Csökkenő kamatkörnyezetben szerintem előny lehet ha 5évig biztosítva van a magassabb kamat de ha még is adódik jobb lehetőség 0.5%büntiért ki lehet venni év közben is.
Szerintem nem olyan nagy elôny az, hogy automatikusan hozzácsapják a kamatot. Aki figyel az állományára, úgyis beírja a naptárába az esedékes befolyó összegeket és az akkori tudása szerint legjobb papír(ok)ba teszi. Ezzel is megvan a kamatos kamat, és még rugalmasabban is követhetôk a lehetôségek ahhoz képest, mintha évekre elôre elkötelezôdnél, hogy a jövôbeli kamatokat mibe fekteted.
Azt nem értem ,hogy a máp+ esetén általában nem említik azt ,hogy ha 5évig tartva van a papír és nem vesszük ki a kamatot akkor mivel automatikusan hozzá csapják a tőkéhez azzal együtt kamatozik tovább ezt nem nagyon tudja a többi befektetés. És így 5 évig évente 7% felett hoz hozzá téve még a kedvezőbb kiszállási lehetőséget szerintem messze a legjobb alternatíva gondolom ezért is van lekorlátozva a vásárlási mennyiség tudják ezt ők is. Vagy javítsatok ki,ha tévedek.
Csakis Orbánt kell hallgatni. Az ő előrejelzései mindig bejönnek. Ha idén nem, majd jövőre. Ha akkor sem, majd azután. (ld. repülőrajt, gazd. növekedés stb)
Két hét múlva jön az N2030/M3 Fixmápot felemelték 250M-ra. Amúgy 1évre a máp+ jobb ,mint a fixmáp. Lehet pont emiatt az 1év miatt terelik inkább a fixmáp felé a népet. 2évnél már jobb a fix, picit, tized %okról beszélünk. BMÁP a trójai faló. Mindenki látja, de mégse hiszik el. Ha 7,2-7,5 körül adna 1 évre, 1 éves időtávon akkor ez a best buy. Hozza a fixmáp ~%ot visszaváltva.
"infla bekezdett egy 5,5%-al, ez +1,5 prémiummal számolva 7% LENNE, ha ilyen értékek jönnek végig." . Hiába jönnek ilyen értékek. Lehamisitják, sajnos. Lásd januári éves infláción(5,5%) belül az élelmiszer inflációt, ami 6,0 százalékra sikerült kihozni éves alapon. Ugyanmár. Ezt valaki elhiszi?
a kamata is változott 0,5%-okat ballagott felfele: 1. év osztott volt 3,5-4% fél-fél évre időarányosan (tehát 1,75 és 2%) 2. év 4,5% 3. év 5,0% 4. év 5,5% 5. év 6% most kapásból "kb ennek az alján indul". 5,75% és 0,25%-öket emelkedik évente 6,75%-ig Tehát ez változás. Ami viszont változatlan (RÉGI MÁP+ vs. ÚJ MÁP+ is így működött) Évente Kamatos kamattal fut tovább Bünti csak -0,5% év közben, kamatforduló + 5nap : nincs bünti A régi MÁP+ 1 év után kuka lett...követi ez is a sémát?
Elnézést, de lehet, hogy volt már itt, vagy ismert infó. Viszont én csak ma vettem észre mert nem foglalkoztam már vagy 5 éve Magyar Állampapír Plusszal, és csak tájékoztatásul(!) írom, ha valakit esetleg érintene: A tavalyi év közepétől már nem hetente jön ki egy-egy papír, hanem havonta (az elnevezése is ezt követi). Másrészt nem tudom régebben mennyi volt az értékesítési korlát, de most fejenként Tízmillió forint. Tehát egy évben maximum 12*10 000 000, azaz 120 millió forint tehető ebbe a papírba (egy fő, egy szolgáltatónál).
Megj.: most ezt attól függetlenül(!) írtam, hogy milyen logika alapján érez(het)né azt valaki, hogy ilyen papírt vegyen.
Most voltam a LIDL-ben, belöktek a tejes kartonok közé, úgy tolongtak a 10ft-tal olcsóbb tejért....... 125 G vaj nem lett olcsóbb (499 Ft) tavaly 399 Ft a 250g-os vaj sós/sima még -10%-al is 4100 Ft/kg körül van....tehát még így sem olcsóbb, mint a 125grammos...ami amúgy sokkal jobb... 2,8 ESL Tej 389>379 Palackos 2,8 ESL Tej 499> 449 Nagy Márton büszke lehet. Ha erre a nagy akciózásra az infla lecsattan 5,5-ről 3%-ra, hát megemelem a kalapom, akkor nem sokat várok a PMÁP-pal az 1x biztos.
1 éves időtávon +2350Ft-ot hoz / 1 Millió Ft a FIXMÁP, aki emiatt most és azonnal vált +1,5% prémium PMÁPról FIXMÁPra, az számomra teljesen érthetetlen. Persze lehetne mondani, hogy a fixmáp jobb, mert 3 havonta szórja a manát. Kinek mi a praktikus. Az infla bekezdett egy 5,5%-al, ez +1,5 prémiummal számolva 7% LENNE, ha ilyen értékek jönnek végig. Pont emiatt a kezdeti 5,5% miatt nem fog csökkenni a kamat, kitartják még 1-2 hónapig, az arra pont elég, hogy mozizzunk PMÁP-ban, hátha történik valami. Ha nem történik semmi, mégis inkább kamatcsökkentés szele kerülget minket, akkor FIXMÁP/ BMÁP. Ha meg borul a bili, a Nagy-Varga tervek, akkor az 5,5 % "csak a kezdet", nem az alja. Én erre spekulálok, emiatt nem dobom még a PMÁP-ot. Mint írtam, kivárás, pont a leírtak miatt.
Magyar Állampapír tulajok