és kifelejtettem, hogy jelenleg egy kegyelmi állapotban van még nagyjából három négy évig, ami magasan tartja az eredményt. Aki követi a telekomot, az tudja, hogy miről írok.
a telekom nagyjából elérte azt a szintet, amit ér. Picit még mehet talán feljebb is, ahogyan nőnek az eredmények, de ez nem fog az egekig menni. Nagy árfolyammozgást csak egy nagy válság okozhat, de ennek az iránya nyilván nem pozitív számunkra. A másik nagyobb árfolyammozgást pedig egy tendenciózus spekuláció okozhatna, erős tőkeháttérrel. Erre nem sok esély van, de nem is elképzelhetetlen, hiszen 300 Ft alá is sikerült levinni, ami ma már szinte elképzelhetetlen, hiszen ez a cég ugyanaz, mint a 300,-Ft-os árfolyamnál volt. Én a nagy spekulációban sem hiszek. Ami még talán realitás lehet, az a felvásárlás. Ha ügyesen csinálják, akkor sem fog elszállni az árfolyam, de kétségtelen, hogy ez folyamatosan emelkedő árfolyamot okozhatna ( ha nincs komoly recesszió). Az osztalék mértéke jelenleg elfogadható, de egyáltalán nem kiugróan magas az árfolyamhoz képest a kockázatokat is figyelembe véve. Én azt gondolom, hogy számomra lassan megérett a szüretre.
:) apóka, megint nem csalódtam benned. Tudom, hogy nem állunk feltétlenül egy oldalon, ami a politikát illeti, de ez éppen így lenne természetes. Véleménykülönbség, érvek ütköztetése és a végén konszenzus. Nem kellene mindenhez gyűlölettel hozzáállni. Miért minősíti pl harding "propagandának" a véleményemet? De legalább ő érvel. És van is logika az érvelésében. És ahogyan írod és én is gondolom, nagyfokú naivitás is, amit ír. Csodavárás. Szingapúr leszünk... :)( egyébként Szingapúr egy diktatórikus rendszer, ahol 1965 ót ugyanaz a család van hatalmon) . A választások után nem fog semmi lényeges történni. Két nap eufória és két nap letargia. Attól függően, hogy ki mit gondolt korábban. A lényeget tekintve viszont minden ugyanúgy fog menni, ahogyan eddig. Mi változna? Lecserélődik a lakosság? Nem,legfeljebb jobban meg lesz adóztatva. A "tiszta kezű" MP :)) Ez jó!
1990-ben valóban az SZDSZ-re szavaztam. Először és utoljára. Akkor még éppen csak betöltöttem a 20-at, nagyon fiatal voltam. Tapasztalatlan fiatalként nem is sejtettem, hogy éppen azokra tettem a voksomat, akiket azóta sem bírok. De legalább mindenki jobboldali lesz akárki is nyer, mert a Dk már talán be sem jut. ;) ( talán így eljutunk egyfajta második kiegyezésig. Csupán ezért nem lenne ellenemre, ha a Tisza győzne.)
én ezt gondolom. Ennyi. Lehet, hogy tévedek, de nem fogok mások elmarasztaló véleménye miatt mást írni, mint amit gondolok. Hogy propaganda lenne? Ezen mindig mosolygok. Ha az, akkor a tied is az?
Lehet, hogy naív vagyok, de én nem hiszem el a maszlagot, amivel mossák az agyakat. Valószínűséget nem tudok rendelni hozzá, de lehet a változásra spekulálni, ami a részvénypiacon (itt az MTelben is) pénzre váltható... én ebben hiszek.
Ez valóban nem béna-fidesz szerű propaganda volt, ha nem egy kissé béna naivitás. A racionalitást (politikusok irányában is) harding ne csak bobon kérd számon. Nem jön (nem hogy rendszer váltás) az aranymoszat, tiszta kezű, mindent a népért politikus (és párt alakulata). Kíváncsi vagyok hány évtizednek kell ehhez eltelni, hogy erre az emberek többsége rájöjjön itt Magyarországon. Az "egyszerű parasztot" bármikor, ha megkérdezem legyint a politikusra és elmondja egyik kutya a másik eb.
Már bocsi,de ennek tényleg Fideszes bénaság kicsengése van. Kiigazátás lehet lesz mivel a Fidesz szét osztogatott egy rakás pénzt,szerintem hagyjuk ne politizáljunk itt.
Bob, mi ez a béna fidesz-szerű propaganda, amit tolsz itt nekünk?! Tőled ennél racionálisabb gondolkodást várunk! "Tisza győzelem esetén a BUX 2015 óta tartó szárnyalása vélhetően egy időre véget fog érni, mivel a tőkejövedelmek adóját várhatóan jelentősen fel fogják emelni." Ez a következetés teljesen hibás! A második tagmondatnak nem okozati következménye az első. Ha egy Tisza győzelem esetén a magyar piacgazdaság elkezd normalizlódni: a meritokrácia erősödik, az árkorlátozás és önkéntes árszintentartás megszűnik, emellett a versenyt elnyomó közbeszerzések és egyéb állami pénzek nem a "családi" és NER-es vállalatnál kötnek ki, akkor az erős fundamentumokkal rendelkező vállalatok profitja végre erősödni fog, és nem a csókos (de amúgy belülrő hatékonytalan) vállalatok fölözik le méltánytalanul az állami és pályázati pénzeket. Ez éppenhogy a jó irányba mozdítja a piacgazdaságot. . A TBSZ és ehhez hasonló befektetésre ösztönző kedvezményes számla EU-s kötelmény, így nem fognak hozzányúlni. A magyar állampolgárok belső kereslete valóban csökkenhet egy második rendszerváltás esetén(ezt most nem fejtem ki itt), de a másik oldalon ott vannak a külföldiek, akik pedig egy stabilizált fiskális és monetáris politika mellett (netán egy jól kommunikált jövőbeli eurozóna csatlakozási stratégia esetén) a Lengyelországhoz hasonló befektetési lehetőséget fognak látni egy Euróhoz képest nem gyengülő valutával rendelkező országban. Ezen belül a telekommunikáció (nem az AI-ról beszélek) meg ráadásul viszonylag védett(ebb) ágazat (a külső sokkoktól), mint a bankszektor, meg energetika, hadiipar, építőipar, stb...
az iráni válság borítékolhatóan, rövid időn belüli lezárása, a közelgő osztalék és a jelentősnek mondható mennyiségű részvény visszavásárlás ( a teljes közkéz kb 7%-a ) viszont még jelentősebb emelkedéssel kecsegtet rövid távon. Ezért még minden vészcsengő ellenére tartom a pakkomat. Viszont összességében mégsem vagyok optimista, mert egyre többen mondják ki, hogy a harmadik világháború már el is kezdődött. Remélem, hogy nincsen igazuk, de azt már biztosan lehet látni, hogy Európa nagyon nagy bajban van, ha nem tud gyorsan irányt váltani és vélhetően egy "irányváltás" sem lesz már elég ahhoz, hogy relatíve ne szegényedjen el saját korábbi önmagához képest. Ez pedig nagyon nagy feszültségekkel fog járni (ahogyan azt már ma is tapasztaljuk).
Off: Azért azt látni kell, hogy mit mond a Tisza most és mit fog tudni megcsinálni a választások után az egy másik dolog. Nem gondolom, hogy a tőzsdei árfolyamnyereség, osztalék lesz az amivel helyre billentheti a költségvetési hiányt. Másrészről ehez a Tbsz-t, nyesz-t kellene leginkább megbolygatni de ez sem lenne szerintem nyereséges. Az, hogy Mo. a lakosság több mind fele az alsó osztályba tartozik alapvetőleg mutatja a helyzet súlyosságát. Apropó ingatlan: na ott tudn tenni a Tisza pl a Szingapúri model átvételével rendbe rakná a lakhatást , persze ez a jelenle több ingatlant birtoklóknak nem tetszene, és jelentős áresést jelentene de ez már jelentékeny bevétel lehetne: ingatlan adóztatás , lakó, ipari és a föld .... rákényszerítene mindenkit, hogy csak annyit birtokoljon amiből hasznot tud generálni, vége lenne az értéktelen szar földek területalapú kánonjának.
Tisza győzelem esetén a BUX 2015 óta tartó szárnyalása vélhetően egy időre véget fog érni, mivel a tőkejövedelmek adóját várhatóan jelentősen fel fogják emelni. Nem csak azért, mert abban a narratívában a mai költségvetési helyzet tarthatatlan és ezért szükségszerű egy erős kiigazítás (adóemelés), hanem azért is, mert az egyetlen, nyilvánosan is elismert irány az adóemelés vonatkozásában, a gazdagok nagyobb adóterhe. Aki tőzsdén szerzi a jövedelmét, az pedig "gazdag" (legalábbis az emberek túlnyomó többsége így gondolkodik, ezért ez népszerű is). Ha a Tisza megnyeri a választást, én biztosan leépítem a tőzsdei kitettségemet ( egyébként is gondolkodom már egy ideje ezen ) és vélhetően megint ingatlanba megyek vissza nagyobb arányban.
Mtelekom