Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
komodoi 2025. 04. 06. 13:43
Előzmény: #119251  MrSomm

Ez ott sántít, de nagyon, hogy közben a hadiiparuk beszállítói láncait éppen most verték szét a baráti országokban, mint EU, Japán, Dél-Korea, Ausztrália, Kanada, Norvégia, Izrael. F35 is egy sok országra kiterjedő projekt, vagy Nasams, Patroit lehetne még sorolni. Nem tudok emögött stratégiát felfedezni, mert akkor Rubio sem csak nyökögne Brüsszelben a Nato csúcson, amikor újságírók rákérdeznek a vámokra. Jelenleg nincs egyetlen szövetségesük (mert éppen megzsarolták őket) és úgy mennének neki Kínának. Ez az adminisztráció buta, mint a tök, józan paraszti ésszel sem rendelkeznek. Meg az öreg a tiktokról hadovál, ha azt megkapja törli a kínai vámokat. Trump médiavállalat lesz ennek a vége.
KrisztinaI 2025. 04. 06. 13:42
Előzmény: #119252  Eisenburgprofesszor
Kinabol van a profit és a szavazobazis shoppingolasa 
pomperj
pomperj 2025. 04. 06. 13:26
Előzmény: #119252  Eisenburgprofesszor

Nem csoda, hogy Chicago, Boston, Denver, Washigton stb. tegnap oriasi tomegtunteteseket szervezett.
todi 2025. 04. 06. 13:00
A pánikolás közepette azért ajánlanék pár tickert figyelésre amik hosszabb távra jók lesznek:
PBR, ADM, VZ, RUI, CNH, ASML.
komodoi 2025. 04. 06. 12:44
Németek haza akatják hozni a FED-nél lévő aranyukat. Nincs bizalom többé az amarikaik felé, orosz szintre süllyedt a megbízhatóságuk az üzleti életben.
pomperj
pomperj 2025. 04. 06. 12:27
Előzmény: #119253  szieszta
Trump az egesz vilag ellen kezdett  el  vamhaborut,
"MI A VILAG ELLEN"  jelleggel,  es en 99%-ra fogadom, hogy ezt nem lehet megnyerni.
Eddig egy  vilagos vesztes mar van,   a vilag reszvenypiaca.
A kovetkezo vesztes a vilaggazdasag recesszioja, a beszallitasi lancok el-lehetetlenulese,
es emiatt a termeles visszaesese, dragulasa,  es beindulo inflacios hullam lesz.
A masodik hullamban kialakul a stagflacio, es ha nem lepnek vissza par honapon belul,
akor sok evig tarto visszaeses es stagnalas lesz belole.
.
A kulonfele kis vitas vam-ugyek, amik targyalassal megoldhatok voltak vagy lehettek volna, 
 hirtelen nyilt gazdasagi haboruvaa alakultak at. 
Innentol az orszagok kozott haborus szabalyok, targyalasi modok, es magatartas lepett eletbe.
A legnagyobb vesztes az lesz, aki messze tulertekeli a sajat erejet, es leginkabb lebecsuli a masoket.
Melyik lehet ez az orszaag?
,
Megcelozni egy olyan orszagot, amely nem fair modon jatszik a vilaggazdasagban, es megallitasahoz
ehhez osszeszervezni a regi es megbizhato szovetsegeseket,  egyseeges frontot es elvarast
kidolgozni, es megkovetelni tole egyseges fronton,  nos, ez sikerrel is jarhat.
De ennek pontosan a forditottjat csinalni, na, szinte biztosan teljes kudarccal vegzodik majd.
,
Az ellentamadas mar szervezodik, talan mar meg is kezdodott. A kanadai Carney, a francia Macron,
a kinai Xi melle alighanem hamarosan felsorakoznak sokan masok. 
Eloszor is, a legfontosabbal kezdik: elkezdik es leepitik az amerikai treasury allomanyt.
Megprobaljak csokkenteni a DOllar vasralo erejet, ami rovidtavon mar latszik, -6%, es sikeres lehet
(persze a sok dollar adossag miatt inkabb csak rovid tavon).
Alighanem hamarosansan megtiltjak/felfuggesztik sajat cegeiknek, hogy beruhazzanak az USA-ban.
EL fogjak tudni bocsatani az amerikai gyarakban es dealereknel foglalkoztatottakat. Mert minek?
.
A FED majd latja a bajt, esetleg bepanikol, es mar a majusi ules elott "emergency" kamatvagast csinal.
Igen am, de kotellel nem lehet tolni: mert az amerikai cegeknek sem kell majd a hitel akkor se
ha olcsobb  lesz, mert nem lesz kereslet a  hirtelen recesszioba es piaci tulkinalatba, tulkapacitasba  
sullyedo gazdasagi helyzetben. A kulfoldi eladasok le-felezodnek, vagy le-negyedelnek.
Meglepetes !  FED (es mas kozp. banki)  kamatvagas sem,  nem fog segiteni a probleman. Egy napra?
.
A Q1 jelentesek hamarosan jonnek. Az Earnings bejelentesek is, az eves estimates is elkezd esni.
Minden ceg risk-managment-re fog fokuszalni: nem indit beruhazast, nem akar osztalekot fizetni,
nem vesz fel uj munkaerot. "reduce the risk, sleep better at night."
.
Es ezt fogja csinalni az osszes fogyaszto is. Goldman mar 60%-ra emelte a recesszio eselyet.
A bizalom maris leepult, es gyorsan erodalodik. Azt nem lehet hamar visszaallitani akkor se,
ha holnaputan minden tarifat visszavon. De az a valoszinu, hogy a targyalasok errol honapokig 
tartanak egyenkent az orszagokkal.  Igy a recesszio neem olyan lesz mint a COVID osszeomlas;
lezuhannak az indexek, es nem pattannak vissza. A jo eset az, ha par ev alatt ujra fel-kapaszkodnak
legalabb 50%-ot az esesbol.
Az a 7 chart, amit itt  feltettem, eleg eros uzenet, hogy mit var a penzpiac. Esest, nagyot.
.
Azt  az ideat elokapni, hogy ebben  a helyzetben az emberek majd cripto bitsorozatokat vesznek?
Tudom elore, a szakertok majd azt mondjak, most olcso, tessek venni !
Akinek ez  tetszik, lesz ra nagyszeru  lehetosege. 
,
,
pomperj
pomperj 2025. 04. 06. 11:19
Előzmény: #119233  pomperj
5)Olaj
A penteki olaj-zuhanassal beesett a 2024 evi 64.61$ melyponti  szint ala,   ott is zart    61.99$ szinten,
BEAR key reversal napot csinalt, es a regota jo  support fibo62%  ala szurt. 
 Ezzel hatarozottan negalta a korabbi osszes bullos alternativ valtozatot. BEAR piac van.
.
Mar  3 honapja, Febr.4-en volt a sok lehetseges kozott egy olyan BEAR alternativa chart,  
ami mostanra  ugy nez ki megvalosul. 
Ez   egy  WXY  szerkezetu korrekcio, amiben most valoszinuleg a (C of  Y) hullamaban van,
annak is a meredeken  eso  wave(iii) hullam   szakaszaban. 
Rovid tavon tovabbi meredek eses a valoszinu kilatas, bar menetkozi 1-2 napos korrekciok alakulnak.
A target  fibo78%,    az   42$ kornyeke.
.
https://imgur.com/a/F4dVKQp
.
6)NG
NatGas  a 4,90 szintig emelkedett, ez valoszinuleg (v of 1) csucsa. Es egy melyebb wave(2) korrekciot 
kezdett, ami akar fibo62% meretu, tehat  2$ koruli lehet. Az elso target becsles tehat 3.0$ koruli szint.
,
Megjegyzem, meglehet hogy a 4.90 csucs wave(3) volt, es akkor eros alternativa egy kisebb meretu, 
wave(4) jellegu es alakzatos korrekcio is.
.
https://imgur.com/a/DaXwe66
,
6)Metals, Mining
Az ipari metals es banyaszat ETF,   XME  meredek esesben van. A chart alapjan nagyon valoszinu, 
hogy innen meg eleg sok lejtmenet (25%. sot 50%) lehet  hatra. 
Bizony, ebbol recesszio olvashato ki az iparban. 
.
https://imgur.com/a/oxHrThz
.
7)Materials
Az anyagok ETF, MXI   is wave(iii of C) hullamban esik, es nagyon valoszinu tovabbi 25% eses.
.
https://imgur.com/a/ZJeqhQA
szieszta 2025. 04. 06. 10:55
Előzmény: #119250  maxhell

Először azt javítanám, hogy a
https://coinmarketcap.com/
alapján már 13 millió fölött van a kriptók száma.
Mivel itt a BTC a vezér, most 1,6 ezer milliárdos market cap-pal, mindenki azt gondolja, hogy ennyi dollár van benne. Ez úgy volt, hogy a 21 millió darabból a nagy része fillérekért volt kibányászva, már 19,9 millió kicsepegett a zsákból.
Egy óriási előnye van, hogy ellophatalan, mert ami nincs, azt lehetetlen ellopni. Valóságban ez csak egy elektronikus jel lábnyoma, pontosan olyan, mint a yeti. Senki sem látta, csak sejtik, hogy létezik és erről vannak "feljegyzések". is. :-)
Az összmennyiségből csak minimális mennyiség mozog, de van olyan bitcoin, amit másodpercenként dobálnak egymás között a robotok, karban tartva az árfolyamot.
A szakemberek szerint a 30%-ához már hozzá sem tudnak férni, a PIN kód elvesztése miatt.
A microstrategy, meg más kriptós cégek folyamatosan vásárolják fel a bitcoint, hogy hiány hozzanak létre, persze teszik mindezt hitelből. Például a MARA bányász sem adja el bitcoinjait, hitelből él.
Folyamatosan azt kommunikálják, hogy óriási az érdeklődés a bitcoin iránt, de akkor az árfolyam nem így nézne ki. A kibányászható mennyiség folyamatosan feleződik, mégsem duplázódik az árfolyam, nem beszélve az előbb említett cégek spájzolásáról. A másik csoda a tether, amit a dollárhoz kötöttek. Azt mondták, van mögötte valódi dollár is, pontosan annyi, amit a tether kft megalkotójának a pénztárcájában van. A nevetséges, hogy amcsi állampapírokat vesznek a saját maguk által elővarázsolt coinokból és kamatot kapnak rá. Ezzel van finanszírozva az amcsi államadósság. Ezért nem is piszkálják őket, mert gyorsan kiderülne, hogy a király meztelen.
https://kriptoakademia.com/2025/03/24/a-tether-mar-tobb-amerikai-allampapirt-vasarolt-mint-nemetorszag
Eisenburgprofesszor 2025. 04. 06. 10:37
Előzmény: #119251  MrSomm
Az idióta Trump vezetés mégis mindenkivel szemben szankciókat alkalmaz. 
Kína és szövetségesei ellen kellene fellépni, nem pedig a baráti országok ellen. 
MrSomm 2025. 04. 06. 10:08
Előzmény: #119249  MrSomm
Akarhogy gondolkodom mi lehet a mostani folyamatok vege, mindig a Kina—Tajvan-USA haboru a vege. Kiveve, ha bedol a jelenlegi gazdasagi rendszer es vele Kina megy a sullyesztobe. 
Viszont, ahhoz hogy az USA onmagaban megverje Kinat(Japan segitseggel), hatalmas aldozatokat kell hoznia. Ehelyett esszeru lehet a vilag kereskedelmet ujra szervezni (akar recesszio aran) es lenyomni Kinat, amennyire csak lehet. A haboruhoz gyartas kell az orszagba es az most Kinaban van. Ha nem viszi haza az USA ceg, vagy legalabb is barati orszagba a termelest, akkor a haboru eseten mindent bukhatnak. En tobb helyen lattam 2027-et mint lehetseges kinai tamadasi idopont. Ezt az egeszet addig kell lezavarni.
Amennyiben ez igaz, akkor peldaul a Tesla gyarat hamarosan koltoztetni fogjak Vietnam/Japan/Fulop-szigetek valamelyikere. Ezzel elvesziti a legnagyobb piacat Kinat.
Masik szalon az USA relativ gyorsan, par heten belul kiegyezik az EU-val, marad a 10% vam vagy nem, most szerintem mindegy. De cserebe az Eu is folytatja a Kina ellenes intezkedeseket.
Kozben meg Kinara megy a meg tobb vam.
maxhell 2025. 04. 06. 09:48
Pár rendhagyó, mi több eretnek kripto gondolat. Nem vagyok sem hívő, sem tagadó, nincs kriptom, de nem is zárkóznék el előle, hogy legyen. Remélem nem húzom magamra a hívők haragját, de szerintem érdemes végiggondolni az alábbiakat.
Az első, ez még nem eretnek. :) A születése. Szerinem egyszerűen jó időben volt jó helyen az egész kripto gondolat. A pénz általános fejlődését ha végiggondoljuk az idők folyamán mindig végigkísérte újabb és újabb pénzügyi eszközosztályok létrejötte. Számos alkalommal ez biztosította a rendszer fenntarthatóságát. Gondoljuk egészen az elejére, amikor még csak valódi pénz volt, a kövek és nemesfém pénzek. Ez már nem volt elég, nem tudta kiszolgálni az igényeket és folyamatokat. Aztán bejöttek a különböző adósságlevelek, váltók, hitelek, kötvények, kötelezvények, satöbbi, ezek is pénzek lettek, és így tovább. Most ugrok egy nagyot a kriptóra. :) Szóval a kriptó is, felfogásom szerint így jött létre, amikor egy válság után iszonyatos mennyiségű likviditást, hagyományos pénzt pumpáltak a pénzrendszerbe, kapóra jött a kripto, mint új pénzügyi eszközosztály, a felesleges likviditás egy jelentős része ide áramlott és úgy tűnik, hogy egyelőre ez valid, új pénzrendszer részét képező eszköz született. Nem tudott nem létrejönni, mert volt egy új lehetőség és megvolt a pénzbőség és akarat, igény is hozzá. 
Első gondolat. Viszont mi a probléma akkor vele. Először is rengeteg van belőle. Több ezer kriptopénz. Ennek józan ésszel semmi értelme. Én vennék, ha tudnám melyik lesz az igazi, azt megvenném szívesen, de így egyiket se veszem. Világszinten, értsd ahhoz, hogy emberek milliárdjai megvegyék, használják, tartsák ugyanez a probléma, mégis melyiket? Tehát véleményem szerint a következő fejlődési szint a kriptóban az lenne, ha egy azaz tényleg csak egy maradna, egy önkannibalizációs tisztulási folyamat, egy aki mindent visz: egyetlen kriptopénz, és egyetlen kriptoblokklánc. Mindaddig amíg ez nem történik meg, szerintem a fejlődése el fog akadni. Másik problémát abban látom, hogy oké, hogy ez egy digitális platform, de túlságosan is az. Értem, hogy ez miért jó, de az ember végső soron mégis csak materiális valódi lény, a materiális világban élünk mégiscsak. Ilyen mértékű digitalizáció teljesen az emberi alaptermészettel szembe megy. Gondolok itt arra, hogy mégiscsak szereti az ember a dolgokat, főleg az értékkel bíróakat a kezébe fogni, fizikailag, legalább néha. Nem véletlen, hogy eddig legalábbis megkérdőjeleződni látszanak a különböző metaverzumok, szép, szép, de mégiscsak egy megfoghatatlan valami az is. Tehát ha lenne megoldás arra is, hogy fizikailag kézzelfogható legyen a kriptopénz, az megint más lenne. 
Második gondolat. Paradox módon úgy vélem, hogy minél jobban elterjed a krtipo, mint befektetési eszköz, mert jelenleg általánosságban véve még mindig az, tehát etf, etn, mindenféle módozat, amelyen keresztül kisemberek, kisbefektetők is csatlakozni tudnak a rendszerhez, annál sérülékenyebbé válik. Azért, mert mihez kezd ezáltal egyre jobban hasonlítani? Hát egy tőzsdei termékhez, egy tőzsdei vállalathoz. Erre pedig mi a jellemző? Az, hogy iszonyatosan hektikusan tud mozogni az árfolyama. Tehát minél szélesebb körben elterjed ilyeténképp, annál nagyobb eséllyel tud szélsőértékeket felvenni az ár. Bejön a tőzsdepszicho. Jobban, mint alapból is már tudom, benne van, de az másmilyen. Mert kezdetben, sokáig ugye volt az, hogy sok kriptónál voltak-vannak meghatározó szereplők, bálnák, állítólag, akik nem hagyják összeomlani a rendszert. Viszont ebben az esetben elérhet egy olyan kritikus pontot a rendszer működése, ahol a fentiek alapján egy pánikszituációban el tudhat érni olyan szintekre az ár, amit a bálnák sem tudnak már kontrollálni, elérhet egy kritikus pontot, amin túl már a teljes megsemmisülés sem kizárható, a hagyományos tőzsdei termékekhez hasonlóan. Tévedés jogát fenntartom. Nem tudnám ezt 100%-ban kizárni.
Miért aktuális ez most? Azért mert esélyes, hogy "tesztelve" lesz a rendszer, hát látjuk, hogy milyen napokat élünk. 
Még volt egy harmadik gondolat, de azt most elfelejtettem... :D
MrSomm 2025. 04. 06. 08:47
Ma reggeli agymenésem...
-3x Short Tesla
3STL 
XS2706232803

Ez van Euróban is és GBP-ben is. Ha jól gondolom, akkor duplán működhet. Szerintem a Tesla hatalmasat fog esni és még csak most fog az esés gyorsulni. Közben meg az Euró eddig erőt mutat. Csak erős idegzetűeknek, kis pénzel ajánlom. nem tudom ez mennyire likvid, mennyire lehet kereskedni.
krida
krida 2025. 04. 06. 08:47
Előzmény: #119245  czm

oké, nekem még nem üzen a csárt. Csak biztosra megyek... Elliot alapján nem tudok kereskedni, de kíváncsi vagyok, kinek sikerül azalapján sikeresnek lenni.
Amit én látok a BTC-nél: hetesen beszorult a 20 és az 50 EMA közé. Persze, itt tudnék kereskedni, de jelenleg vannak sokkal jobb instrumentumok ennél ahol világos üzenet van. A BTC előbb-utóbb ki fog ebből a zónából törni, én lefelé várnám, logikus lenne legalább a kb 73.000-es korábbi csúcsokat visszatesztelni, de meglátjuk, jelenleg nem látom az irányt. Azon se csodálkoznék ha 73.000 alá lemenne.
kajli_man
kajli_man 2025. 04. 06. 08:06
Előzmény: #119184  sh0rt0s_r0b0t_v0.42
Én bluechip-ekre vadászok majd, amelyeknek nincs alternatívája. Például a nagy felhőszolgáltatók (MSFT, AMZN). Kapnak vámot, akkor majd átállnak a vállalatok világszerte hirtelen másra? Ez baromira nem így megy, saját tapasztalatból mondom. Chip-eknél szerintem ASML továbbra is egyeduralkodó, illetve szerintem az NVDA ki fog harcolni magának valami egyezséget Trump-al, mert akkora szereplő. Ezen kívül a Visa és Mastarcard lehet érdekes, de azok még alig estek. Idősebbeknek, cash flow-ra gyúróknak meg talán a REIT szektor lehet később majd érdekes, szerintem ott a vámok kevésbé játszanak, de tévedhetek.
Matyi_atya
Matyi_atya 2025. 04. 06. 08:06
Előzmény: #118162  Matyi_atya

Már 21,47
Hamarosan megérkezik a historikus strong buy zónába, lehet most inkább annak az alja környékére kell koncentrálni (10).
Igaz 2008-09-ben és a covid pánikban 3 alá is bekukkantott.
Dicsértessék az Úr!
czm 2025. 04. 06. 03:43
Előzmény: #119237  krida

a csartok mar uzennek
tobb kriptoban is uzenetek vannak, csak el kell olvasni
van olyan, ahol technikailag 4M van  a csarton
ez a szorzo, az X
persze ez csak szamtani, hipotetikus ertek, ha egyben fel lehetne skalazni vegig
igy pl ha valaki 1 USDTrol indit es legmagasabb VIPje van binance-en,akkor ez millio usd folotti ertekre futna ki
szoval vannak uzenetek
jo olvasast mindenkinek!
----
bele kell allni
varikat kell felvazolni, felfele, lefele es dontest kell hozni
ugy pl ahogy pomperj teszi
kb egyedul o van itt a gaton
aztan vagy ugy lesz, vagy nem, de dolgozik az ugyon
elkepzeleseket vazol fel, osszefuggeseket fogalmaz meg
perspektivaba helyezi a dolgokat
---
Janosnal a (kripto)ciklus aljpontja (ami a kezdopont) ala varni az altszezon (ciklus kozepi) aljpontot,  tobb mint necces /ETHra gondolok, BTCnel meg mar joval fentebb vagyunk
az kabe a teljes eddigi struktura toreset jelentene
ilyen szandek nincs a nagyjatekosok reszerol - igy valszeg ez a varakozas fals
MrSomm 2025. 04. 05. 22:42
Előzmény: #119243  MrSomm
Nagyon jó ismét amit írnak... Van benne egy Goldman Sachs táblázat, ami önmagában megéri megnyitást. Jelen pillanatban 217$ az earnings estimate az SP-re. Szóval attól függően, hogy mi az értékelés kb a következő célárak vannak:
EPS: 217   - Wall Street Analyst Estimates
P/E   SP500  P/E valuation from:
22x   4,774   2025.01 SP500
20x   4,340   5yr avg
18x   3,906   10yr avg
16x   3,472    30 yr avg
14x   3,038    2018 low

Ha jól gondolom, akkor pánik esetén és szerintem ezt már hívhatjuk pániknak az eladók túllőnek az ésszerű célon, ami legalább a 10 éves átlagos P/E. Ha most túllőnek az első Trump időszak alján, legalább is értékelés szemszögből, akkor bizony megy az SP500 3000 alá is.
pestenVideki-videkenPesti 2025. 04. 05. 21:32
Előzmény: #119241  pestenVideki-videkenPesti
Ja igen, és talán az is árulkodó, hogy Mexikó és Kanada nem szerepelt a tábláján - hiszen velük már megállapodott korábban.
pestenVideki-videkenPesti 2025. 04. 05. 21:28
Pénteken az indexek a záráskor voltak minimumon, a vix pedig záráskor volt maximumon - ez azért sok jót nem vetít előre. 45-s VIX már a teljes pánik, és ilyenkor általában kormányzati lépésekre van szükség h megnyugodjanak a piacok... mivel ezt az egészet teljes egészében T okozta, ezért nehéz elképzelni más megoldást, mint hogy T majd bemond valamit ami megnyugvást hoz (akár csak egy ideig). 
Sajnos én csak ilyen hobbibefektető vagyok, de egyszerűen nem tudok más lépést elképzelni ami most megnyugtatná a piacokat. A 2018as crasht is az állította meg igazán amikor a FED visszakozott a kamatemelésektől. 
Három érdekes dolgot olvastam ma a FT-ban: 1. Ez T tárgyalási taktikája, tehát bemond valami orbitálisat és ha a fele átmegy akkor már rendben van (talán nem véletlen hogy a kinyomtatott excel tábláján full faszságok is szerepeltek, mert a lényeg az volt hogy mindenki megijedjen) 2. Kezdjünk el megbarátkozni a geoeconomics fogalmával, ahol kvázi a gazdasági partnerséget is fegyverként lehet használni a geopolitikában. Kína egy ideje már ezt csinálja (egy út, egy övezet), és most így az USA is teljesen beleállt ebbe. 3. A piacok még csakcsak benyelnék a magas vámokat, de az ilyen összevissza rángatást kifejezetten utálják. Egy ilyen stílusú bejelentés lényegesen kaotikusabb és valszeg rosszabb eredményt hoz mintha ugyanezt valaki diplomatikusan kezelné (pl ahogy Joe Biden is hasonlóan az újraiparosítást akarta elérni a CHIPS acttel) -- de ezt a különadók és az árstopok országában nem kell különösebben magyarázni

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek