Igen, általánosságban véve túlzó, hogy szart sem érne. De most épp nem a csúcsformájukban vannak, viszont ahogy te is írod, a kockázatkezelés is része ezeknek a termékeknek. És ha valaki minden negyedévben akar legalább 10% hozamot, akkor ez nem megfelelő. Ehhez jóval nagyobb kockázatot kell vállalni. És attól mindenkit óvnék, hogy visszafelé nézve az időben mondjuk véleményt, hogy hogyan kellett volna befektetni, mert az mindig sokkal könnyebb, mint előre meghatározni. Nyilván 2023-ban full MTEL-lel sokkal jobban lehetett volna hozni az elmúlt három évben, vagy akár NVIDIA-val.
Ez az állítás szerintem túlzó. Ha durva eső piac lenne, akkor ezek az alapok kevesebbet buknak, mint mi, így akár számunkra is lehetne létjogosultságuk...
Az össze kib... néha az az érzesem Zsiday is nem portfolio menedzsernek hanem közgazdásznak való inkább. Nem igazán látom benne azt a tököséget amivel megfelelőn kezelt kockázatott vállalunk és nem agyaljuk túl. Ő mindent kicsit túl agyal, minden tiszteletem ellenére.
Ha lenne sima hold&buy portfolió a Holdnál... khmmm... hallod Balásy, honnan jöna nevetek!?... akkor nem kéne sokat gondolkodni a Hold-os pozikon, és tudnának rendes hozamokat is termelni. Fel kellene lazítani, a Zsiday féle mindenből max 5%-os szabályt. Többek között ez rontja meg a portfóliókat, hogy sosem lehet aranytojással felülsúlyozni a portfóliókat, mert mindig kerül bele valami egyéb 5%-os macskaszar is. Tudom utólag olos az ember, de itt többen vagyunk Telekomos felülsúlyozott portfóliókban, és hosszú évek óta nagyon élvezzük.
Akkor annyi a difi, hogy én dinamikus portfóliókban vagyok Holdéknál HUF és EUR is... mondjuk szerintem a dinamikus is elég távol áll az én értékrendszerem szerinti kockázatvállaló portfóliótól. Ettől még nem rosszak, csak annyira dinamikusak, mint egy nyugdíjas.
Nálam is hasonló a terv: végigvásárlom a nyári ereszkedést egyre növekvő sizing-gal. Annyi különbséggel, hogy én kisebb árlépésekkel teszem majd ezt, es ma indult az első menet.
Hello. Megnéztek én is ovk ban vagyok kiegyensulyozott portfolioban 4.77% huf, 3.64% eur ....2026 ban eddig. Ez a május 31.ei állapot szerint. Ez nagyon karcsu szvsz a evelejei ralit nézve. És oké volt egy masziv forint erősödés ami a holnak biztos odabaszott mert ők nem nagyon foglalkoznak a magyar piaccal.
De ugye ez strand-forgalom, másrészről én speciel ma már elkezdtem támasztani az árfolyamot (egy egységcsomaggal) mert szerintem csak évvégéig van benne még 15% a jövő első félévről nem is beszélve.
Nekem OVK-m van náluk. A forintos most 6%-nál van, így félévkor, az euroban denominalt 5%-on (de persze forintra átszámolva negatív a YTD hozam (de ugye ezt nem így kell számolni)
Mtelekom