Igen, jó lett volna nyáron rátalálni. Azért a 700 oz Augustusban elég sok bizonytalanságot kiáraz. persze sosem lehet tudni mi lesz belőle, lehet, hogy évekig amrad ennyi a kitermelés -> csőd. De ha sikerül a felét elérni a kitűzött célnak, akkor az árfolyamban meglesz kb a dupla. A Mérlegelt és kimutatott (M&I) aranyat kb 72$-ra árazzák most. 1,65Moz/119M (EV). Még keresgélek, ha lesz jobb, akkor ezt hagyom. Még rakok ide be másokat. És köszi, én külön szeretem, ha "belekötnek" az elemzésembe.
Chesapeake Gold – rövid bemutató
Név: Chesapeake Gold Corp.
Ticker: TSXV: CKG, OTCQX: CHPGF
Aktuális ár (OTCQX): kb. 1,55 USD / részvény
Teljesen hígított részvényszám: ~78,3 millió
Kint lévő törzsrészvények: 73,94 M
Opciók: 2,53 M
Warrantok: 1,85 M
Hol és mit fognak bányászni?
A vállalat fő projektje a Metates arany–ezüst lelőhely Mexikóban (Durango állam).
Mérlegelt és kimutatott (M&I) készletek: kb. 15,9 millió uncia arany és 405 millió uncia ezüst (2025. szeptemberi céges frissítés).
A Metates projekt egyelőre PEA (előzetes gazdasági értékelés) szinten áll, tehát még nincs konkrét termelési dátum. A tervek szerint egy fokozatos felfutással induló, kénes ércekből kiinduló heap-leach (halmozott kioldásos) technológiát alkalmaznának. A PEA alapján a termelés első 15 évében évente ~112 ezer uncia arany és ~2,5 millió uncia ezüst jöhetne ki – de ez még csak tanulmány, nem hivatalos guidance.
Enterprise Value (EV) – számítás
Piaci kapitalizáció (OTCQX, 1,55 USD × 73,94 M részvény): ~115,4 M USD
Készpénzállomány (2024 év vége, 10,99 M CAD ≈ 7,9 M USD)
Adósság: 0
EV ≈ 115,4 – 7,9 = ~107,5 M USD
„In-ground” ár – piaci érték a földben lévő unciákra vetítve
EV-t elosztva a M&I készletekkel, súlyozva az arany/ezüst értékeivel (mai árfolyamok mellett: arany ~3 859 USD/oz, ezüst ~47,2 USD/oz):
Arany: ~5,1 USD / uncia
Ezüst: ~0,06 USD / uncia
Ez azt jelenti, hogy a piac a hatalmas erőforrást rendkívül olcsón, jelképes szinten árazza. Az ok: nincs még bizonyított tartalék (P&P), nincs termelés, nagy a finanszírozási és engedélyezési kockázat.
ok fognak nekimenni venezuelanak vagy grönlandnak, vagy bevonulnak ukrajna nyugati reszere rendfenntartani. (elteheted a tipp tarba, majd utolag megbeszeljuk ki tippelt jobban)
Szerintetek az, hogy a múltkor Trump összehívta az összes magas rangú tisztjét, annak mi lehet a valódi oka? Mert azt ne gondolja senki, hogy az amerikai elnök azért hívja össze a világból a tábornokait, hogy azt mondja nekik, hogy ezentúl legyetek tökösek! Nekem itt az az érzésem, hogy vagy az oroszoknak, vagy a kínaiaknak neki fog menni az USA, vagy éppen Kína fogja megtámadni Tajvant és emiatt szervezték meg ezt a találkozót. Persze ezt nem mondhatták el hivatalos formában, ezért nyomtak egy ennyire bullshit célt a megbeszélésre.
Szerintetek az, hogy a múltkor Trump összehívta az összes magas rangú tisztjét, annak mi lehet a valódi oka? Mert azt ne gondolja senki, hogy az amerikai elnök azért hívja össze a világból a tábornokait, hogy azt mondja nekik, hogy ezentúl legyetek tökösek! Nekem itt az az érzésem, hogy vagy az oroszoknak, vagy a kínaiaknak neki fog menni az USA, vagy éppen Kína fogja megtámadni Tajvant és emiatt szervezték meg ezt a találkozót. Persze ezt nem mondhatták el hivatalos formában, ezért nyomtak egy ennyire bullshit célt a megbeszélésre.
SPY futures daytrade Igen, es az eppen jo is lenne ide, az utolso (v) csucsnak, kicsivel az eddigi 6739 csucs fole. Szinte idealisan nez ki a vege eddig. . https://imgur.com/a/w85WRgT . Aztan persze a piac azt csinal, amit akar. AZ elnok meg azt akarja elhitetni, hogy a shutdown egy nagyszeru dolog. Vegkepp kezd rohejes lenni. . https://imgur.com/a/3MMwr0F
anno sokat diskuraltunk itt a quantum speki cegekrol, itt a rigetti volt Janos kedvence. megneztuk a tobbit is, az egyeduli valodi eselyekkel biro ceg az ionq volt, a tobbi minde kamu. nem tudom ez valtozott-e, de itt mar nekem felejtos a szektor.
Köszönöm szépen a gyors választ, megnézem azokat a régiókat... esetleg ha privátban tudunk levelezni erről, azt megköszönöm, elküldeném az email cimem... :) Köszi, Rray
“It’s not that $VIX and $SPX are moving up together for last 4 days, that’s a red herring. That by itself holds no signal and demands the following which is usually taking place. $NYSI has already well-informed of a breadth-momentum breakdown that has worsened, and since all major averages achieved ALL-Time highs on the same day a week ago. As such, dispersion has fallen to depression levels and without bullish momentum. Implied correlation level is also depressed and back to Q1 levels, and lower than October a year ago. When you put these pieces together, and nobody knows with precision when, it informs of something more bearish in the construct. Not sustained bearish outcome, but probably the pullback folks have been awaiting. When…? Well, if I’m writing this, what’s that worth to you?” https://x.com/sethcl/status/1973872254111871474?s=46&t=xPozLWAVhDSw9YLqRGF_Ew
Ne is mondd 25000 darab arqq volt több mint 1 ève kb 0.6 dollár áron Csak el kellett adnom mert 1 èv alatt sem tudták elèrni az 1 dolláros szintet. Higitás jött:DD kèsőbb visszaszálltam mèg de nyilván nem ilyen áron ès nem ilyen darabszámmal. Pár millkát össze tudod vetni 1 millárd nyeresèggel! :DDDDD Egyèbkènt mèg most sem kèső beszállni ezekbe de akkorát már nem fognak menni. Most már csak röhögök ezen. De a tözsde tènyleg ilyen :DDD
János, a rare earth storyt- felfutást hogy látod chartilag illetve fundásan? VVMX / REMX megállíthatatlannak tűnik... Nagyon erősen kell tartanom magam, hogy ne FOMO-zzak bele..
Elsőre én is Marbella-t nézegettem, de nagyon megdrágult az utóbbi
2-3 évben, rövidtávú bérbeadáshoz engedélyt szinte lehetetlen kapni, marad a
hosszútávú. Ezért kezdtünk el nézelődni inkább Orihuela Costa részen, Quesada
térségben (esetleg még szóba jöhet jó áron Torrevieja, La Marina). A
túlturizmus miatt a Spanyol kormány ezekbe a térségekbe próbálja terelni a a turistákat.
(Benidorm már gyorsan fejlődik, csakhát vízhiány). Itt még megfizethető áron
lehet ingatlanhoz jutni. Fontos szempontok, hogy legyen ivóvíz, ne legyen
árvízveszély, ezért érdemes megnézni vásárlás előtt az árvízveszélyes helyek
térképét. Télen kell vásárolni van benne 10-20% alku lehetőség! Már most is
nagyon emelkednek az árak, és a spanyolok (és a külföldi ingatlanosok is)
szeretik össze-vissza árazni az ingatlanjaikat (10-20% vola simán). A
jó ingatlanok akár pár óra alatt elmennek, a túlárazottaknál pedig alkudni kell!!
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.