poreci

Regisztráció: 2006-06-19 15:04:26

Hozzászólások száma: 2 371

Utolsó hozzászólás: 2021-05-16 12:56


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Tőzsdei ügyletből származó jövedelem (SZJA) vasárnap, 12:56
sziasztok,
Ha egy TBSZ számlán ahol még nem járt le a 3 év, de fel kellett bontanom és ott nyereségem volt, de a 2020 normál kereskedés során veszteségem volt, akkor a TBSZ által kimutatott nyereséget szembeállíthatom valamilyen módon a normál kereskedésben elért veszteséggel?A NAV a 166. sorba írta be a TBSZ nyereségét, míg a veszteséget a 172-es sor a oszlopába, amit nem vonnak össze...Beszoptam?
Adózás vasárnap, 12:55
#50
sziasztok,
Ha egy TBSZ számlán ahol még nem járt le a 3 év, de fel kellett bontanom és ott nyereségem volt, de a 2020 normál kereskedés során veszteségem volt, akkor a TBSZ által kimutatott nyereséget szembeállíthatom valamilyen módon a normál kereskedésben elért veszteséggel?
A NAV a 166. sorba írta be a TBSZ nyereségét, míg a veszteséget a 172-es sor a oszlopába, amit nem vonnak össze...
Beszoptam?
Financial Forecasts szerda, 16:53
Array...
https://www.marketwatch.com/story/array-technologi...​
Egy biztos, mi kisbüfi Array tulajok át lettünk baszva. 
Az IPO előtt a tőkebefektető jól felfújathatta az eredményeket, elvitték tőzsdére a céget, ott még marketingeltek egy kicsit és IPO ár felett kiszállva kb. meg 7-10-szerezték a pénzüket.
Most elment a pénzügyi befektető és pofánkba basszák, hogy az alapnyag árak mozgása és a logisztikai költségek emelkedése hazavágta a profitot és amellett az árbevétel is 44%-kal csökkent. 
Az egész ügylet SEC-ért kiálltana.
Másrészről mennyire amatőr üzletpolitika az anyag költséget nem le hedgelni? Illetve azt mondják, hogy amint bejön a PO, abban a pillanatban megrendelik az alapanyagot hozzá, csak az első ajánlattételtől 4-6 hét amíg végigfut a rendelés... Hát miért nem úgy adnak ajánlatot, hogy indexálják az árát az alapanyag árindexéhez?? 
Jesszus milyen amatőrség.Mindezek ellenére 0,01 USD-vel teljesítettek rosszabbul, mint a várt 0,2 -s EPS, ehhez képest azért a 35%-os esés egy kicsit túl erősnek tűnik. 
Ilyen esések akkor szoktak lenni, ha a biotech cégeket az FDA elhasaltatja. Vagy ha számviteli csalás derül ki.
 Na de bazzeg, 0,01-es alulteljesítésre 35% -ot ütni egy olyan részvényen , ami már előtte is esett 50%-ot, az szerintem nagyon erős...Ti hogy látjátok?
Financial Forecasts kedd, 15:57
Mekkora szopatás volt ez már ! Egyre inkább az a gyanúm, hogy a nagyok vissza akarják szopatni a RH-sokat, REdditeseket. Lenyomták agresszíven és összehangoltan az árakat, mert a legtöbb amcsi kisbüfi opciókkal és tőkeáttétellel kereskedik. Mivel a legtöbb kisbüfi ezekben a growth penny részvényekben van, elég volt ezeknek az árát lenyomni , hogy lehivassnak egy csomó margin call-t. Amikor ez megvan és a kicsiket likvidálták, visszaveszik és mehet minden tovább.
Financial Forecasts kedd, 15:13
Lehet, hogy a GME miatti szopatás után most az Alapok fogják és elkezdik összehangoltan önteni ezeket a papírokat?
Nyilván ezekben a növekedési részvényekben volt a legtöbb Robinos , Reddites kisbefektető.
A legtöbbjük call opciókkal vagy tőkeáttételes kereskedésekkel.
Egy -két nagyobb alap ha összefog akkor ezt a piacot simán le tudja skalpolni... Vagy a f@sz se tudja mi van itt, de nem normális, hogy egy cég aminek jövője van cash szint alatt legyen értékelve.
Financial Forecasts kedd, 15:08
Hát nem tudom... Február óta folyamatos szopás van. Pont akkor szálltam be leginkább a növekedési részvényekbe, amik egyszerűen fék nélkül kezdtek el zuhanni.
Ráadásul ez a május már olyan, hogy egyre gyorsuló ütemben -3-5 most meg már 10%-okat esnek naponta...
Brutál. Nem esett ekkorát a portfolióm értéke 2020 márciusában sem, pedig az indexek még alig kezdtek el esni.
De ha az indexek is elkezdenek esni, akkor ezek hova fognak tovább esni?? NNDM már cash szinten van... Cégben lévő kp állomány alá esne a kapitalizáció??
Financial Forecasts hétfő, 15:48
nekem megint minden részvényem földbe állt...
Financial Forecasts hétfő, 13:47
Lehet, hogy már írtam...
Kriptoval kapcsolatban nekem két teóriám van.
Legvalószínűbbnek azt tartom, hogy az a néhány kripto tulajdonos, akik birtokolják az adott kripto 90%-át, azok adják veszik maguk között egyre magasabb áfolyamon.
Ezt lehetne akár a tőzsdén is csinálni, ha egy cégnek van egy nagyon koncentrált tulajdonosi köre, csak ott pont nem lehet, mert a tőzsdét szabályozzák a különböző tőzsdefelügyeletek. De a kripto tőzsdék szabályozatlanok, ott ezt simán meg lehet csinálni.
Aztán, hogy a végén mit csinálnak ezek a kripto tulajdonosok? Ha kevesebb eszük van, akkor ráengedik a népre amikor már elég nagy a kereslet és elég magas az árfolyam. Így viszont kidurranna a kripto lufi.
Ha egy kicsit okosabbak, akkor kripto fedezetre fognak felvenni hiteleket.
Hiszen melyik bank mondaná azt, egy olyan embernek  akik mondjuk 100 milliárd USD értékű kriptot birtokol,hogy nem ad erre 1 milliárd értékű hitelt?
És utána mi lesz? Az 1 milliárd USD-t vagy visszaadja a banknak kriptoban, vagy még tovább fújják a kripto lufit és apró pénzekből létrehozott kriptok eladásából ki fogja fizetni a hitelt...
Így egyre több és többet fog érni a kriptoja, míg valós pénze is lesz a dologból.
A másik teóriám szerint- bár ez nem olyan kézenfekvő mint az előző, hogy egy új globális elit fog kialakulni nagyon gyorsan és a kriptok segítsévél veszik át a hatalmat a jelenlegi elittől.. Vagy épp a nyomtatás miatt összeomló Fiat devizák helyett ide menti a globális elit a pénzét....
Financial Forecasts 2021. 05. 06. 20:28
Azt sem értem, h ha a kriptok szárnyalnak, akkor a Riot, mara, mstr miert esnek napi 3-10%-okat? 
Magyarázza már el valaki!
Financial Forecasts 2021. 05. 06. 20:27
APT kijött ezzel a közleménnyel:Nagy sales növekedés, profitabilitas nőtt... Mit csinálnak az elmúlt hónapok -40%-a utan egy ilyen hírre? Bekuldik bmeg még 8-10% mínuszba...https://last10k.com/sec-filings/apt/0001437749-21-011078.htm?utm_source=stocktwits&utm_medium=forum&utm_campaign=8K&utm_term=apt
Financial Forecasts 2021. 05. 06. 16:17
Brutál ez a mai nap is nekem...
NNDM: -5%
Arry:-3,5%
ADXS: -3,6%
Path: -5,4%
És ez így megy napról napra...
Financial Forecasts 2021. 05. 04. 17:22
jó sok szarod van neked is! :-)
NNDM-et miért hagyod ki a portfoliódból?? :-) 
"Szopjunk együtt" jeligére
Financial Forecasts 2021. 05. 04. 17:15
Én is azt tapasztalom, hogy ami van, az mind éves mélypontokon van már.
NNDM, ARRY, ADXS, Path (ez is elég fos-bár ez nem esett még akkorát), de még a figyelő listán lévők is mind szar helyzetben: Coin, GHSI, APT, AFRM, ACER, MSTR, CTRM,ACAD...
Igazi shitfolio...
Az egyetlen ami emelkedik, az amit nem rég adtam el a lengyel Rank progress
Financial Forecasts 2021. 04. 22. 19:23
19:08-kor nem bírtam tovább idegekkel ezt az emelkedést és visszavettem az Array-t...
Financial Forecasts 2021. 04. 19. 15:32
Az új Dogecoin a Safemoon.
Most mindenki erről írogat, holott ennek már a nevéről is ordít hogy tiszta kamu átverés lesz... De hát ez a legolcsóbb és legfiatalabb kripto és most azt hiszi mindenki, hogy olcsó és be akar szállni...
Agyam eldobom ezeken, kipukkandhatna már ez a csomó kamukripto, amin minden giga befektető kiposztolja, hogy nyert rajta akár 125 dollárt is, miután vett belőle X csilliárdot...
Financial Forecasts 2021. 04. 19. 13:46
és a gyémánt az már smafu?
Financial Forecasts 2021. 04. 18. 15:42
Szieszta, akkor lehetne negativ a részvényárfolyam, ha Bt.-k lennének a tőzsdén. Az Rt.-nek ez a lényege, h nem felelős a tulaj csak annyi pénzzel amennyit a társaság rendelkezésére bocsátott. Különben pillanat alatt bármelyik igazgatóság ki tudná forgatni a vagyonából egy szerződéssel az egész tulajdonosi kört.
Financial Forecasts 2021. 04. 18. 01:19
Múltkor láttam egy képet, miszerint az összes Dogecoin döntő részét 12 tulaj tárca. Szerintem simán meg tudják azt csinálni, h egymásnak adják veszik egyre es egyre drágábban, ezzel felhúzzák az árat, a sok balek majd meg megveszi elképesztően drágán
Financial Forecasts 2021. 04. 15. 20:30
Ha vettem volna akkor mar nem +10% felett virgonckodna...

friss hírek További hírek