, van-e még 1-1,2 millió db lefixált ügylet (ennyi mellett tőzsdei forgalomban összejöhet a maradék kb 300-400 ezer db), vagy tényleg marad őszre is egy kis izgalom. Az érdekes lenne, ha 50 mrd-ból végül kb 47 mrd-ot megvesznek egy lendületre, aztán a maradék 3 mrd-ot áttolnák őszre. De könnyen lehet, hogy a cégnek az lenne az olcsóbb, mint hogy most 2800-ig felverni az árfolyamot.
A minuszóknak üzenem, hogy nézzük meg, hogy eléri-e célárukat a papír mondjuk egy éven belül, és ha eléri, utána jöhetnek a minuszok... Nehogy ugyanaz legyen a szitu, ahogy a századvég (közvéleménykutatónak csúfolt manipulátor banda) hamisította a választási méréseket...🤣
Részemről. Az Erste és az MBH elemzőjét már rég ki kellett volna rúgni, mondjuk Lölő pont ilyen elemzőket érdemel. Tavaly nyáron az árfolyam felment 2000-re, ősszel leesett 1700-ra. Most annyival jobb a helyzet, hogy épeszűbb kormány van és alacsonyabb kamatkörnyezet.
Mtelekom