Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Dehogynincs
Dehogynincs 2023. 07. 09. 06:04
Előzmény: #42879  Murdoch
Nem tudom, szándékosan vagy akarattal használod az oroszbarát kormányunk zavaros fogalmait, de mondj már az EU-ban egy nemzetállamot!
Franciaország nem nemzetállam. Tele van mindenféle szedett-vedett népséggel a volt gyarmatairól és több milliós muszlim lakossága is van.  
Az orosz-ukrán háborúban is az az egyik hivatkozási alap, hogy az ukrán "nemzetállamban" több millió orosz él.
A szovjet utódállamokat erősen eloroszosították. Mindegyikben van több millió orosz, aki azt mondja, hogy már az apja és a nagyapja is ott élt.
Murdoch 2023. 07. 08. 23:13
https://index.hu/kulfold/2023/07/08/emmanuel-macron-nato-japan-iroda-veto-terjeszkedes-azsia/
Hoppá! Már értem miért fogadták nemrég úgy Macront a kínaiak, ahogy. Nagy játék van a háttérben, az EU kapaszkodhat a székébe, itt a nemzetállamoknak áll a zászló. Még a végén kilépnek a NATO-ból a franciák, de ja vu...
Murdoch 2023. 07. 08. 23:01
Előzmény: #42872  Dehogynincs
Oké, könnyű ekézni a szovjet megszállást és jogos is. De a világ változott. Most nem kell menekülnöd, de gazdaságilag és szuverenitást tekintve ugyanúgy béklyó van rajtad, szvsz. Adatok, információk stb., ezeket nap, mint nap gyűjtik rólad és nem csak a kelet. Csak éppen nem annyira fájó, mert nem látod. Az eredményt tekintve viszont ugyanaz a cél, mint a SZU idejében. Megfigyelés és befolyásolás. Nincs új a nap alatt.
Dehogynincs
Dehogynincs 2023. 07. 08. 20:41
Előzmény: #42849  Tazsomaru
Aha voltál sorkatona. Sorkatonaként is szabadnak érezted magad?
Az egyik rokonom sorkatonaként részt vett a Felvidék megszállásában 1968-ban. Hasonló helyzetben te a parancsot teljesítetted volna vagy megtagadtad volna?
sityaki 2023. 07. 08. 20:29
Előzmény: #42849  Tazsomaru
Gratulálok. Valóban nem szeretném, ha éles helyzetben te állnál mellettem (vagy mögöttem...). Ahogy szomszédnak se kívánnálak.
Istvan78 2023. 07. 08. 20:08
Előzmény: #42872  Dehogynincs
Sokat mond T.-ről,hogy ő a szocializmusban szabadnak érezte magát. Még így utólag se gondolja, hogy agymosottként érezhette annak magát, utólag meg egy átvertnek, annak, akinek a legtöbb dologban hazudtak, ő meg elhitte.
Egyébként ezzel a szabadság céllal tévútra vitte a vitát szándékosan T., ez a háború nem elsősorban a demokrácia (szabadság)/diktatúra kérdésről szól, habár arról is.
Istvan78 2023. 07. 08. 20:03
Előzmény: #42870  vigkrisz
Még ehhez a témához. Büszkén gondoljuk magunkról, hogy annó Európát is védtük a töröktől, most meg büszként gondolta/gondolja Orbán magáról, hogy a kerítéssel Európát védtük/védjük a migráns tömegektől, terroristáktól. Szóval hol is itt a következetesség? 
Persze, mondja erre  sok ember, NATO tagok vagyunk, úgyse támadna meg bennünket Oroszország, de a dolog nem ilyen egyszerű. Az oroszok már eddig is támadták a NATOt  heckerekkel, troll hadsereggel, gazdasági zsarolással, titkos (terror) akciókkal. Ha győznének, ezt a magatartást tovább erősítenék, a fellazítás, a tagok egymásnak ugrasztása tovább  fokozódna.
Dehogynincs
Dehogynincs 2023. 07. 08. 19:57
Előzmény: #42819  Tazsomaru
Nem harcoltam ellenük.
A szabadságért meghalnék, de most már könnyen beszélek, mert megettem a kenyerem javát.
Az a Szovjetunió nagyobb volt mint a mostani orosz birodalom és Ukrajna is jóval nagyobb Magyarországnál. Ukrajnának a mérete miatt jobbak az esélyei. Ezt az is mutatja, hogy ma a háromnapos villámháború 500. napjánál tartunk.
Te mit érzékeltél a szovjet megszállásból, azon kívül, hogy szabadnak érezted magad, nem kellett rettegned, menekülnöd és elhagynod az otthonodat?
A Kádár-rendszerben voltál-e katona és ha igen, akkor a magyar néphadseregben vagy a vörös hadseregben?
vigkrisz 2023. 07. 08. 19:14
Előzmény: #42842  Tazsomaru
Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter öt pontot fogalmazott meg azzal kapcsolatban, hogy mikor és milyen módon vethetik be azokat a kazettás lőszereket, amelyeket sokak szerint azért nem kellene átadni Ukrajnának, mert a civil lakosságra is veszélyt jelenthetnek.A kazettás bombákat Oroszország a háború kezdete óta számos alkalommal használta már. Az Egyesült Államok tisztviselői azzal érveltek, hogy Ukrajnának – az oroszokkal ellentétben – nem áll érdekében, hogy a saját civil lakosságát veszélyeztesse e fegyverek használatával. Olekszij Reznyikov azt írta, hogy az öt pontot, amelyhez tartják magukat, a szövetségeseikkel is ismertették, és az amerikaiaknak írásba adták, hogy tartják ezekhez magukat.Az öt pont lényege a következő:
  • Csak Ukrajna megszállt, nemzetközileg elismert területein vetik be a fegyvereket, Oroszország területeit nem lövik vele.
  • Lakott területen nem használják a fegyvert, csak olyan helyeken, amelyeken kizárólag orosz katonák találhatóak.
  • Állandóan dokumentálni fogják azt, hogy hol vetik be a fegyvereket.
  • E dokumentálás alapján, ha visszafoglalták az adott területet, akkor aknamentesítik a régiót, hogy a harcok lezárulta után se robbanjanak fel civilek egy-egy aknára lépve.
  • A nyugati államokat folyamatosan tájékoztatják a lőszerek bevetésével kapcsolatban, hogy biztosítsák azok szakszerű, megfelelő használatát. 
  • vigkrisz 2023. 07. 08. 19:12
    Előzmény: #42869  Tazsomaru
    "az ukránok értünk is harcolnak" témához, ilyennek látja a helyzetet az, aki nem az orosz propaganda által agymosott, orbáni "mindenkit leszarok, csak én számítok" hozzáállás szerint éli az életét :
    Maia Sandu, Moldova elnöke szombaton az ukrajnai háború 500. napja alkalmából köszönhetet mondott azért, hogy az országát is védik az orosz agressziótól az ukránok – írja az Ukrajinszka Pravda.Az államfő hangsúlyozta, hogy az oroszok rengeteg háborús bűnt követtek el, és civileket öltek meg Ukrajnában. Hozzátette azt is:Az ukrán hadsereg bátorságának, a civil lakosság ellenállásának köszönhetően Moldovában béke van. Szolidáris vagyunk Ukrajnával szemben, és mindent megteszünk, amit lehet, hogy mellettünk maradjunk.Hozzáfűzte még azt is: „Ukrajnának győznie kell, más megoldás nem lehetséges”.
    Tazsomaru
    Tazsomaru 2023. 07. 08. 17:40
    Már az első sorok után sejtettem, hogy bánni fogom, hogy lemerészkedem a PF fórumának legmélyebb bugyraiba, de elgyengültem és kikívánkozott ez már belőlem. Elnézést, ha valkit megbántottam, de az is volt a szándékom. :D Most fájdalmas búcsút veszek és ezentúl probálom fegyelmezetten kerülni a helyet.
    vigkrisz 2023. 07. 08. 17:18
    Előzmény: #42865  goapsy1
    most elképzeltem, ahogy az elsíbolt sárkányellátós drónokat reptetik "zselé" kölykei, reális, ugye? :-))))
    goapsy1
    goapsy1 2023. 07. 08. 17:12
    Előzmény: #42863  Tazsomaru
    Nem, ők nem a "másik csapatnak" (gyk, a megszálló agresszornak) szurkolnak, hanem konkrétan a Kreml ruszki propagandáját nyomják, főállásban, 20 nicken.

És akkor arra ki se térek, hogy mi lehet az, "aki" 56' országában a ruszki megszállásnak "szurkol". 🤮🤢
    Törölt felhasználó 2023. 07. 08. 17:12
    Előzmény: #42862  goapsy1
    Igen, tervben volt. Sikerült nekik az ügynököket partvonalra tenni, de sokáig rázós volt.
    Figyelniük kell, szívesen eszkalálnának a ruszkik, látszik dolgoznak rajta. 
    A németek megfogták, Szerbia- Koszovó lőporos hordó, a franciáknál is nagy kérdés mennyit tettek hozzá, de mintha ott sem lacika gondolatainak irányába mennének a dolgok - szerencsére! 
    goapsy1
    goapsy1 2023. 07. 08. 17:09
    Előzmény: #42860  Tazsomaru
    "Amit ti utalgattok, nem tudni zselé mennyit síbol el belőle."

Ha rólad valaki azt kezdené terjeszteni, hogy "óvatosan adjatok ennek a Tazsomarunak pénzt, isten tudja, mennyit lop el belőle egy {0 - az összes} tartományban mozogva", te mire gondolnál utána?

Arra, hogy épp lopással gyanúsítottak meg, vagy arra, hogy á, de kedves ez az ember, nem zárta ki kapásból, hogy nem vagyok tolvaj?
    Törölt felhasználó 2023. 07. 08. 17:08
    Előzmény: #42857  vigkrisz
    Elfogy a NATO lőszere - csak találtak 3 millió darabot ( oroszország gyártókapacitása egy millió per év)
    Ezekkel szépen meg lehet tisztítani az elaknásított vonalakat ( légi, tüzérségi fölény  hiányában nehéz az offenzíva)
    Ez utóbbi a baja a muszkáknak, át fognak törni az ukránok, ha megérkezik a tüzérségi lőszer- meglesz a fölény, valamit ki kell(ene) találni a ruszkiknak, a nagy terv bedőlt.
    Tazsomaru
    Tazsomaru 2023. 07. 08. 17:06
    Előzmény: #42861  Törölt felhasználó
    A "rajtatok kívűl"-ben ők is benne vannak. Ugyanazt a meccset nézitek, csak ők a másik csapatnak szurkolnak. Ti erre köpködtök, ők meg arra.
    goapsy1
    goapsy1 2023. 07. 08. 17:04
    Előzmény: #42855  Törölt felhasználó
    Ha megkapták volna Ukrajnát tavaly februárban, ahogy tervezték eredetileg, szinte biztos, hogy már Moldova se létezne, csak valami "ex-moldáv népköztársaság"-ként.

Ahol természetesen "népszavazás" "követelte", hogy csatlakozhassanak a testvéri Oroszországhoz.

Aztán jönne szép sorban minden, ami elérhető.

Amúgy nekünk is milyen fasza lenne a testvéri Oroszországgal szomszédosnak lenni! 🤩
    Törölt felhasználó 2023. 07. 08. 17:02
    Előzmény: #42853  Tazsomaru
    Nézd végig Prophet/ Sturmgewehr/brahista/Hlaci75/Sehmet/ WLM és a többiek hozzászólásait- linkjeit - “zongorista” jeligére

Topik gazda

sotime
    4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek