Topiknyitó: kuliominer 2024. 12. 16. 09:23

F.I.R.E. életmód (általánosságban)  

Közkívánatra :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
HerrLudwig 2025. 10. 17. 09:22
Előzmény: #957  FR73
 Ezen én is néztem. Remélhetőleg a seggüket azért nem ő törli ki....
N0MAD 2025. 10. 17. 09:11
Előzmény: #958  FR73
Csak figyelj, postafordultával megtudjuk hogy nem az általa elmondottak vannak önelletmondásban, hanem mi nem értjük mert ostobák, beszűkült gondolkozásúak vagyunk, amit az is mutat hogy ő gazdag, és egyébként is tök más lehetőségei vannak amiket fel se fognánk.
Továbbá nizza, yacht, húszévesen gazdag, iq, továbbadott iq, csakafidesz és gazdag ha ez kimaradt volna.
Nemhogy ai kellene a leképzéshez egy script meg egy temak.txt is elegendő :D
FR73 2025. 10. 17. 08:40
Előzmény: #957  FR73
Outpatient care a téma neve.
FR73 2025. 10. 17. 08:36
Előzmény: #956  N0MAD
Itt egy kicsit felnyerítettem, teljesen validnak tűnik.
Apa beszállt a családi házamba...
Apa fizeti a befeketési lakásaim hitelét...
Apa fizeti a kocsink hitelét...
Apa már intézi a külföldi tőkealapot...
Képzelem a vasárnapi ebédeket:
"Apa befizetted a csekkjeim?"
Tipikus második generációs "gazdagok", akik apatranszferrel működnek, a Millionaire Next Door könyv külön fejezetet szentel ennek a témának. És pontosan előjön itt, mint mintázat, remek.
N0MAD 2025. 10. 17. 08:06
Előzmény: #945  Törölt felhasználó
“ A vagyontranszfer több lépcsős folyamat, beszálltunk már a gyerekek családi házaiba, a jövőben fizetjük a befektetési lakásaik céges hitelét és a kocsijaikat, a végén pedig egy (magyar joghatóságon kívüli) trust jelenti majd a megoldást, amiben részvény és ingatlan is lesz.”
Lehet elfelejtetted továbbadni a nagypapa iq-ját hogy húszéves korukra nem gazdagidtak meg önállóan, továbbá nem mered rájuk bízni a vagyont.
Legalább jóképű volt a postás annak idején? :D
efranx 2025. 10. 17. 07:36
Előzmény: #952  Törölt felhasználó
"Az IBKR ilyen tekintetben hasonló, mint a TBSZ... a világ sokkal tágabb lehetőségeket kínál" - azt hiszem ez sokunkat érdekelne, milyen lehetőségekről van szó?
Josti 2025. 10. 17. 07:34
Előzmény: #950  Placi82
Erre a sziklaszilárd alkotmányra gondolsz? :D még ha benne lenne, akkor sem tekinteném biztosnak mert sajtpapírra írták ceruzával az alaptörvényt, nem kőbe vésték.
Placi82 2025. 10. 16. 23:07
Előzmény: #951  Nandi
Államosítás?? Arra ki gondol?  Én biztos nem.Egy világháború hamarabb lehet mint még egyszer kommunizmus szerintem. Elég ha a nagy  fogyasztási adó, mellé bejönne egy ingatlan és tőke jövedelem adó...
Mert a lumpent finanszírozni kell valamiből,ha az államadósság terhére már nem fog menni:) 
Törölt felhasználó 2025. 10. 16. 23:02
Előzmény: #948  Placi82
Nem gondolom, hogy jövő tavasszal ebből kormányváltás lesz, de előbb-utóbb bekövetkezik és akkor az ellenzéki oldalon szított gazdagellenesség át fog csapni gazdaságilag kontraproduktív, a tömegek által azonban lelkesen támogatott állami fosztogatásba. Ezért aztán a tőke külföldre költöztetése természetes válaszreakcióként fogható fel. Hogy ez rossz-e, az nem kérdés, de az ellenzéki oldalon terjedő gazdagellenes populizmusnak is meg kell fizetni az árát, hiszen a hülyeség mindig költséges. 🤷🏻‍♂️
Nandi
Az IBKR ilyen tekintetben hasonló, mint a TBSZ: neked biztos érdekes, nekünk nem, a világ sokkal tágabb lehetőségeket kínál, mint amilyen keretrendszerben az átlagos magyar munkavállaló jellemzően befektet.
Nandi 2025. 10. 16. 22:57
Előzmény: #950  Placi82
Az adózás az OK. De mondjuk egy államosítás-szerű dolog már nem működne, ha jól gondolom?
Placi82 2025. 10. 16. 22:50
Előzmény: #949  Nandi
Hát hogy a faszba ne.....
Mit osszekuzdottem, dolgoztam , a reszvenyeny portfoliommak. Most nagyon durva a nyereségem. És a jövőben realizalom És magyar állampolgárként , nem 15szazalek adó lesz hanem 40% vagy akár 60%. A NAVnak   automatikusan jelenti a Interactive bróker , sőt az KBC  , patria, etc minden komoly bróker cég. És akkor fizetni kell ,de nem mindegy , 15%,vagy 60%.az elvonas. Meg ne kérdezd miért nem TBSZ te tozsdezek. :). Mert nem. Pont. 
Ja és a TBSZ se alkotmányba vésett,csak szólok...
Nandi 2025. 10. 16. 22:37
Ha a pénzed külföldi brókernél van, mondjuk IBKR vagy más, az a magyar állam számára elérhető?
Placi82 2025. 10. 16. 22:35
Az fasza lesz , ha a működő tőkét ki akarod vinni az országból és a hasonlo tarsaid is ,feltételezem......... Legalább a tavaszt várd meg ha félted amid van. De értem mit mondasz....Hisz történelem rajongóként elég  két emberoltot ,ami nem sok, visszamenni a történelemben, és csak pislog az ember , hogy az elképzelhetetlen megvalósult...
Hiába bizonygatod, hogy ner lovagot meg a szemeddek se láttál élőben ,nehogy  személyesen.
Könnyebb elvenni a másét,mint megdolgozni érte , erről a  kulák 50 katasztralis holdas  sváb nagyapám is meselhetne ,mikor a komcsik megdolgozták...
Nincs új a nap alatt...
Placi82 2025. 10. 16. 22:23
Előzmény: #929  Bolton01
Alapítványi forma. Te meghalsz és a fiad ül be a családi alapítványi kurátori székbe. Oszt jó napot. Nincs örökösödési adó  Sőt még vagyonleltar  se ..Hisz csak egy alapítványi vezető lettél. De közben meg a családi vagyont vetted át. 
Angol szász országokban ez működik stabilan. Anglia, és USA  Ott úgy van rea jogrend is szabva, evszazadosan.
EU ban nem életbiztosítás. Itt nem müxik szerintem. Mármint az Európai unióban.
Ja és ez nem földi halandoknak valo...kb OTP vezér től felfelé.......kategória.
Második kérdésedre a válasz Demokrácia az ilyen. Ezért bukott el anno ókori Görögországban , és ókori  Romaban is. És lettek diktátorok,császárok. Kritikussá való  helyzetben szükség van  a Cincinatusokra,mert káosz jön. De sokszor csak hülyék jönnek,és terror  és maradnak is. Ilyen az emberiség története.
Törölt felhasználó 2025. 10. 16. 22:04
Előzmény: #942  Freszelés
Én franciát, britet és amerikait is láttam már ennél sokkal súlyosabb problémák miatt dühöngeni. Az egészségügy és az idősgondozás a nyugati világ egyre több országban számít válságterületnek, egyben felértékelődő üzleti lehetőségnek.
Törölt felhasználó 2025. 10. 16. 21:58
Előzmény: #897  Bolton01
Más helyzetben vagyunk, mint itt a legtöbben, ezért a felmerülő nehézségeink és a megoldásaink is eltérőek, tehát a leírtak ennek tükrében értelmezendők. Számunkra egy sávosan emelkedő adómérték az ingatlanokból származó jövedelemre, vagy egy, a lakásszámmal (vagy értékkel) növekvő adómérték nagyobb adóterhet jelentene, mint az átlagnak, ezért erősebb az ösztönzés a kitettségünk csökkentésére. Ezért és a jó kiszállási pont miatt (árak magasan, a forint erős) csökkentjük most a hazai ingatlantulajdonunkat, ami a mi helyzetünkben logikus lépés.
Most alapvetően ázsiai fókuszú részvényekbe forgatjuk át az ingatlanok árát. A vagyontranszfer több lépcsős folyamat, beszálltunk már a gyerekek családi házaiba, a jövőben fizetjük a befektetési lakásaik céges hitelét és a kocsijaikat, a végén pedig egy (magyar joghatóságon kívüli) trust jelenti majd a megoldást, amiben részvény és ingatlan is lesz.
Placi82
Hasonlóan gondolkodunk, ezért is válunk befektetési szempontból egyre inkább nemzetközivé (minket a magyarországi tőkealap, de a TBSZ sem érdekel). A nagyszüleimet kifosztották a komcsik, okultunk belőle, még egyszer ezt már senki nem fogja megtenni a családunkkal. A vagyonadót a megmaradt hazai befektetéseink és a saját ingatlanjaink után be fogjuk fizetni, a többi a magyar állam számára már nem lesz elérhető. 🤷🏻‍♂️
N0MAD 2025. 10. 16. 20:02
Előzmény: #943  Freszelés
Alapítsunk izom miatt fix hogy a tiszára szavazok klubot :D
Freszelés 2025. 10. 16. 19:28
ja és izom, ha nem megyek el szavazni életemben gyakorlatilag először így 40 felett (a tiszára), akkor rohadjon ki a belem.
elérted. pedig sose hittem volna hogy elmegyek.
de te megcsináltad a lehetetlent.
Freszelés 2025. 10. 16. 19:26
Előzmény: #940  Nandi
láttam már fideszest őrjöngeni, hogy a kórházban neki kell a saját apját a szarból kimernie mert a személyzet nem végezte el - akármi miatt. de azért csak előtte, közben és utána is.
Valiz
Valiz 2025. 10. 16. 19:25
Előzmény: #932  izommanvagyok
Hú, de mocskosul fárasztó vagy.

Topik gazda

kuliominer
kuliominer
3 1 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek