Gpro nekem csalódás, túl sokat tettem bele és most meg vagyok lőve. Lehet életem bukója lesz belőle. Viszont bennfentesek nem adják, és nem adták 3 dolláron se. Most az ai épp nem menő, de a video tréningre kiváló alapanyag az a 650PB licencelhető adat. Az új kamerák, gimball csúcs kategória. Nyitott a dron piac, nyitott egy Apple, Google, Meta felvásárlás. A gopro lényege már simán beleférne egy telefonba, szemüvegbe.
És ami miatt nem adtam: jönnek a nyereséges jelentések. Amit egy recesszió viszont elkaszálhat.
SPT daytrade A riziko tovabbra is egy wave(iii of iii) tipusu eses, ami sokkal nagyobb mint barmelyik megelozo eddigi impulzus volt, sot, az eddigi legnagyobbnak ugy 1.62x szerese szokott lenni. AZ eddig legnagyobb 220 pont koruli meret volt, szoval 350 pont koruli lehet. . Rovidtavon a szamozas nem supertiszta, de felfele kb. 6650 kornyekre lehet varni, ha valoban (lasd elozmeny) egy feltetelezett expanded flat wave(2)=a-b-c alakul most. De a selling pressure barmelyik oraban beindulhat ujra; es csak bamulunk. . HA netan meglepetesre feljebb jon mint 6730, ami az elozo esesnek fibo78 resze, akkor ujra at kell gondolni. De akkor se lesz bullos, csak eppen valami mas szerkezetu BEAR a stukturaja. De itt es most? a fo irany egyertelmuen lefele van.
A lítium ára pénteken esett Kínában – megtörve a közelmúltbeli ralit –, miután a Guangzhou Futures Exchange beavatkozott a spekulatív kereskedés visszaszorítására, valamint megjelent egy jelentés arról, hogy az akkumulátorgyártó óriás CATL újraindíthatja a termelést zászlóshajó lítiumbányájában.A GFEX legaktívabb lítium-karbonát határidős kontraktusa a napközbeni kereskedésben 9%-kal esett 91 020 jüan/tonnára (12 804 USD), a Reuters szerint. Ez egy nappal azután történt, hogy az árfolyam 2024 júniusa óta a legmagasabb szintre, 102 500 jüan/tonnára emelkedett.A korai NYSE-kereskedésben:
Albemarle (ALB) –2,9%
SQM (SQM) –3,8%
Lithium Americas (LAC) –2,5%
Lithium Argentina (LAR) –8%
Standard Lithium (SLI) –6,5%
Sigma Lithium (SGML) –5,5%
A GFEX bejelentette, hogy megemeli egyes lítium-karbonát határidős kontraktusok tranzakciós díjait, amit az elemzők szerint a spekulatív kereskedés visszaszorítására irányuló lépésként értékeltek.A Bloomberg arról számolt be, hogy a CATL akár már jövő hónapban újraindíthatja a termelést a Jianxiawo lítiumbányában, ahol a kitermelés augusztus óta szünetel a bányászati engedély lejárta miatt.A bánya évente több mint 46 000 tonna lítium-karbonát-ekvivalens előállítására képes, ami a 2025-ös globális kínálat ~3%-a, az ausztrál kormány adatai szerint.A hét elején a nagy kínai termelő, a Ganfeng Lithium elnöke azt jósolta, hogy 2026-ban 30%-kal nő a fém iránti kereslet, ami a lítium-karbonát árát akár 200 000 jüan/tonnára is felhajthatja.
HA "nincs recesszio" tipusu tozsdei korrekcio indul, azok szokasos idotartama 70-150 nap, szoval ugy 3-6 honap az utolso 30 evnyi statisztikak szerint. Ha bejonne hozza egy recesszio is, ami egyelore nincs (de eleg konnyen osszejohet), nos, akkor a korrekcio szokasos idotartama altalaban 300-450 nap a statisztikak szerint. Szoval, akkor nagyjabol jo ketszer annyi ideig tart. , HA valoban oktober vege volt a top, SPY= 6920 szinten, es nincs es nem is lesz recesszio, akkor a jobbik esetben a korrekcio idotartama februar-majus honapig tarthat. Egyelore 2 het alatt van -6%, ez egyelore eleg nagy esest sejtet, ha tenyleg 10-25 hetig fog tartani.
SPY daytrade Semmi okot nem latok elterni a BEAR szamozastol: most egy wave(iii of 3) hullam bekovetkezese kozeledik, es az eddigi szerkezet alapjan valoszinu. Ha a tegnapi zaras elotti kis felpatt nem wave(2) volt, hanem csak (a of 2), akkor ma lehet egy expanded flat alakzat alakul, es a tegnapi csucsnal mehet kisse feljebb; de onnan nagyon, nagyon veszelyes poziciot tartani. . https://imgur.com/a/eReNA7z
Gopro-ban mit varsz? En gonolkodom egy yolo-n, mert technikai alapon lassan jo retrace szinten van, tamasz is lehet itt. Nagyon hasonlit a chart a 2025 juniusi HL elotti mozgasra. 1.2-1.3 kozott lenne a legidealisabb belepo szerintem.
Williams nyilatkozott, hogy minnél hamarabb kamatot kellene vágnia a FED-nek... ezzel 61%-ra emelkedett a decemberi vágás esélye... Most olvasom, megvannak az aljak: SPY 649,5 6% pullbback QQQ 580 9% pullbback BTC 80.500 36% crash ETH 47% crash VIX TOP 28. Rray
Igazad van, egyetértek, hogy az AI hozhat hatalmas fellendülést és fog is. Csak éln azt nem látom, hogy mikor. És ez a videó pont abba a sémába illik, hogy felvillantunk valamit, de nem tudjuk mikor érünk oda. Abban is egyetértek, hogy ez nagyobb változás lesz, hogy az új telefonban 3 v 6 kamerával csinálsz jobb képet.
Nézd, még ha azt is feltételezed, hogy az egész egy "mese, játék szimuláció" csupán, az irány nagyjából jól látható - szerintem, de persze tévedhetek, saját felelősségem. Nem kell vakon hinni semmiben, de úgy gondolom a világban egy elég jelentős technológia fejlődés van talán megint kialakulóban. Azt ugyanis már rég unalmasnak találtam - és ide is leírtam anno -, mikor a technológiai fejlődés arról szólt, hogy most már nem 3, hanem 5 kamera van a telefonba beépítve és most már még sokkal faszább képet tudsz vele csinálni. Én az AI maszlagot akkor is többre és jobb invesztíciónak tartom, mint az olaj szektort, de ez mindenkinek szuverén döntése :o)
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.