Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Tazsomaru
Tazsomaru 2023. 07. 08. 15:57
Előzmény: #42818  vigkrisz
Én az RTX, BA és LMT-n keresztül támogatom a háborút.
Tazsomaru
Tazsomaru 2023. 07. 08. 15:52
Előzmény: #42809  Dehogynincs
Na, végre egy válasz. Így tőled meg tudom kérdezni, hogy te ezért harcolnál is az oroszok ellen? Meghalnál a "szabadságért"? Vagy elküldenéd a fiaidat harcolni a "szabadségért"? Nem kell rá válaszolnod, de én válaszolok. Én NEM! Minden tiszteletem a tied, ha te igen.
vigkrisz 2023. 07. 08. 15:47
Előzmény: #42817  Tazsomaru
Tazsomaru
Tazsomaru 2023. 07. 08. 15:40
Előzmény: #42814  goapsy1
"Ha valaki nem szarik' bele magasról..."
Nem az a különbség kettőnk között, hogy én beleszarok, te meg nem. Abban különbözünk, hogy én bevallom és csöndben vagyok, míg te és itt sokan mások a szátokat járatjátok, miközben ugyanúgy szartok rá. Lehet kérni ukrán vagy orosz állampolgárságot és felmenni a pályára. Tárt karokkal várnak mindkét oldalon. Lehet harcolni a "szabadságért".
sityaki 2023. 07. 08. 15:20
Előzmény: #42812  Törölt felhasználó
A szokásos kettős "erkölcs". A gazembereké.
goapsy1
goapsy1 2023. 07. 08. 14:07
Előzmény: #42805  vigkrisz
Tökéletes leírás, ott a pont.    

Csak egyetlen apró kiegészítés: "Az ukrán álláspont erről most az, hogy az nem béke, amiben nincsen semmi garancia arra, hogy Oroszország nem kezdi el egy-két év múlva újra a háborút." - tegyük hozzá, hogy tanulva a mostani tapasztalatokból, és pótolva az eddig elvesztett fegyvereiket.
Most meg lehet állítani őket, akkor már nem biztos.
goapsy1
goapsy1 2023. 07. 08. 13:59
Előzmény: #42807  Tazsomaru
Tényleg, tuti ez lehet a megfejtés. 🙂

Ha valaki nem szarik' bele magasról, hogy egy terrorállam népirtást folytat a szomszédban, az csak azért lehet, mert a tőzsdén szerzett sebeit nyalogatja.

😀😀😀
goapsy1
goapsy1 2023. 07. 08. 13:57
Előzmény: #42804  Tazsomaru
"Én inkább a cselekvés embere vagyok. Ha valami zavar, teszek ellene" - az eddigi kommentjeidből is pont ez jött le. 😃

"Ezért kerek perec bevallom nemérdekel, hogy ezek mivel, hogyan mikor ölik egymást."

Nincs ezzel gond, csak aztán ne csodálkozz, mikor mást sem érdekel majd, hogy adott esetben téged hogyan - mikor - mivel ölnek. 😉 Ez amúgy a Ner-ben nagyon elterjedt mentalitás, fülét-farkát behúzva kussol a cégvezető, nincs neki baja semmivel - egészen addig, míg meg nem tetszik a NERnek a cége, és le nem nyúlja. Örök kedvenc a témában Ürge-Vorsatz Diána, aki fidesz-szavazóként szintén nem foglalkozott semmivel, tette a dolgát - egészen addig, míg a fidesz be nem darálta a munkahelyét. 🙂 (idézte már valaki Niemöller sorait lejjebb, érdemes lenne elolvasgatnod.)

"Az megfordult már a fejedben, hogy annó amikor végég shortoltad az usa piacok egyik legnagyobb ralliját, inkább betársulsz bezos mellé és amazon részvényeket veszel"

Meg. Sőt, az is megfordult a fejemben, hogy ha bevásárlás helyett nyertes lottószelvényt veszek, azzal is mennyivel jobban járok. 🙂 kár, hogy se a nyertes lottószelvény, se az "usa piacok egyik legnagyobb rallija" nincs megcímkézve előre, hogy csak le kelljen venni a polcról. 🙄

Amennyiben bezos lábszagának számít az, hogy egy viszonylag egyszerű munkával 7 hónap alatt megkeresem a magyar éves fizum többszörösét, és utána jó 5 hónapig csak otthon nyaralok, kirándulok, családdal-haverokkal vagyok, akkor nekem jó ez a bezos-féle lábszag. 😉 Tudod, ez a hanyatló nyugaton tartott modern rabszolgalét már csak ilyen, nem olyan szabad és gondtalan, mint otthon, Mo-n. 😂😂
Amúgy igen, ismerem én is a cikkeket a szegény elnyomott amazonos munkásról, aki flakonba hugyozik, mert nincs ideje slozira menni - biztos van ilyen Amazon-raktár is, (talán leginkább az Usában) amelyekben én megfordultam, az egyik se volt ilyen. 
Sőt, hiszed vagy sem, ha tudják rólad, hogy 
a, dolgozol, és nem a tököd vakarod egész nap 
b, nem csinálsz ordenáré hibákat,  akkor bizony simán hagynak nyugton dolgozni, nekem már senki nem szól bele, mikor megyek és hova, pedig finoman szólva sem követem mindig az amazon-processt - csak tudják rólam, hogy amit megcsinálok, azzal utána nem lesz gondjuk. Ellentétben mondjuk a nonstop dumáló, mindent leszaró arabbal, akikre eredetileg a fegyelmezős rendszer be lett vezetve (joggal, mert enélkül semmit nem dolgozna.)
Törölt felhasználó 2023. 07. 08. 13:49
Előzmény: #42800  Sehmet
- az USA nem írta alá az egyezményt, de úgy állítod be, miért kéred rajta számon?
- Oroszország nem írta alá az egyezményt, gyártja, sőt használja is Ukrajnában és Szíriában is, de őket nem ítéled el
Törölt felhasználó 2023. 07. 08. 13:41
Előzmény: #42802  Sehmet

Elolvasom mindkét oldalt (origo-t is).
"Ezekben nem hinni kell, hanem tudni"
Nem, ezt nem kell tudni, hogy egy szerződést ki és mikor ratifikált, ez tévedés.
A témában jártasnak is csak annyit, hogy hol kell keresni.
Ez valami friss diploma, hogy ennyire fontos?
tom6210 2023. 07. 08. 13:39
Előzmény: #42798  Sehmet
Hadd kapják csak a ruszkik a kazettas bombakat a pofajukba. USA nak sok van el kell hasznalni! :D
Dehogynincs
Dehogynincs 2023. 07. 08. 13:37
Előzmény: #42790  Tazsomaru
Én éltem.
Érzékeltem, hogy a választásokon egy jelölt közül volt szabad választani.
Érzékeltem, hogy 1984-ben nem vettünk részt Los Angelesben az olimpián.
Érzékeltem, hogy 1968-ban megszálltuk a Felvidéket. Érzékeltem, hogy visszajöttünk onnan, pedig ott is otthon voltunk.
Érzékeltem a vasfüggönyt. Amikor háromévenként utazhattam nyugatra, akkor érzékeltem, hogy Európa nem egészen úgy fest, amilyennek a kommunista propaganda leírta.
Érzékeltem, hogy az iskolában kötelezően tanították a megszállók nyelvét.
tom6210 2023. 07. 08. 13:36
Előzmény: #42781  Tazsomaru
Már egyszer linkeltem.
Tessék megnézni mit műveltek itthon az oroszok:
https://youtu.be/ii0-Z1QzFhg
Tazsomaru
Tazsomaru 2023. 07. 08. 13:20
Előzmény: #42803  emerald
Szerintem a többség átlátja azért. Ne ebből a topikból indulj ki. Itt a 90% az egóját fényezi csak. A tőzsdén szerzett sebekeiket nyalogatják. :)
vigkrisz 2023. 07. 08. 13:12
"Ukrajna kétségtelenül megérdemli a NATO-tagságot - jelentette ki Recep Tayyip Erdogan török elnök a Volodimir Zelenszkij ukrán államfővel péntek este tartott közös találkozóját követő sajtótájékoztatón."
vigkrisz 2023. 07. 08. 13:01
Előzmény: #42803  emerald

akkor az orosz propaganda helyett egy kis valóság, mert szemmel láthatóan fogalmatok sincs arról a pusztításról, amit az oroszok nap mint nap csinálnak Ukrajnában, a szerző író, fordító, antropológus, Ukrajna-szakértő:
"Azt szoktam mondani erre, hogy ebben a helyzetben nagyon megtévesztő olyan absztrakt kifejezésekkel dobálózni, mint háború, meg béke. Onnan érdemes indulni, hogy konkrétan azzal az adott emberrel, akiről beszélünk, mi történik. Mondjuk az a költő, akinek a versét lefordítom, mit gondol erről az egészről, hol van, mit csinál?AKI JÁRT UKRAJNÁBAN AZ ELMÚLT MÁSFÉL ÉVBEN, AZ PONTOSAN TUDJA, HOGY AZ UKRÁNOKNÁL SENKI NEM AKAR JOBBAN BÉKÉT.Amikor látsz egy leszőnyegbombázott várost, elpusztult otthonok tízezreit, szétszakított családokat, amikor látod, hogy mindenkinek meghalt már valakije, vagy van olyan családtagja, aki a fronton van, nem lehet ép ésszel állítani, hogy ezek az emberek bármi mást akarnak, mint a háború végét.A békének viszont ezerféle jelentése van. Az ukrán álláspont erről most az, hogy az nem béke, amiben nincsen semmi garancia arra, hogy Oroszország nem kezdi el egy-két év múlva újra a háborút. Nem béke magára hagyni a megszállt területek lakosságát abban a jogi vákuumban, rendszerszintű atrocitásokkal, civilek elleni erőszakkal, amit mindenhol látni. Az sem béke, ha nincsen valamilyen típusú igazságszolgáltatás, még ha mindenki érti is, és hogy ez csak részleges lesz. Az sem béke, amikor nem lehet egyértelműen kimondani, ki az agresszor ebben a történetben."
Vonnák Diána: Muszáj emberi módon megérteni a háborút, ha nem akarunk morálisan zsákutcába menni (444.hu)
Tazsomaru
Tazsomaru 2023. 07. 08. 12:59
Előzmény: #42791  goapsy1
Én inkább a cselekvés embere vagyok. Ha valami zavar, teszek ellene. Nem irogatok faszságokat, mert ahogy te is írod az nem segít semmit. Ezért kerek perec bevallom nemérdekel, hogy ezek mivel, hogyan mikor ölik egymást. Az érdekel, hogy hol. Ne ott ahol épp én és a szeretteim vannak. Azt is elárulom, van az a pont amikor én is a menekülést választom, de az nem a ruszkik lábszaga. :D
Az megfordult már a fejedben, hogy annó amikor végég shortoltad az usa piacok egyik legnagyobb ralliját, inkább betársulsz bezos mellé és amazon részvényeket veszel, akkor igazából nem is érdekelne milyen a rendszer és nem kellene bezos lábszagát most szagolnod? ;)
emerald 2023. 07. 08. 12:52
Előzmény: #42768  Tazsomaru
Szívemből szóltál. De jó volt olvasni!
Sajnos ezt a többség nem látja át. De örülök h nem kizárólagén vagyok a fehér holló :)
Sehmet
Sehmet 2023. 07. 08. 12:49
Előzmény: #42795  Törölt felhasználó
No, ez korrekt volt! Ezekben nem hinni kell, hanem tudni. Persze, a topictársaid egy része szerint nekem nincs semmilyen végzettségem, nem tudok semmilyen idegen nyelvet, stb. Ebből kiindulva ugye honnan is tudhatnék valamit jobban bármit, mint a 444 újságírója. Hát, azért ezt legalább revideálhatnád. Tudod, a nemzetközi tanulmányok szaknak egyik tantárgya a biztonságpolitika, amit most a Corvinuson Gálik Zoli oktat.
goapsy1
goapsy1 2023. 07. 08. 12:47
Előzmény: #42796  Törölt felhasználó
"a lelkes kommunisták pedig megint itt éljenzik az oroszokat!"

Most üt vissza az, hogy anno mi voltunk a legvidámabb barakk. 
Az maradt meg a nép jó részében, hogy volt úgy-ahogy létbiztonság az azt követő vadkapitalizmussal szemben (más kérdés, hogy ehhez pont a ruszkiknak vajmi kevés közük volt) olcsó volt a virsli, meg a sör, és nem kellett felelősséget vállalni semmiért.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek