Topiknyitó: kuliominer 2024. 12. 16. 09:23

F.I.R.E. életmód (általánosságban)  

Közkívánatra :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Nandi 2025. 10. 16. 19:23
Izom, izom, lehet, hogy hitelből, tőkeáttétellel, időben összeingatlanoztál magadnak egy szemmel is látható összeget, de a propagandát úgy benyeled, mint az utolsó borsodi alkesz. Ne csináld már, lejáratod magad.
Amúgy a szép éveknek vége. Ez biztos. 
A Fidesz is adót fog emelni, nem tehet mást. Csak ők azzal riogatnak, hogy a Tisza a közvetlen adókat emeli, amit látsz és pánikolsz, közben ők a közvetett adókat emlik majd (ezt tették eddig is). Majd lesz ilyen - olyan szektoradó, különadó, stb, aminek meg a nagy részét vagy mindent áthárítanak. Ugyanúgy te fizeted, csak mennyivel másabb érzés lesz, nemde? És milyen hálás is leszel, ha közben némi morzsát még eléd is dobnak.
Goldstein17 2025. 10. 16. 15:54
Előzmény: #938  papafilip
Na ezt most elolvastam. Jól jön majd Laci fotografikus memóriája:)
papafilip 2025. 10. 16. 15:42
Előzmény: #926  Placi82
Szerintem nem rémlik rosszul neked. Emitt van az önkormányzat hírverése milyenek lesznek.
https://hegyvidekujsag.hu/archivum/archivum-2024-november-241126/mennyi-adot-kell
papafilip 2025. 10. 16. 15:40
Előzmény: #920  N0MAD
Nemár, hát hogy fogja izom továbbra is Viktorékat dicsőíteni ezért, még lebuktatod :D
DavidCamp 2025. 10. 16. 15:34
Előzmény: #931  izommanvagyok
Iszony! Nagyon bevagy ...va. Ezt már egy másik topicba beírtad. Alvás lesz este? Vagy a választásig itt is remegsz majd mint a kocsonya? Adjak altatót?
Josti 2025. 10. 16. 15:19
Előzmény: #923  izommanvagyok
Mióta hivatkozási alap itt a mandiner meg az index:D hagyjad már, tele van ilyen fél fire-fire-kkel a tisza párt, nem fogják tökön lőni magukat
Josti 2025. 10. 16. 15:07
Előzmény: #933  Josti
Ja igen és erről semmit nem hallok mostanság
Josti 2025. 10. 16. 15:06
Előzmény: #915  Placi82
Miért mondasz ilyen csúnyákat rájuk? Az usb c-t is elintézték egy cégnél meg ott vannak a le nem eső műanyag kupakok a palackokon. Tudnak ezek ha akarnak:D
Volt téma egyébként korábban ami nekem tetszetős volt utolsó multis csicskaként, hogy lesz valami részletesebb adóbevallás a nagy multiknak amivel lehetne követni, hogy akkor hol milyen adóelkerülés van. Ez azért lenne érdekes mert a cégünk(meg gondolom a legtöbb nagy cég) előállítási áron adja el a szarjait valamelyik saját benelux országbeli elosztóközpontjába és ott értékesítik a piacon. Gondolom nem reális évtizedekig a +- 1-2% profit. Talán jó bértárgyalási alap lenne, ha kiderülne ténylegesen nem igaz a mondás: “jajj de hát veszteségesek vagyunk, még a fűtést is le kell tekerni egy fokkal, te meg itt reálbéremelést akarsz?”
izommanvagyok 2025. 10. 16. 14:25
Előzmény: #930  J0hnnyEnglish
Miért ti ezt teljesen elképzelhetetlen forgatókönyvnek tartjátok? Miért nem cáfolja akkor ezt   a hírt? Miért csak a többkulcsos  munkát terhelő adót cáfolja a Tisza? Azt cáfolta ok beígérte nem azok az adósávok lesznek a vállalatok adójáról a tőkenyereség adóról egy árva szót sem szól!
Itt mindenki keményen le lesz törve akinek van egy kis biztos pont az életébe megtakarítása ami egy szemmel látható összeget elér ( havi 100-200 e ft bevétel bármilyen befektetésből ) És MI MÁR GAZDAGNAK LESZÜNK MINŐSÍTVE  40 % os adó lesz a jutalom  ilyen passzív bevételnél is!
Évi és nem havi ! az átlagbérig a sáv!  az havi nettó red-vás 500 e  egy sáv átlápése! 
"Az eredeti tőkebefektetés nyeresége után a mindenkori átlagbérnek megfelelő összegig 20, afölött az átlagbér kétszereséig 30, azt is meghaladó nyereség esetén pedig 40 százalékos kulccsal kellene adózni."
https://index.hu/belfold/2025/09/11/a-tarsasagi-adot-es-a-tokejovedelmek-adojat-is-az-egekbe-emelne-a-tisza-part/?token=ffc3dc86c7f60bd12ce7a2b0d566b3ee
Tisza a magas nyugdíjakat fogja egy kövér adóval visszavágni.. azért hogy a szegényebb rétegeknek oda tudja adni. Nem lesz itt érdemes már teperni mindenkitől akinek egy kicsit több is van az átlagtól el fogják venni vagy így vagy úgy! Marad a segély meg a boríték meg a hasitasi 
izommanvagyok 2025. 10. 16. 14:19
van egy rossz hírem semmi sem fogja megúszni.
Akinek van vagyona és passzív bevételből való megélésről ábrándozik megszívja 
"A céges osztalékok után az átlagkereset mértékéig 20 százalék lenne az adó. Efölött az átlagkereset kétszereséig viszont már 30 százalékot kellene fizetni. Az ennél is magasabb jövedelmek esetében pedig egy harmadik, 40 százalékos sáv is életbe lépne. Hasonlóan történne az állampapírok és részvények nyereségének megadóztatása is. Az eredeti tőkebefektetés nyeresége után a mindenkori átlagbérnek megfelelő összegig 20, afölött az átlagbér kétszereséig 30, azt is meghaladó nyereség esetén pedig 40 százalékos kulccsal kellene adózni. A tiszás elképzelések szerint tőkejövedelemnek számítana minden olyan bevétel, ami nem bér, hanem „attól elkülönülten adózik”.
Elnéztem a cikket nem havonta átlagbérig csak 20 % az adó hanem évente számolódik az átlagbér! 40 % os adót fogsz a kiadás az állampapír a részvény portfóliód hasznára mindenre fizetni minden ami nem munkabér!
Azt hiszem én is lemondhatok örökre így a FIRE tervekről ha ezek jönnek ez egészen biztos 40 % adó???!! Teljesen logikus aki 20-30-40 e ft passzív havi bevétellel rendelkezik majd " csak" 20  % al fog adózni aki pedig e fölött van 1-2 száz ezer bevétele havonta az meg majd adózik 40 % al..Azt hiszitek csak picit fog érinteni a Tisza adóterve hát nem ez egészen orbitális adó lesz ha ez megvalósul és nem is cáfolják nem is mondják nem is lesz ennyi nem is lesz a megtakarítás jövedelme megadóztatva. És ez nem is vagyon adó ez ezen felül lesz! 
https://index.hu/belfold/2025/09/11/a-tarsasagi-adot-es-a-tokejovedelmek-adojat-is-az-egekbe-emelne-a-tisza-part/?token=ffc3dc86c7f60bd12ce7a2b0d566b3ee
Na most kezdek én is kicsit pánikolni!
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish 2025. 10. 16. 14:16
Előzmény: #927  izommanvagyok

A következő a helyzet! Elég siralmas, hogy több mint 30 évvel a rendszerváltás után eszméletlenül alacsony a fiatalok örökségből történő lakás vásárlása, vagy pénzügyi befektetése. Emlékeimben ilyen 15-20% körüli szám volt, ez nagyon kevés.
Ezt hivatott volna orvosolni a babaváró, csak kicsit szigorúbban és szűkebben kellet volna értelmezni,hogy érték is maradjon (de ne menjünk bele).
Szóval a nagy átlag pár millió diákhitellel és üres seggel kerül az életbe. Az már jó, ha mamahotel van. Persze innen szép nyerni. Ezzel csak arra akartam reflektálni, hogy 20-30-as korosztálynak nem a pénz fialtatása a problémája és a tanultabbaknak még csak a fizetés sem, hanem a tőkehiány. Ehhez egy valag hitelre van szükség családi segítség nélkül.
A befektetések adóztatása egy relatíve szűk réteget érint itthon, beszélhetünk TBSZ-ről vagy állampapírról. Nem tudom milyen irományból született ez a 40% adó... Tegnap olvastam egy ATV-s riport után, hogy a Tisza elvenné a nyugdíjakat,miközben csak érdemes lenne nyugdíjplafont havi 1millió körül maximalizálni.
Bolton01 2025. 10. 16. 14:10
Előzmény: #900  Placi82

Az USA-ban hangzott el liberális/baloldali részről, hogy nem kellene engedni örökölni, mert mekkora igazságtalanság és az egyenlőtlenségeket növeli.
Picit felfutott a szemöldököm, mikor olvastam, elég unortodox ... De reálisan belegondolva, minél nagyobb a vagyoni szakadék, annál nagyobb lesz az ötlet támogatottsága ... Elér 60-70%ot a kvázi nincstelenek aránya, simán megszavazhatják. A felső 1-2-5-10%ot kb senki se fogja sajnálni, amennyire hergelik sokszor akár csak itthon is a tömeget. 
Visszatekintve csak 1-2 generációt, mekkora örömmel vettek el mindent bizonyos köröktől ... Örülhetett szerencsétlen, ha az élete megmaradt, pedig a többség feltételezem nem volt bűnös ...
Nem gondolnám, hogy lesz olyan kérdés, hogy te okos voltál, meg keményen dolgoztál, a te vagyonod nem ugrik ... A jó kérdés, hogy mi lehet az a forma, ahova a jolértesültek addigis parkolópályára teszik a vagyonukat ...
Goldstein17 2025. 10. 16. 13:56
Előzmény: #926  Placi82
Nos, én csak 1983-tol éltem ott több mint 20 évig és sajnos a 2000-es évek elején tulajdonos is lettem az ingatlanokban. Szerencsére nincs fotografikus memóriám , így a lenyegtelen dolgokat gyorsan elfelejtem. Belatom hiba volt ide beirni ezt megint olyasmiről irogathatok ami egyáltalán nem erdekel. Meg kéne nézni hogy mennyit fizetünk, de ezt most nem fogom megtenni. Ez a 250 rémlett.  
izommanvagyok 2025. 10. 16. 13:56
Előzmény: #924  N0MAD
itt a cikkből egy példa
"Vegyünk egy fiatalt, aki a nagymamája örökségéből és saját fizetéséből 25 millió forint megtakarítást gyűjtött össze, és ezt állampapírban tartja, hogy később lakást vásárolhasson. 2019 óta a legtöbb lakossági állampapír kamata adómentes. Jelenleg, 6 százalékos kamattal számolva, ezen az összegen évente 1,5 millió forint hozamot szerez.A Tisza-terv alapján azonban ennek a hozamnak a 40 százalékát elvonnák tőle – vagyis 600 ezer forintot. Így a mostani 1,5 millió helyett mindössze 900 ezer forint maradna a kezében.Ilyen körülmények között ő és sok más megtakarító is elgondolkodna azon, vajon érdemes-e továbbra is magyar állampapírban tartani a pénzét. A magyar gazdaság és a teljes társadalom lenne ennek a vesztese, ha honfitársaink tömegesen fordítanának hátat az állampapír-megtakarításnak, feladva egy valódi nyer-nyer helyzetet."
40 % al adózna  a befektetés mert nem havi átlagbér lenne a sáv hanem évi átlagbér és ennek többszöröse!

https://mandiner.hu/gazdasag/2025/09/tisza-ado-megszoritas-magyar-peter-szja
Na ha ez megvalósul a lakás kiadás egy safe heaven lesz ehhez képest!
Placi82 2025. 10. 16. 13:37
Előzmény: #925  Goldstein17
Akkor biztos rosszul rémlik.
Mar volt itt valaki a fórumon aki rájott  hogy fotografikus memóriam van. Ez nem érdem, csak adottság mint a kék szem.  Amit olvasok megjegyzem.. Innen a lexikális tudásom, fejből felsorolom az összes római császárt és dolgaikat, de mátrix algebrarol, és valoszinusegszamitasrol,  statikarol is beszélgethetünk,de a sztoikus filozofiarol, vagy monetáris gazdasag  politikáról, is. 
Szóval 
150 negyszogol telek  durván 550m2. Mert sokat dolgoztam kiskoromban szőlőben és azt négyszögolben  merik..... :) Ez szorozva a kutyák által megemelt adora az onnmagaban 550m2*500 ft/m2 ado=275.000 Ft adó. Te meg írsz 250.000 Ft ot? 
És akkor hol a kiadott lakásod és a garázs és a kommunális adó.....??? Stb.. 
De lehet te kapsz a kutyákol ingyen sört, es kedvezményt is. 😀??? 
Mint oslakos aki már 1950 és évek óta ott laknak a felmenoi ? Ez vicc volt, erre még nem olvasta kedvezményt.....:)
Mondom, szerencse hogy van kormány által maximalizalat  parlamenti törvényi plafon,  ingatlan adora, Nektek, mert Vae victis, ha azt eltorlik... 
Goldstein17 2025. 10. 16. 13:18
Előzmény: #922  Placi82
Ja, lehet , hogy te jobban követed mint én, amit kell befizetek, ez a 250 körüli összeg rémlik, a tekekrész ami után fizetünk egyébként csak 150 négyszögöl. Ha jobban érdekel, az önkormányzat oldalán biztosan megtalálod az infokat.
N0MAD 2025. 10. 16. 12:53
Előzmény: #923  izommanvagyok
“ nem véletlenül tervek vannak nagyon gonosz tervek ezzel kapcsolatban”
Igen, biztos forrásból tudom hogy a fideszen kívül minden párt és gazdasági erő sátánista, az élet elpusztítására törekszik az univerzumban, és ezt csak azért nem lépték még meg, mert elötte kifejezetten a csepeli panel minigarzonba fektetőket akarják kínozni. Úgy hallottam az ausztrál-délamerikai sátánista pénzszövetség különösen ördögi terveket szorgalmaz az 50mm alatti csepeli panel minigarzonokból háromnál többet birtokló borsodi háromgyerekes, kettő vagy harom  műcicis panelbárók ellen, de nem fejtem ki mert még megrémülnél.
izommanvagyok 2025. 10. 16. 12:35
Előzmény: #919  Freszelés

Filózok van e menekvés szerintem nem lesz egyik eszközosztály sem fogja megúszni..A Tisza egyébként ha megfigyelitek kínosan ügyel, hogy nem nyilatkozik a tőke nyereség  megadóztatását illetően.Mindig csakis a munkabérről beszél. nem véletlenül tervek vannak nagyon gonosz tervek ezzel kapcsolatban. Annyit amúgy ők is elárultak Magyarország egy adóparadicsom a gazdagoknak. Ez mindent elárul. 
https://mandiner.hu/gazdasag/2025/09/tisza-ado-megszoritas-magyar-peter-szja
A FIRE akarók vagy a FIRE ben lévőket fogja ez legjobban súlytani egészen biztos vagyok benne, de abban nem vagyok biztos lesz menekvés bármilyen eszközosztályban is tartod a tőkéd.
Placi82 2025. 10. 16. 12:31
Előzmény: #916  Goldstein17
Akkor ebben valami trükk van......
De nem tartozik rám, csak telek  500ft/m2 re emelték egyből kapásbol, a lehető törvényi maximumig..állítolag, úgy olvastam valahol.....
Na mindegy ...khmm, gondolom ingyen sör is van? 😉
izommanvagyok 2025. 10. 16. 12:30
Előzmény: #918  izommanvagyok

Egy ellenzéki váltás esetén biztos hogy az europai trendeket adózásban befektetésben fogjuk felvenni.
A magyar egyedüllálló TBSZ nek is szerintem reszeltek majd lesz ez az EUROPAI megoldás.
A TBSZ azért rendkívüli mert adó előny megvan és 5 év után már élhetsz is az adómentes jövedelemből ez nem lesz cél az lesz, hogy DOLGOZZ míg fel nem bukol! 
Majd azt kapod ha megéled a nyugdíjas kort kiveheted és  lesz több pénzed ( nem kell annyi nyugdíjat adni az államnak ) mert szorgoskodtál egész életedben.
Sajnos egy modern kori rabszolgaságban élünk az időd adod el pénzért ( munkahely) nem azt csinálod amit szeretnél hanem azt amit másik megkövetelnek tőled különben éhen halsz szó szerint .Régen is így volt teperni kellett a betevő falatért nem azért mondom de ez most sincs másképp.

Topik gazda

kuliominer
kuliominer
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek