Pedig gazdaságilag egyszerű. ÉS sokszor leírtam. Neoliberális=tőkepárti. Hisz abban, hogy a tőke a társadalom elsődleges szervezőelve. Magyarul mindent a tőke, azon belül is a nagytőkés réteg dönt el a társadalomban. Liberális = versenypárti. Szereti a versenyt, hisz a fejlődésben, innovációban, haladásban. Erős versenyszabályokat állít fel, erősíti a versenyt, támogatja a kezdeményezést, főleg az alulról jövő kezdeményezést. Inkluzív. Ehhez a szabad választáson keresztül jut el, amit jó esetben megtámogat szellemi téren (kultúra, iskola, humán intézmények). Itt a vita abban van, hogy a fórum nagy többsége az USÁ-t a liberalizmus bölcsőjének látja, de ez egyszerűen nem igaz, mára a neoiberalizmus bölcsője lett.
ezzel teljesen egyetértek! nagy különbség van a kettő között, de ezt még sehol nem láttam értelmesen definiálva! ez a definició pedig nagyon hiányzik, hogy a megfelelően el lehessen különíteni egymástól őket! amit én ismerek, klasszik liberalizmus: szabadság, egyenlőség, testvériség! ezzel szvsz nincs gond! . bocs az off-ért!
MEg kell mondjam, néha beleolvasok a 444-be, és nekem is kedvem támad orbánra szavazni. Nem tudom, hogy ez az usa központú neolib polip a rosszabb (ami konkrétan behálózta az eut is), vagy orbán. Néha hajlok arra, hogy az utóbbi kevésbé rossz...
Dehogy akarom. Sose jojjon vissza. Poercinek valaszolt, hogy ez mar volt a tortenelemben nem.ő talalta ki a spanyol viaszt. A liberalisokkal meg poenoodtam tudod az a 2 db rohogo fej. !!! Es amugy meg nem.is ők utottek széjjel azt a rendszert.
" 19 szazadban peldaul. Bizonyos vagyonszint, (kb 20 kat.hold fold) es adozasi hatar felett lehetett szavazni a kepviselore, alispanra, szolgabirora, etc..( Zsellerek, szolgak, beresek, napszamosok etc.. nem szavazhattak) De jottek a liberalisok, szetutottek az egészet." . ennyi faszságot hogy tudsz összehordani? reménykedsz hogy az orbáni ujfeudalista rendszerben te leszel a gróf vagy a báró? vagy a születési előjogok kedvezményezettje? nem gondolod h ezek eltőrlésére törtek ki anno a forradalmak és polgárháborúk?
A kulpolitikaval nincs bajom. Az nem rossz. A gazdasagpolitikajuktol viszont a hajam tépem kifelé! Es meg valami, lassan mondom, hogy megertsd, nem a fidesz jo, a propagandajuk meg még atlatszo is nagyon. Hanem az ellenzék gyenge. Es lenezi a videki lakosságot , tipikus "nagykoruton beluli "modon. Igy nehéz lesz. Off.
Ilyen mar volt a vilagon majdnem minden europai orszagban. Sot nalunk is. Nem is oly regen vagyoni cenzus volt szavazasokon. 19 szazadban peldaul. Bizonyos vagyonszint, (kb 20 kat.hold fold) es adozasi hatar felett lehetett szavazni a kepviselore, alispanra, szolgabirora, etc..( Zsellerek, szolgak, beresek, napszamosok etc.. nem szavazhattak) De jottek a liberalisok, szetutottek az egészet. 🤣🤣. Nem tori orat tartva, csak egy kis erdekesseg.
SPY daytrade Uj aljak, tart a lemeno trend. A tegnapi zaras elotti kerdes, hogy vagy kesz a wave(C), vagy kesz (1 of C)? nos, a mai nap valaszt adott: egyelore a masodik eset ervenyes. Tart a (C) hullam le, es gysnithatoan a (C) hullam egy 12345 EndingDiagonalnak nezhet ki, ami majdnem keszen van> Meg egy eses kell. . http://keptarhely.eu/view.php?file=20230816v03x2q71x.jpeg
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.