himihumi

Regisztráció: 2023-03-14 19:23:48

Hozzászólások száma: 465

Utolsó hozzászólás: 2023-05-30 16:52


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Financial Forecasts kedd, 16:52
MEggondoltam magam. 0 $ fölött nem vagyok hajlandó olajos céget venni.
Neolibsiék megjátsszák egyszer még, hogy 0$ alatti olajár legyen, meg még azt is megcsinálják, hogy az olajos cégek esetében a részvényes fizessen, azért, hogy a portékától megszabaduljon.
Financial Forecasts kedd, 15:46
Ma két cikk is megjelent a PF-en az NVDIA-ról, persze tudjuk EZ A JÖVŐ.
Ez eléggé azt jelzi hogy bizonyos bácsik már a kezükbe vették a tűt, a sanda szemük meg a lufin van, amit ki akarnak bökni...
Financial Forecasts hétfő, 17:25
János.
Ezt garantálom Neked, hogy nem fog semmi, de semmi problémát okozni.
Odaültetnek 10 emberkét egy kerek asztal mögé, akik szépen eldöntik, hogy lejegyzik ezeket az állampapírokat. (De nagy valószínűséggel ez már meg is történt)
És pont. Problem solved.
Egy kicsit idézd fel 2018 december 26-át, vagy 2020 márciusát. Csak hogy a legótvarabb machinációkat említsem.
Azok, amiket Te, én meg még itt páran tudnak a gazdaságról -vagyis a piaci működés szabályai, legalább 15 éve nem létező mechanizmusok. Ha ebben kétkedsz, akkor javaslom olvasd vissza a posztjaidat, amik makrofundamentumokkal foglalkoznak, és nézd meg azok beválási valószínűségét. Majd tedd fel magadnak a kérdést, hogy miért nem az történt, mint amire számítottál.
Nagyon egyszerű a válasz: nem a gazdasági mechanizmusok módosultak, meg nem is a te tudásod a hibás, hanem egy jól körülhatárolt kör kézi irányítással mozgatja azt gazdaságot, amiről a nagy szereplők azt hazudják, hogy nem lehet mozgatni, mert oooolyyyyyan nagy, hogy ember fel sem éri ésszel nem, meghackelni meg élő ember nem tudja.
Csak az a helyzet, hogy ha kezedbe veszed mondjuk Alan Greenspan könyvét, abban konkrétan és leplezetlenül le vagyon írva, hogy hogyan oldott meg néhány gazdasági "összeomlását" nagytőkések közreműködésével. 
Ez csak egy vélemény, nem szükséges rá válaszolni.
Financial Forecasts péntek, 22:25
Az erőforrások végesek, de a tőzsde emelkedése végtelen. :)
A mai napi emelkedés olyan abszurd volt, amilyet még nem láttam. Ez bőven felülmúlta a 2020/21-es őrületet.
Financial Forecasts péntek, 22:04
Moore törvénye.
Financial Forecasts péntek, 21:52
Persze a haciendájára nem hívja meg a hozzánk hasonló rabszolgákat...
Financial Forecasts péntek, 21:48
Ő egy neolibsi/ nagytőkés. Ő az ELLENSÉGÜNK!!!4 :)
Financial Forecasts péntek, 21:46
Az automatizálás jelenleg erőforrásigényes, de egyre egyszerűbbé válik. Ahogy a programozással is történik. Egyre kevesebb kóddal egyre több feladatot el lehet látni egyre egyszerűbben.
Egyszerűen az automatizált rendszerek felügyeletére és fejlesztésére egy nagyságrenddel kevesebb ember kell, mint magára a feladatnak az elvégzésére. 
Itt az a helyzet, hogy tényleg elveszik a munkát. Mit gondolsz miért került napirender a négynapos munkahét? Ez egyfajta próbálkozás arra, hogy a munkaerőfelesleget levezessék időlegesen, anélkül, hogy a nagytőkéseket a tömegek ohm krematóriumba juttassák (mint a 30-as években, amikor ez lett a vége annak, hogy munkaerőfelesleg alakult ki a 29-es válság nyomán)
Financial Forecasts péntek, 21:24
Egyetértek.
Bármire alkalmas lesz pár éven belül. 
2017-ben jöttem rá ugyanerre. Az egyik nagy multi egyik értelmes kontrollere mellett voltam 2 hetet. Rákérdeztem, hogy miért akar sori menedzser lenni. Erre az volt a válasz, hogy a kontrollingnek vége. Automatizálva lesz. Bár mondta, hogy minden automatizálva lesz, csak lesz ami később és ő olyan területre megy, amit ez később ér el.
Utána már én is elvesztettem az óhatatlan vágyat, hogy fejlesszem magam. Értelmetlen. Vége nemcsak a munka alapú társadalomnak, hanem a tudás alapúnak is. És ebben véletlen Orbánnak igaza van...
Financial Forecasts péntek, 21:07
Nálunk aligha tudom megvezetni a vezetőket.
Van annyi esze, hogy 3 embertől megkérdezi, ha nem tud valamit. De amúgy is igen alaposan megnéznek valamit (erőforrásszükséglet, terv, határidők, költségbecslés, alternatívák, stb.)
Pedig elég gyakorlott vagyok az emberek befolyásolásában :) 
Financial Forecasts péntek, 21:03
Egyrészt benne dolgozok, igaz én "csak" gazdasági melót automatizálok. Nálunk a kontrollerek már tanulnak át, mert látják a végét. De a számlázással foglalkozók, pénzügyesek, könyvelők is kötögethetik fel a gatyeszt.
Másrészt elképesztően rapid a keretrendszerek fejlődése. 10 év múlva elképesztő dolgokat lehet fillérekből automatizálni...
Financial Forecasts péntek, 20:42
Nem akarlak elkeseríteni, de a helyzet ennél súlyosabb a tőkével nem rendelkezők számára.
Az automatizálás a mai kapitalista berendezkedésben sajnos a technofeudalizmus rémével fenyeget.
A tőke totális uralomra jut... (bár valójában már 100 éve igen drasztikusan azon van)
(Akinek pár száz milli HUF-ja van, ne gondolja, hogy ő tőkés. Ő csak kisfiúka ebben a rendszerben)
Financial Forecasts péntek, 20:14

Off.Na ez egy szép példa a civilizációs ugrásra. (Mindenhol hasonlókat látok --> nem Mo. specifikus) De persze mindenkinek más az igényszintje. Van akinek a 20 négyzetméteres vizes szuterén is kiváló lakhely, és civilizációs ugrás. :P
https://www.youtube.com/watch?v=Bfk49Cy0vTo
.
Financial Forecasts péntek, 19:20
Nézd. Te még mindig abban az illúzióban élsz, hogy a gazdaság piaci alapon működik.
Ez alapvetően téves. A gazdaság egy bizonyos nagytőkés réteg totális kontrollja alatt működik.
Érdemes figyelni Yennett Yellen nénire, nem akármilyen pedigrével rendelkezik. Megmondta: többé nem lesz válság. Gondolod, hogy ezt valamelyik közgazdasági könyvből olvasta ki? Nem, mert abban ilyen nincs leírva, sőt pont az ellenkezője áll benne. Mindegyikben. Egytől egyig.
A néni pusztán jól informált, közölték vele felebarátai, hogy ez van.
Én sem hittem, de beigazolódni látszik...
Szerinted ha minden természetes módon működik a gazdaságban, akkor hogy a rákban van az, hogy egész a 2008-as évig állandóan válság válságot követett, most meg 15 éve nyoma sincs, pedig indok aztán volt bőven. Nem gyanús ez neked? Vagy csak puszta véletlen lenne?
Financial Forecasts péntek, 18:11
Jaja, már csak 10.000- 15.000 pont lehet felfele. Az idén. Jövőre meg minimum duplázás, triplázás.
Mitől ne ez lenne? CSak egy érvet mondj.
Mindenki gazdagszik.
Gondolkodok rajta, hogy veszek fel egy 100 misi hitelt az ingatlanjaimra, aztán megkenem egy tőkeáttételes NDX- longgal. Aztán nyugdíjba megyek.
Financial Forecasts péntek, 17:27

Viszont annak némi aggodalommal kellene eltölteni, hogy a történelemben nem volt olyan, hogy egy birodalom örökké sikeres maradjon. Nos nagyjából 80-100 éves periódusokban voltak mondjuk az 1400-as évektől sikeresek birodalmak. Nos Amerika nagyjából 1920 óta sikeres világhatalom. Az hány év is?
De ettől eltekintve azért azt nem tudom figyelmen kívül hagyni, hogy Te is, és még sokan mások, rendkívül dogmatikusan, és elvakultan gondolkodtok Amerikáról, és fel sem merül bennetek, hogy az is egy legyártott narratíva, amit felmondtok (bár inkább az a narratíva a washingtoni konszenzus narratívája, amin ugye nem amerika narratívája, csak hát egy hatalmi réteg szereti a kettőt egyenlőségjellel összekötni). Ettől persze lehet történetesen igazatok is, de térjünk inkább vissza a tőzsdére, mert az én ideológiám sem érdekli a sánta kutyát sem, meg a másé sem gondolom... :P
Financial Forecasts péntek, 17:06
A mérsékelten sikeres befektető teljes vagyona amerika long. Tehát kb olyan megbízható a dumája, mint az állásinterjún, aki saját maga akarja eladni.
A mérsékelten sikeres befektető eszközei szerint az amerikai tőzsde olyan túlértékelt mint még soha... Ja, bocs: de 2021-ben volt túlértékeltebb is...
Financial Forecasts péntek, 16:34
Ha ez most nem overthrow NDX-ben, akkor nem azt mondom, hogy év végére ATH lesz, hanem azt, hogy 25000-30000 közé várom, jövőre meg 50.000 pont köré.
Financial Forecasts csütörtök, 20:12
Ne akard fundásan magyarázni.
5 éve 0% a fundamentumok szerepe. Se kamat, se profit, semmi de semmi nem számít, csak az, hogy a láthatatlan kezek (lol) éppen melyik buborékból tudnak kaszálni, és melyik buborék-összeomlásból.
Csakis az számít, hogy mikor ugrasz félre.
Financial Forecasts csütörtök, 18:36
MEg is shortoltam az NDX-et ennek örömére. :)

friss hírek További hírek