Már bocsi,de ennek tényleg Fideszes bénaság kicsengése van. Kiigazátás lehet lesz mivel a Fidesz szét osztogatott egy rakás pénzt,szerintem hagyjuk ne politizáljunk itt.
Bob, mi ez a béna fidesz-szerű propaganda, amit tolsz itt nekünk?! Tőled ennél racionálisabb gondolkodást várunk! "Tisza győzelem esetén a BUX 2015 óta tartó szárnyalása vélhetően egy időre véget fog érni, mivel a tőkejövedelmek adóját várhatóan jelentősen fel fogják emelni." Ez a következetés teljesen hibás! A második tagmondatnak nem okozati következménye az első. Ha egy Tisza győzelem esetén a magyar piacgazdaság elkezd normalizlódni: a meritokrácia erősödik, az árkorlátozás és önkéntes árszintentartás megszűnik, emellett a versenyt elnyomó közbeszerzések és egyéb állami pénzek nem a "családi" és NER-es vállalatnál kötnek ki, akkor az erős fundamentumokkal rendelkező vállalatok profitja végre erősödni fog, és nem a csókos (de amúgy belülrő hatékonytalan) vállalatok fölözik le méltánytalanul az állami és pályázati pénzeket. Ez éppenhogy a jó irányba mozdítja a piacgazdaságot. . A TBSZ és ehhez hasonló befektetésre ösztönző kedvezményes számla EU-s kötelmény, így nem fognak hozzányúlni. A magyar állampolgárok belső kereslete valóban csökkenhet egy második rendszerváltás esetén(ezt most nem fejtem ki itt), de a másik oldalon ott vannak a külföldiek, akik pedig egy stabilizált fiskális és monetáris politika mellett (netán egy jól kommunikált jövőbeli eurozóna csatlakozási stratégia esetén) a Lengyelországhoz hasonló befektetési lehetőséget fognak látni egy Euróhoz képest nem gyengülő valutával rendelkező országban. Ezen belül a telekommunikáció (nem az AI-ról beszélek) meg ráadásul viszonylag védett(ebb) ágazat (a külső sokkoktól), mint a bankszektor, meg energetika, hadiipar, építőipar, stb...
az iráni válság borítékolhatóan, rövid időn belüli lezárása, a közelgő osztalék és a jelentősnek mondható mennyiségű részvény visszavásárlás ( a teljes közkéz kb 7%-a ) viszont még jelentősebb emelkedéssel kecsegtet rövid távon. Ezért még minden vészcsengő ellenére tartom a pakkomat. Viszont összességében mégsem vagyok optimista, mert egyre többen mondják ki, hogy a harmadik világháború már el is kezdődött. Remélem, hogy nincsen igazuk, de azt már biztosan lehet látni, hogy Európa nagyon nagy bajban van, ha nem tud gyorsan irányt váltani és vélhetően egy "irányváltás" sem lesz már elég ahhoz, hogy relatíve ne szegényedjen el saját korábbi önmagához képest. Ez pedig nagyon nagy feszültségekkel fog járni (ahogyan azt már ma is tapasztaljuk).
Off: Azért azt látni kell, hogy mit mond a Tisza most és mit fog tudni megcsinálni a választások után az egy másik dolog. Nem gondolom, hogy a tőzsdei árfolyamnyereség, osztalék lesz az amivel helyre billentheti a költségvetési hiányt. Másrészről ehez a Tbsz-t, nyesz-t kellene leginkább megbolygatni de ez sem lenne szerintem nyereséges. Az, hogy Mo. a lakosság több mind fele az alsó osztályba tartozik alapvetőleg mutatja a helyzet súlyosságát. Apropó ingatlan: na ott tudn tenni a Tisza pl a Szingapúri model átvételével rendbe rakná a lakhatást , persze ez a jelenle több ingatlant birtoklóknak nem tetszene, és jelentős áresést jelentene de ez már jelentékeny bevétel lehetne: ingatlan adóztatás , lakó, ipari és a föld .... rákényszerítene mindenkit, hogy csak annyit birtokoljon amiből hasznot tud generálni, vége lenne az értéktelen szar földek területalapú kánonjának.
Tisza győzelem esetén a BUX 2015 óta tartó szárnyalása vélhetően egy időre véget fog érni, mivel a tőkejövedelmek adóját várhatóan jelentősen fel fogják emelni. Nem csak azért, mert abban a narratívában a mai költségvetési helyzet tarthatatlan és ezért szükségszerű egy erős kiigazítás (adóemelés), hanem azért is, mert az egyetlen, nyilvánosan is elismert irány az adóemelés vonatkozásában, a gazdagok nagyobb adóterhe. Aki tőzsdén szerzi a jövedelmét, az pedig "gazdag" (legalábbis az emberek túlnyomó többsége így gondolkodik, ezért ez népszerű is). Ha a Tisza megnyeri a választást, én biztosan leépítem a tőzsdei kitettségemet ( egyébként is gondolkodom már egy ideje ezen ) és vélhetően megint ingatlanba megyek vissza nagyobb arányban.
Vicces gyerek vagy te Balin. Ajánlom a Gyula által szorgosan belinkelt szarhulladék vg-s elemzéseket. Ott van bennük minden infó: vagy emelkedni fog vagy esni, és 1000 és 50000Ft köztt bármilyen értéket felvehet valamilyan pozitív valszínűséggel. (ja és a legfontosabb: ez bármelyik részvényre igaz szerintük)
Nem tudom meddig csorog még a Teló, de ha azért jöttél ide, hogy a Mol osztalékot reklámozd én a helyedben nem nagyon szurkolnék a Teló esésének. Minél lejjebb megy az árfolyam annál kedvezőbb lesz az oszti hozam, a profitot érintő geopolitikai kockázatok pedig jóval kisebbek a Telónál, mint a Molnál. . Amúgy örülök, hogy itt vagy, mert meg akartam kérdezni egy vérbeli Molostól, hogy ha Mollyka előtt olyan fényes jövő áll, akkor Járai, Székely meg Radev miért adta el a részvényei 90%-át 4K felett. Mintha ők nem látnák olyan fényesnek a jövőt.
Mi ebben a meglepő?! Etetni kell a tolvaj alapítványokat. Nem véletlenül vagyunk páran, akiknak az Mtel mellett MOL befektetésink is vannak... mert hülyék azét nem vagyunk. ;)
Mtelekom