Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Peti84
Peti84 2026. 05. 30. 18:21
Előzmény: #139639  JohnAnthony
Robosense-t es Xiaomit HKD-ben napi szinten nezem, gyakorlatilag mind a ketto eves melyponton van. Xiaomi oktober ota esik, ha fordul akkor nagy pakkal beleszallok. Radarosok kozul az Arbe-t tartottam, csinalt egy duplat realizaltam, de lehet 1 usd alatt vissza is vennem a pakkom. Hk9868 (xpeng) még esnie kene szerintem, 2026q1 szep veszteseg lett, megy az lejjebb az elkovetkezo hetekben szerintem.
JohnAnthony 2026. 05. 30. 17:47
Tisztelt Urak, srácok!Sajnos az elmúlt pár hónapban spacet kivéve a server gyártók mentek a legnagyobbat amik teljesen korrekt áron voltak pár hónapja majdnem hogy ajándék value áron pure AI kitettseggel. DELL: 220%Lenovo : 150%HPE: 100%SMCI : 110% a 19,5 mélypontrol( talán ezt nem bánom egyedül a binary governance risk miatt) 
Teljesen kimaradtam belőlük pedig watchlisten voltak. Nem baj remélhetőleg ezekből tanul az ember. 
MSFT, Amazon , SAP, Adyen , NOW, FICO, Flutter, EVO,DKNG, CHTR, PANW, angliai ingatlan szektor stb kötötte le a figyelmem. 
 Fico meg a NOW megindultak de hogy őszinte legyek kezdem azt gondolni hogy hosszabb távon ennél sokkal jobb lehetőségek vannak. Azt hiszem hogy a fizikai AI lesz a következő évtizedek legnagyobb robbanása. Lidar, Edge AI, Shutter és Ai image sensors, humanoid robots, warehouse robotics, Evtol stb
Amiket gondolom hogy jelenleg jó áron vannak és még nem rohantak fel :
$XPEV- Xpeng Inc - SEHK-en venném 
Xpeng AI day 2025 ajánlom megnézni. 
- Humanoid robots :Xpeng Iron humanoid robot elég komoly majdnem hogy piacvezeto freedom of movement téren - EVTOL :nagyon mennek bele a EVTOL piacbe és jobban bízom egy ekkora cégben mint JOBY ARCH EHANG AEVEX HOVR stb amiket elég spekanak találok ar érték értelemben- XPENG Turing AI chip- EV - plusz van egy elég komoly EV paletta - ADAS. 
Turing és ADAS már licenszeli a Volkswagen 
$Xiaomi - SEHK-en venném. 
-Legnagyobb Aiot platform a világon 
-Fullos smart gadget appliance lineup - porszívó kamera óra stb
- smartphone tablet HyperOS stb
- EV
-CyberDog
-CyberOne humanoid robot 
Xiaomi humanoid robotok már dolgoznak a xiaomi gyártósoron
$Robosense - sehk en venném - legnagyobb lidar gyártó - lidar nélkül nincs 3D értelmezés - robot szemmel mérés 
$SONY - a vezető az imagining sensor 50% piacot sony uralja azaz piac vezető - robot szeme kategória - ADR vettem mert arra számítok hogy hosszabb távon erősebb lesz a Yen mert mostanában rekord alacsonyan van. 
Emellett Sony most csinál egy közös foundry edge AI sensor kategóriában a TSMC-VEL együtt. 
Nyilván itt van egy conglomerate discount de kb 4-5 éven belül a Sony profitjanak a 40-50% imaging sensors és AI sensor fogja adni. 
Sony AITRIOS platform és ACE projekt ajánlom figyelembe. 
$SYM- warehouse automation 
$Serve robotics - robot házhoz szállítás 
$UBER - ha sok mindenkinek már nem lesz pénze vagy igénye venni új  autóra, mindenki UBER által fog utility autóberles onvezeto autóval közlekedni. 
Nehezen képzelem el hogy a xiaomi xpeng tesla Waymo és az összes többiek mind külön appon fogják az onvezeto autókat taxikent kínálni és nem lesz egy aggregátor applikáció. 
Plusz képzeljük el UBER által onvezeto autó érted jön elvisz egy helipadhez ott felszallsz egy onvezeto EVTOL-ra ami lerak Charles De Gaulle reptér melletti helipaden ahol már vár egy onvezeto autó ami elvisz a reptérre. 
Szerintem hosszú távon ez lesz a közlekedés sajnos vagy nem sajnos.
$AMBA - Amberella Inc - Edge Ai vision process chips leader - 50$ felé venném. 
Mi a véleményetek ezekről a cégekről és áraikról? 
Van esetleg valakinek még jó tippe fizikai AI cégekkel? 
Amik még nem futottak fel iszonyatosan? 
TheSnake2020 2026. 05. 30. 17:31
Előzmény: #139636  Padre47
A medve piac mindenkinek ismételten aki fiatalabb mint 50. Az utolsó 2000 ben volt.
dniel
dniel 2026. 05. 30. 17:05
Előzmény: #139617  Boole
üdv. Nem szoktam itt nagyon bele kontárkodni a kiskurzusba de...
Ezen a charton forgalom nem számít. Ez csak annak a CFD eszköznek a volumenét méri ami az adott brokernél van.. nem a teljes piac... Egyébként a lényeget jol szemlélteti.  egyáltalán nem probléma h csökken a forgalom... amikor ki urgik jellemzően az aljakon az azert van mert rengeteg margin call gerjeszti a töke attetes pozik lezarasat... ezzert robban fel az aljponton... nem a funda miatt omlik ekkorát hanem a mechanika miatt..  ezert gyorsan helyre is áll amin elégett minden..  és kezdődik előrröl a felhalmozás.. érdemesebb nézni futuree kontraktus vagy nagyobb etf-ek forgalmát.. 
Padre47 2026. 05. 30. 16:11
Előzmény: #139634  MrSomm
Meddig lehet ennek árfelhajtó ereje? 
Most a megtakarítások mennek részvénybe de gondolom ez mind inkább cash kereskedések, és bármikor fogyhat a megtakarítás vagy a bőség akár egy rosszabb makro hír utána jönne a neheze. A nagy befektetők nem fognak a csúcson venni és majd tőkeáttéttel fognak shortolni egy olyan piacot aminek kiesik a pénzpumpa akár napok alatt. A kis befektetők sem mind dobnak el pozikat 5-10% esésekben de a java meginog és kemény volatilitást szülne. A tik-tok tréderek számára a medve piac kb ismeretlen '21 már régen volt. Ami nagyon sztár az a passzív etf-ek 2026 Q1 adata szerint 200M+ usd áramlott be passzív alapokba ami egy szinte folyton növekvő adat, azokból pedig automatikusan megy havonta részvényekbe a pénz. A mókuskerék forogni fog amíg a kamat szintek vagy valami igazán nagy piacokat rengető dolog nem történik.
MrSomm 2026. 05. 30. 15:23
Előzmény: #139634  MrSomm
Investo Intelligens Strategiak - Facebook
MrSomm 2026. 05. 30. 15:22
A lakossági/retail vásárlók példátlan ütemben özönlenek az amerikai részvénypiacra:- A Citadel Securities adatai szerint az átlagos napi kiskereskedelmi készpénzes kereskedési volumene májusban rekordmagasságot ért el és a 2020 óta mért havi átlag ~1,75-szeresét teszik ki.- Ez ~10%-os növekedést jelentene a 2021 januári mém részvény mánia, a lakossági kereskedelem korábbi eufóriájának csúcsa során elért megelőző csúcshoz képest.- A retail kereskedési volumen 2025 vége óta igen magas szinten van, az előző 6 hónapban folyamatosan a havi átlag 1,4-1,5-szeresét tették ki.- A Citadel Securities megjegyzi, hogy a lakossági vásárlók most az új ármeghatározó szereplők a piacon, a készpénzes platformjukon a napi volumenek folyamatosan új csúcsokat döntenek.>> A kisbefektetők úgy önti a pénzt az amerikai részvény piacra ebben a ralliban, mintha még soha nem hallottak volna medvepiacról ... ! 🫣🤔
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2026. 05. 30. 13:19
Előzmény: #139622  blas
NIKE
Jelentkezem tisztelettel! :) 
Nekem van 59 nél (együtt vettem a Nike vezérkarával mint utólag kiderült) s akkor bizony nagyon jó vételnek tűnt mert rögtön ment 65 re.  De hát ugye ezen Bennfentesek sem látnak jobbra így együtt zuhantunk 42 közelébe. :D  Majd idén 44 alatt kicsivel bővítettem így 49 es átlagon csücsülök jelenleg. Jó hír h 44 alatt több vezér újra vett..(szintén utólag derült ki h együtt vettem kb velük).  S továbbra is  vénnék 44 alatt ha... :) 
A kövi jelentésnél akkor lesz sztem reccs ha az ígért és már rég csúszó "fordulat" amit a Nike vezér igér és csinál is elmarad, akkor újabb vételek lehetnek ... ha meg hepi minden meg amúgyis most momentum van gondolom ...chartodon is látszik pici még de felfelé az irány :) Momentum trédereknek lehet tán ez jó beszálló ..? Hmmmm..? :) 
Ciklik iparágaknak most Ugye Irán olaj...de már valsz benne az árban. P/E nem acélos de ugye azért mert ez a NIKE.  Világmárkákért nagyobb P/E-t fizetünk és a bizalom a turn-ban is benne lehet a magas P/E ben gondolom. Kínai és egyéb piacon gyengélkedés van kéne még innováció lendületet adó új modellek és készletleépítés  -kb ezen dolgozik a CEO. Win now -- csak sajna a now már nem áll meg anynira  :) Kínai és gyéb feltörekvő márkák is szorongatják. Onon, Hoka, Tán Adidas... :) Szal van tennivaló és baj rendesen de a csárt big pikcsa szerint olcsó... ez ilyen lassú kiülős NEM  MU- DELL rakéta! :) 
S öljetek meg ha 42 lesz újra és nem bővítek NIKE-t! :D 
kajli_man
kajli_man 2026. 05. 30. 12:37
Előzmény: #139630  hellforceone
Ja értelek, így már tiszta. Azt hittem az egész piacra mondod, hogy ignorálja az Iráni sztorit, de akkor szerinted bizonyos szektorok igen, mások meg nem.
MrSomm 2026. 05. 30. 12:32
Előzmény: #139630  hellforceone
A NAAIM szerint a money managerek full longban vannak. Legalabb is a legtobb. Persze lehet menni 100% fele, ha tokeattetellel ullnek a longba meg. De itt lassan valoszinuleg elteszik a nyero egy reszet, ha van.
Viszont most azon kezdtem el agyalni, hogy a jo hirek megvoltak. Az irani kiegyezest mar legalabb 5x bearazta a piac. Az olaj sem esett nagyott, pedig mar az irani media is elismerte, hogy kozel a targyalas vege. Egyebkent is varhato, hogy nem megy az olajar 70$ ala, mert szerintem legalabb 6-8 honap mire visszaall a rend, es akkor is emelt kereslettel. Valoszinuleg a kinalat viszont csokkent valamennyit az obolben.
Bar ne felejtsuk el, hogy a Kpler szerint 1.5-2 mbd tulkinalat volt a haboru kitorese elott. Ha ehhez hozzadjuk, hogy Venezuela is becsatlakozik, irani szankciok valoszinuleg hamarosan megszunnek, kozben aki tudta felporgette a kitermelest, lehet meglepetes lesz es sokkal gyorsabban beall egy piaci egyensuly. 
Az AI jo hirek szerintem be lettek most egy darabig arazva. Ha az AI cegeknel jon egy kisebb profit realizalas, ami igazan idoszeru lenne, akkor eleg nagy korrekcio johet az SP500-ban. Szoval bennem egyre nagyobb ovatossagra hajlas kezd kiepulni. Ha elkezdodik egy korrekcio, szerintem egyszerre lesz mindenben. Esetleg az UMAC es SpaceX mehet a vegtelenbe :)
A fogyasztassal kapcsolatban a hitelkartya problemak jutnak eszembe az USA-ban. Megint lassan problema lehet belole, mert most van a 2008-as szinteken es a nem fizetes elkezdett kiloni. 25-30%-os kamatot nehez kitermelni, foleg, ha egy a fizeteshez merten magas szintet elert az ados. Es szerintem most kezdenek a veszelyes merethez kozeliteni. Egyelore nem problema, de az atlag amerikai fogyasztonal nincs minden rendben. Kozben a K felso szaraban levo AI kapcsolatos koltesek meg megallithatatlanok.
Szerintem a kotveny hozamok a legnagyobb kerdes, ami meghatarozza majd a nyari honapokat. Vajon el fogjak hinni, hogy az inflacio ujra elkezd lassulni az olaj esetleges arcsokkenese miatt? Ha megugrik a fogyasztas, akkor annak inflacios hatassal kellene tortennie. 
Vajon Warsh tud-e hatni az alapkamatra? Ugy tunik, hogy azt varjak nem lesz kamat csokkentes. Ertheto is. De mivan, ha megis lesz? Nem fog az inflaciotol valo felelem felul kerekedni az olcso penz igereten? Ha Warsh most tenyleg bevezeti, hogy kisebb kosarat fognak figyelni, szerintem megvan az eselye, hogy labon lovi magat, mert oda valoszinuleg most fog atszivarogni az olajar emelkedes inditotta emelkedes. Illetve a mutragya hiany es a kinai kereslet emelkedes egyszerre akar meglepo agri aremelkedest is okozhat es akkor emg az europai aszalyos idojaras (USA-t nem neztem most) szoba sem kerult. 
Szoval a kamatok maradhatnak konnyeden ezeken a szinteken, itt pedig mar kell, hogy levegyenek a reszvenyektol teret. 
hellforceone 2026. 05. 30. 11:46
Előzmény: #139629  kajli_man
Miért mondana ellen? Sokan azon nyavajognak, hogy miért megy így a piac, mert az olaj, mert Irán és a rizikó, összeomlás, energia armageddon blablabla. Na az aktuálisan száguldó piaci szegmenst ez egyelőre úgy tűnik nem érdekli. Ahol pedig még nincs beárazva, hogy majd esetleg a probléma megoldódik, az az utazás, éttermek, szórakozás stb. És szerintem házépítők is. Ha az olaj beesne, mindenki fogyasztani akar majd. Ha az olaj ára beesik és netán majd még a kamatot is csökkentenék, akkor ingatlanpiac megmozdulna. Házépítők jók lehetnek. És még sok minden más is. Így talán érthetőbb mire gondoltam.
kajli_man
kajli_man 2026. 05. 30. 10:02
Előzmény: #139628  hellforceone
Melyik cégekben látod, hogy nincs beárazva az, hogy mondjuk 100-ról lejön 60-ra az olaj? Az előbb írtad, hogy a piacot nem érdekli az Iráni sztori, szóval kicsit mintha ellentmondana, amit írsz.
hellforceone 2026. 05. 30. 09:33
Előzmény: #139626  kajli_man
Igen, ebben igazad van, de ahogy látjuk, a piacot egyelőre ez nem érdekli. Ugyanakkor szerintem a fogyasztással kapcsolt cégekbe érdemes már mostanában pozíciót felvenni.
totem_is_back
totem_is_back 2026. 05. 30. 08:36
Nyáron trendszerűen csökken amúgy is a forgalom.. amúgy ilyenkor szeretik legjobban manipulálni a piacot, mert viszonylag kis összeggel is nagyokat mozdítható.
kajli_man
kajli_man 2026. 05. 30. 06:58
Előzmény: #139625  hellforceone
Annyi különbség mindenképp van, hogy a "vám baszakodást" bármikor egy tollvonással vissza tudta vonni, az Iráni helyzetet meg nem ilyen triviális megoldani arcvesztés nélkül.
hellforceone 2026. 05. 30. 06:01
Igen, de ha megnézed, akkor tavaly a vám baszakodás körül ugyanez volt a helyzet. Aljnál megugró volumen, aztán volumen és MACD alapján azt gondolta az ember, az első nagy pump után újra lefordul... és mi történt? Erre pont dniel hívta fel a figyelmet az egyik videójában. Először brutális pump, aztán "climbing the wall of worry". Nem mondom, hogy nem eshetünk, senki sem ismeri a jövőt, de szerintem megint ebben a mit mutat az index és mit csinálnak egyedi papírok csapdában vannak sokan. Vajon NOW most hirtelen be fog e szakadni, miután olyan momentumot épített fel, hogy csak na (150 talán valóban benne is lehet) vagy Oracle, vagy, hogy egy kevésbé ismert nevet mondjak, Rubrik és a sor folytatható. Figma szerintem most építi fel pont ezt a momentumot és remélhetőleg elmegy 45-50 környékére (nem ajánlás egyébként!). Szerintem SpaceX IPO-ig nem lesz szakadás, de a kérdés, hogy aztán is vajon szakadás lesz e, vagy inkább rotáció. Ugyanis gyakorlatilag június van, novemberben midterms... persze jöhet egy egy hónapos zuhé, aztán újra fel. Házépítők nagyon utált szektor most, de szerintem hamarosan fordulni fog (nem jövő hét, de talán 1-2 hónap kérdése). Világos, az irani és olaj probléma a fejünk felett lebeg. Na de ha mégis befejeződne?? Fogyasztásnak ugrania kellene! Persze értem, hogy van a szakadás mellett is érv - mint mindig -, a kérdés, hogy mit csinál aztán mégis a piac... Jövő héten én is tervezek pár pozit zárni, ha célba futnának, de már meg is vannak az újabb célpontok. Amit el tudnék képzelni, június még kifut, spaceX sikeresen lemegy és aztán júliusban (ne felejtsük, június vége, félév vége) jönne egy hidegzuhany...
juanmontoya 2026. 05. 30. 05:39
Előzmény: #139623  sh0rt0s_r0b0t_v0.42
Érdekes, sztem meg kellett volna kissé reccsenni az árfolyamnak afterben erre a hírre. Ehez képest meg 31 felett maradt. Mehet a pump tovább. 
sh0rt0s_r0b0t_v0.42
sh0rt0s_r0b0t_v0.42 2026. 05. 30. 00:32
Előzmény: #139620  juanmontoya
Ceo eladta a teljes pakkja felét tegnap. Cfo két napja,ő nem tudott a pumpa hírről. 
blas 2026. 05. 29. 23:33
Előzmény: #139621  zsoltee77
Nike részvény nekem kezd izgalmassá válni, valaki követi még? Lehet kis duplja aljnak nézni amit csinált plusz van egy ilyen komolyabb ék nagyobb tf-en. Ti is belelátjátok a 80-at 2027 végére? 
https://invst.ly/1hrude
zsoltee77
zsoltee77 2026. 05. 29. 22:56
Előzmény: #139593  Rray
Jelen! 1.8on eladtam, de már visszavettem, így 1.5x mennyiségre tudtam növelni a pakkot. :)
NOW is szépen mozog, Sofi is talán kijön a mocsárból. Jó volt ez a hét, végre.

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek