Nekem teljesen mindegy mit csinál. Ha Varga mellett tapsolna, vagy azt figyelné, hogy Matolcsy éppen merre figyelhet a két irány közül... engem az se érdekelne. :D
Minek váltana tömegesen, ha "erősödik a forint"? . Erről már beszéltünk, a deviza-diverzifikáció miatt. Azért hazánk és a forint nem a kiszámíthatóság és a megbízhatóság csúcsa. Nem muszáj tömegesen váltani, én pl. minden új forint csúcs elérésekor (pár forintonként) hasonló összegben váltok. Így nem kell kitalálnom, hogy hol lesz a maximum.
Ki az, aki józan ésszel el képes azt hinni, hogy valami neki 25 évig végig fixen ugyanannyi lesz, kormányoktól, világpolitikától, stb függetlenül?? Ehhez tényleg azt mondom, hogy szellemi fogyatékosnak kell lenni.
Értem, hogy talán jogos a kérdés. Mégis feleslegesnek érzem. Devizát annyit vált, amennyi éppen kell. Minek váltana tömegesen, ha "erősödik a forint"? Rá van kényszerülve? nincs. Ha külföldön venne bármit, majd akkor vált. Addig meg csordogál a szerény kamat.
"Nyersanyag piacot nem ismerem." . Nagy tud lenni az ingadozása. Az arany és talán még inkább az ezüst hosszabb távon még bőven mehet. Évek óta túlkereslet van az ezüstre és az aranyhoz viszonyított értéke és alacsonynak számít hisztorikusan. Én Lithium-ot is vettem (azt is ETF-ként), rendkívül nyomott az árfolyama, de abban is tud ingadozás lenni. . Viszont egy jelentősebb recesszió komolyan meg tudja viselni az ipari felhasználású nyersanyagokat. Az arany a kivétel, mivel az jelentős mértékben befektetési-biztonsági eszköz.
Nem vita. Párnacihaban nem tarthatom, deviza nem kell. Tőzsdékben nem hiszek ilyen árazásokban, ingatlanok is túlárazottak. Ennyi a folyamatos konklúzió. Jön aminek jönnie kell. Forintban nem megyünk csődbe, elinflálás lehet, az mindenkire hatással van. Bankcsőd, államcsőd is. Tehát maradok itt
Nem vitatkozva, csak kiegészítésként: Ha omlást vársz akkor biztos hogy egy kis ország pénznemében kell tartani mindent, diverzifikáció nélkül? Tudom, eurhuf évek óta ugyanannyi rezdületlenül. Ennek tudatában kérdezem.
Magyar Állampapír tulajok