Akkor annyi a difi, hogy én dinamikus portfóliókban vagyok Holdéknál HUF és EUR is... mondjuk szerintem a dinamikus is elég távol áll az én értékrendszerem szerinti kockázatvállaló portfóliótól. Ettől még nem rosszak, csak annyira dinamikusak, mint egy nyugdíjas.
Nálam is hasonló a terv: végigvásárlom a nyári ereszkedést egyre növekvő sizing-gal. Annyi különbséggel, hogy én kisebb árlépésekkel teszem majd ezt, es ma indult az első menet.
Hello. Megnéztek én is ovk ban vagyok kiegyensulyozott portfolioban 4.77% huf, 3.64% eur ....2026 ban eddig. Ez a május 31.ei állapot szerint. Ez nagyon karcsu szvsz a evelejei ralit nézve. És oké volt egy masziv forint erősödés ami a holnak biztos odabaszott mert ők nem nagyon foglalkoznak a magyar piaccal.
De ugye ez strand-forgalom, másrészről én speciel ma már elkezdtem támasztani az árfolyamot (egy egységcsomaggal) mert szerintem csak évvégéig van benne még 15% a jövő első félévről nem is beszélve.
Nekem OVK-m van náluk. A forintos most 6%-nál van, így félévkor, az euroban denominalt 5%-on (de persze forintra átszámolva negatív a YTD hozam (de ugye ezt nem így kell számolni)
Hát a HOLD is döngette a mellét hogy évi 13% hozott 2025ben .... idén a 3-5% sem érte el az idei .... pedig összességében is a többszörösét rallizta a parket.
Na ja és ez még a jobbik eset, mert azért láttunk olyat, hogy a bróker az egyik ügyfélel etette meg a másik veszteségét. Mert a masik jobb ügyfél volt.
"Budapest – 2026. június 26. – A Magyar Telekom (Reuters: MTEL.BU és Bloomberg: MTELEKOM HB, a
továbbiakban „Társaság”), Magyarország vezető távközlési szolgáltatója bejelenti, hogy a 2026.
február 25-én és 2026. május 13-án közzétett rendkívüli tájékoztatásaival összhangban, a
részvényesek javadalmazása célójából, a Társaság 2026. június 25-én a Budapesti Értéktőzsdén napi
kereskedés keretében 229.000 darab Magyar Telekom törzsrészvényt (HU0000073507) vásárolt
2687,62 forint/darab átlagáron az Erste Befektetési Zrt., mint befektetési szolgáltató
közreműködésével. A tranzakciót követően a Társaság tulajdonában lévő saját részvények száma
25.808.694 darab."
a befektetési alapoknak nem az a lényege, hogy a befektetőknek termeljék a pénzt, hanem az, hogy az azt kezelőknek. A befektetőknek adott hozam csak egyfajta költség. Ez az ára annak, hogy megvegyék a terméket. Az esetlegesen megugró hozamot remekül lehet kordában tartani, hiszen a befektető nem látja az egyes piaci műveleteket. Így pl. nem látja azt sem, ha a pénzén reggel 1000-ért vesznek valamit és azt délután 950-ért eladják, míg a másik oldal az 1000-ért eladott terméket délután 950-ért visszaveszi. Az egyik oldal veszít, míg a másik nyer. A befektetők pedig sosem tudják meg, hogy mikor melyik oldalon álltak, mert csak egy számot kapnak arról, hogy éppen hogyan áll a "befektetésük".
Hát ha az elemzők a Mtelekom fórumot olvasnák, akkor sokkal jobb hozamot kellene termelnie a befektetési alapjaiknak... de ugye tudjuk, hogy meg sem közelítik ezek a magyar részvényeket tartó alapok a BÉT (azon belül az MTel) teljesítményét.
Holnap még kb 1,5 millió db srv-re maradt keret. Meglátjuk, van-e még 1-1,2 millió db lefixált ügylet (ennyi mellett tőzsdei forgalomban összejöhet a maradék kb 300-400 ezer db), vagy tényleg marad őszre is egy kis izgalom. Az érdekes lenne, ha 50 mrd-ból végül kb 47 mrd-ot megvesznek egy lendületre, aztán a maradék 3 mrd-ot áttolnák őszre. De könnyen lehet, hogy a cégnek az lenne az olcsóbb, mint hogy most 2800-ig felverni az árfolyamot.
A minuszóknak üzenem, hogy nézzük meg, hogy eléri-e célárukat a papír mondjuk egy éven belül, és ha eléri, utána jöhetnek a minuszok... Nehogy ugyanaz legyen a szitu, ahogy a századvég (közvéleménykutatónak csúfolt manipulátor banda) hamisította a választási méréseket...🤣
Részemről. Az Erste és az MBH elemzőjét már rég ki kellett volna rúgni, mondjuk Lölő pont ilyen elemzőket érdemel. Tavaly nyáron az árfolyam felment 2000-re, ősszel leesett 1700-ra. Most annyival jobb a helyzet, hogy épeszűbb kormány van és alacsonyabb kamatkörnyezet.
Mtelekom