Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2026. 04. 04. 10:08
Előzmény: #137417  stolz
Boole  Kolléga:   SP500  hetes gyertya azért impozáns, és nagyon elgondolkodtató.
Ezt egyenlőre "én sem vettem meg" ...pláne ha tényleg csak short sqz. volt. :) 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2026. 04. 04. 09:18
Előzmény: #137425  hellforceone
Oké igen köszönöm megfogadom! 
Nem csinálok semmit! :) 
Teljesen jó és indokolt valóban! :) S utólag is tkp. h ültem a kezemen s nem vettem fentebb korábban (átmenetileg legyőztem a fomo-t s úgy tűnik eddig jó) S nem hiszed el pont ezt csinálom amit írsz...csak még kezdőként így különösen köszönöm a megerőséítst egy nálam jóval  tapsztaltabb embertől:
"Akkor szallj be, mikor te magad nagyjabol eleg bizonyos vagy abban, hogy jo lesz a belepö. Vagy szallj be szakaszosan, kis tetelekben. ha tovabb esik minden, akkor van meg böven cash-ed higitani, ha megis fordul, akkor meg legalabb benned van az az erzes, hogy valamit elkaptal az aljabol is. Ennek az aljat most nagyon nehez lesz elkapni, de ha sikerül relativ jo beszallokat elcsipned es kicsit hosszabb tavra kalkulalsz, mondjuk legalabb egy evre, akkor (szinte) biztos lehetsz benne, hogy a vegen nyerövel szallsz ki"
S igen! Pont így!!! :)
Köszönöm! 
Nike ra szerdán bővítettem rá lentebb.
Ferrari ra pedig korábban. (Kevesebb a pozi mínusza és alacsonyabb átlagáron vagyok benn NAGYOBB pozival olyan kiváló cégekben amikben bízom) :)))  SAP, NVO  ra pedig akkor fogok ha még megy lejjebb mostani szintektől... nem is tudom 5-10 % -al . Microsoftban pedig a első belépő pakkomat lesem. :) De még nem lelem. Metát távolabbról...azt csak akkor ha kap újabb nem kis pofont. :D 
kajli_man
kajli_man 2026. 04. 04. 09:06
Előzmény: #137437  Zoltanovitsch
Az MSFT és egy SPY vagy NDX szerintem nem ugyanott van a ciklusban. MSFT már régóta csorog lefele, amit írtam azt SPY-ra gondoltam inkább.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2026. 04. 04. 09:02
Előzmény: #137429  kajli_man

https://invst.ly/1gj72w
Microsoft 15 perces.
Ó igen simán keverhetek én bármit bármivel, mert még kezdő vagyok és most a short squeeze eszembe sem jutott! :)
Akkor pl a MSFT nél az utóbbi pár napban lehetett short sq?
Lehet hogy rossz példát hoztam épp mert az MSFT utóbbi napokban  tán stabilabb mint pl. a META. (Fomom- egyik tárgya a Microsoft)! :D 
Moka_Brikka
Moka_Brikka 2026. 04. 04. 08:45
Előzmény: #137432  mereszZenesz
Köszi, de hozzám a TA áll közel. 
A részvényben nem vagyok érdekelt. A fórumtárs kérésére néztem, és csak miatta remélem, hogy a bullish alakzat fog érvényesülni. 
FatFIRE 2026. 04. 04. 08:13
Most debütál a (kínai) DeepSeek V4, ami Huawei chipeken fut, teljesen új szerkezetű memóriarendszert kap, 1 millió+ tokenes kontextusra képes és egyetlen architektúrában kezeli a szövegek, a videókat és a képeket. Ez valószínűleg nem fog jó tenni az AI cégek árazásának (még az NVDA is érintett lehet).
Írtam már itt róla korábban, hogy egyre extrémebb kockázatot látok a szektor amerikai cégeivel összefüggésben. A kínaiak sokszor egy nagyságrenddel kisebb költséggel hoznak ki hasonló teljesítményt és egyre kisebb a különbség a chipek terén is. Sok pénz fog elégni...
JohnRambo
JohnRambo 2026. 04. 03. 20:17
Előzmény: #137433  mereszZenesz
Köszi!
mereszZenesz 2026. 04. 03. 19:55
Előzmény: #137431  Moka_Brikka
Nem merülj el a TA ba... Jók a fundák... 
A CEO két hete amikor 20 dollár felett volt az árfolyam 1 millió részvényt hivhatott volna... Nem élt vele.. 
Forró a papir...
Moka_Brikka
Moka_Brikka 2026. 04. 03. 17:08
Előzmény: #137428  Cinderella74
Akkor remélem megfogja az alsó szár az esést. 
kajli_man
kajli_man 2026. 04. 03. 12:44
Előzmény: #137427  terelemel
Igen, de ha majd nem lesz havi 200 dollár, mert otthagyta a benzinkúton, akkor hiányozni fog a vételi oldalról ez az erő.
kajli_man
kajli_man 2026. 04. 03. 12:30
Előzmény: #137423  Zoltanovitsch
Az organikus, fundamentumokra épülő vételi szándékot ne keverünk össze egy kis short squeeze-el, ahol a kényszer miatt van vétel. Szerintem most az utóbbit látjuk, a legélesebb felpattanások és függőleges emelkedések medve piacon szoktak lenni.
Cinderella74 2026. 04. 03. 12:23
Előzmény: #137426  Moka_Brikka
Tetszetős ez is:-)
UMAC-ba volt mozgás rendesen és nagyjából az alsó vonalon fordult ahogy korábban jelezted. 
terelemel 2026. 04. 03. 12:10
" Mintha egyszerre lenne FOMO és FEAR??? "
--
Pontosan!
Egyreszt megszokta a piac, hogy a bohoc 180 fokos fordulatokat tesz naprol napra, mindent behazudik hogy a tozsde emelkedjen. Es akkor oriasi megindulas van, ezt probalja mindenki elcsipni
Masreszt a kisbefektetok ( =>  ETF-ek) egyre nagyobb sulya, akik annyit tudnak az egesz vilagrol hogy tegyel be havi 200 USD es 50 evesen milliomos leszel. Nem is erdekli oket semmi mas, se a vilaggazdasaga, vilagpolitika. Ehhez hozzajon hogy barki 2 kattintassal "broker" lesz a sajat mobiljan, es hajnalban a villamoson veszi a reszvenyeket.
---
A valosag hogy eszmeletlen szarban vagyunk. Es most nemcsak penzugyileg, hanem energia/nyersanyag szempontbol is. Amit par trukkel nem lehet szonyeg ala seperni.
Moka_Brikka
Moka_Brikka 2026. 04. 03. 11:55
hellforceone 2026. 04. 03. 11:27
Ha nem tudod mit csinalj, akkor az a legjobb, ha valoban nem csinalsz semmit. Nem bantas vagy ilyesmi, egyszerüen tenyleg igy van. Akkor szallj be, mikor te magad nagyjabol eleg bizonyos vagy abban, hogy jo lesz a belepö. Vagy szallj be szakaszosan, kis tetelekben. ha tovabb esik minden, akkor van meg böven cash-ed higitani, ha megis fordul, akkor meg legalabb benned van az az erzes, hogy valamit elkaptal az aljabol is. Ennek az aljat most nagyon nehez lesz elkapni, de ha sikerül relativ jo beszallokat elcsipned es kicsit hosszabb tavra kalkulalsz, mondjuk legalabb egy evre, akkor (szinte) biztos lehetsz benne, hogy a vegen nyerövel szallsz ki. sok sikert!
stolz
stolz 2026. 04. 03. 10:41
Igen, ez lehet a piacon. Mindenki görcsösen keresi, hogy mikor kell venni. Mondjuk sztem azért nem most. Pár hét és elfogynak a rendszerből a pufferek. Komplett iparágak fognak teljesen leállni vagy drasztikus kibocsátáscsökkenést végrehajtani. Amik meg termelnek tovább azok jóval magasabb költségszinten...
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2026. 04. 03. 09:39
Előzmény: #137414  stolz
"Nekem elég nagy inkonzisztencia kezd mutatkozni az árazások és a reálgazdasági kilátások között. Továbbra is 5700 a célár..."  
Nekem is! Ugyanez!  :) 
Nagyon fontosnak tartom hogy ne a vételi szándékom torzítsa el rendkívül tompa éleslátásom és ne azért értsek egyet a további lejtmenetet vizionálókkal mert kessen ülök és remeg az ujjam a BUY gomb felett... 
S mintha azt látnám a fear inxedek magasan állnak (CNN pl) Olaj is VIX sem alacsony... és mégis legapróbb headline jó hírre ugrik a piac és mindent apró poz redülést megvesznek! Mintha egyszerre lenne FOMO és FEAR???  (Vállalom én pont ebben vagyok...s akkor most együtt vagyok a világpiaccal) ?
Próbálok még ülni a kezemen de félek h megveszik a seggem alól a piacot!! :D 
Most tényleg nem tudom mi merre hogy? (hírektől elemzésektől függetlenül is) :) 
pomperj
pomperj 2026. 04. 03. 09:16
1)NDX  daytrade
A csutortoki nap jol illeszkedik a "tobbnapos recovery rally" varakozasba.
Az nagy kerdes, hogy a rally vagy impulziv  5 hullamos lesz, amibol (i-ii) van kesz,  es elkezdodott (iii),
vagy korrektiv 3 hullamos A-B-C, amibol A-B van kesz, es elkezdodott (C) ?
.
https://imgur.com/a/G9jRBzX
.
2)Azsia
A Dollar januar vege ota hullamozva erosodik.  Ez szembe-szel az Azsia tozsdeknek, 
amelyik napon a dollar erosodik, azon a reszvenyek lefele mozdulnak.
,
A)Kuala Lumpur
A malaj tozsde januar vege ota korrekcioban van, talan wave(iv),  es egyelore nem latni a veget.
A kozeptavu chart tobbfelekeppen interpretalhato, bizonytalan hogy tovabbi bull-e a kilatas.
.
https://imgur.com/a/rNc1iEk
.
B)Japan
NIKKEI egy honapja van korrekcioban, es nagy a csapkodas le-fel. 
Most az 51k supportot teszteli.  Melyebb es idoben is hosszabb korrekciora lehet szamitani.
Amikor az overthrow-bol ujra visszater a csatorna vonala ala, az eros negativ signal; fals kitores volt.
,

Folyt, kov. Azsia es Commodities: Lithium, Uran, Rare Earths, stb.

hellforceone 2026. 04. 03. 01:40
Előzmény: #137415  Boole
Igen, a hetes gyertya szép lett, csak éppen a volumen mögötte elég haloványnak tűnik. Szerintem jövő hét eleje megint pump, aztán dump....

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek